reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Noo mu każdy kalkulator co innego ja miałam 22 ma

Ja miałam 22 mają cykle 30 dniowe i w aplikacji flo pokazuje 3 marca a w pragną 25 luty niewiem czemu taka rozbieżność najlepsze jest to że tygodnie pokazuje te same a ciaza trwa 40 tygodnibto jak możliwe dwa terminy albo ten sam termin a różne tygodnie. Te aplikacje coś mnie wybijają z tropu 😅
Bardzo dziwna sytuacja, ja miałam ostatnią @ 29 maja, owulacja 13 czerwca (cykle 30 dniowe) i termin mam na 5 marca. W takim wypadku, jeśli owulacja jakoś znacznie się nie przesunęła, to również u ciebie obstawiałabym luty :)

reklama
Hej, miło że się odzywasz :) mam nadzieje, że tym razem wszystko skończy się dobrze :)
Chciałabym tylko zaznaczyć, że czytałam waszą wczorajszą wymianę zdań i nie mogę się zgodzić, że zostałaś „zbesztana, odrzucona”, bo w moim odczuciu ty rownież nie zareagowałas dobrze na ich odmowę czekania aż do badań prenatalnych z prywatną grupą.
W każdym razie mam nadzieje, że na tym wątku obejdzie się bez kłótni i porównywania kto ma gorzej.
Nudnych 9 miesięcy :)
Nie miałam na myśli że ja mam gorzej tylko ze każda ma swoją historię każdy inne przeżycia i nikt nie przeżył tego samego co ja nie w sensie ze mialam najgorzej tylko że każdy ma inną historię i poprostu zapytałam się czy może być wątek prywatny później bo dużo kobiet myśli tak jak ja ze odzywają się później bo właśnie po stratach albo No niewiem latami się starają o ciaze i chcą żeby ten 1 trymestr minol bo w 1 trymestrze jest największy odsetek poronień itp. Poorostu zapytałam a moje słowa zostały odebrane jak atak niewiem jaki że ja każe niezakladac prywatnego wątku że inne straciły ciąże i sievudzielaja non stop czemu ja nie mogę że skoro nic nie pisze to nie mam ptlrawa wyrażenia swojej opinii przez głupie zapytanie z mojej strony zrobiła się gownoburza więc poprostu się bronie. A moim zdaniem jeżeli ktoś się na czymś nie zna to niepowinien się udzielać np jak ktoś w moim otoczeniu się na czymś zna ja nie to nie mówię że na robić tak i tak bo ktoś tak robi nie znam się niewypowiadam sir i tyle

Nie miałam na myśli że ja mam gorzej tylko ze każda ma swoją historię każdy inne przeżycia i nikt nie przeżył tego samego co ja nie w sensie ze mialam najgorzej tylko że każdy ma inną historię i poprostu zapytałam się czy może być wątek prywatny później bo dużo kobiet myśli tak jak ja ze odzywają się później bo właśnie po stratach albo No niewiem latami się starają o ciaze i chcą żeby ten 1 trymestr minol bo w 1 trymestrze jest największy odsetek poronień itp. Poorostu zapytałam a moje słowa zostały odebrane jak atak niewiem jaki że ja każe niezakladac prywatnego wątku że inne straciły ciąże i sievudzielaja non stop czemu ja nie mogę że skoro nic nie pisze to nie mam ptlrawa wyrażenia swojej opinii przez głupie zapytanie z mojej strony zrobiła się gownoburza więc poprostu się bronie. A moim zdaniem jeżeli ktoś się na czymś nie zna to niepowinien się udzielać np jak ktoś w moim otoczeniu się na czymś zna ja nie to nie mówię że na robić tak i tak bo ktoś tak robi nie znam się niewypowiadam sir i tyle
No dobrze, wiem doskonale że są takie osoby, które wolą przeczekać ten pierwszy trymestr i dopiero później chcą się ujawnić. Ale spójrz na to z ich perspektywy - dziewczyny piszą ze sobą od kilku miesięcy, poznają się, przywiązują i nagle po X tygodniach zaczynają dopiero dołączać nowe osoby, których nie znają. Mają prawo czuć się z tym niekomfortowo.
W każdym razie cieszę się, że już teraz się ujawniłaś - bo dasz nam się poznać i będziesz częścią tej grupy, a nie „obcą” :)

No dobrze, wiem doskonale że są takie osoby, które wolą przeczekać ten pierwszy trymestr i dopiero później chcą się ujawnić. Ale spójrz na to z ich perspektywy - dziewczyny piszą ze sobą od kilku miesięcy, poznają się, przywiązują i nagle po X tygodniach zaczynają dopiero dołączać nowe osoby, których nie znają. Mają prawo czuć się z tym niekomfortowo.
W każdym razie cieszę się, że już teraz się ujawniłaś - bo dasz nam się poznać i będziesz częścią tej grupy, a nie „obcą” :)
Jeśli doczekam i ktoś napisze ze jest w 14 tyg I się teraz ujawnia itp dla mnie nie ma problemu i taktuje taka osobę równoprawnie bo żadna ciąża i zdanie innej osoby niejs ważniejsze tylko dlatego że piszę tu na forum 5 tyg wcześniej.Poorostu zakończę ten temat szkoda moich nerwów jak i każdej innej dziewczyny i przyszlej mamy 🙂 u mnie piękna pogoda nie ma co se osuc pięknego dnia 🙂

Cześć! Podziwiam za silną wole, ja do 28 lipca planuje już 3 wizyty 😂
Życzę nudnych 9 miesięcy ❤️
Nauczona doświadczeniem🙈 w poprzedniej ciąży tej szczęśliwej popędziłam chyba w piatym albo szóstym tygodniu, oczywiście nic nie było widać, więc dodatkowy stres i świrowałam, że pewnie nic z tego. teraz próbuje zachować spokój, zobaczymy na jak długo, chyba po prostu dalej jeszcze nie dowierzam 🙈

reklama
Hej dziewczyny! Witam wszystkie nowe mamusie💜Zrobiłam dzisiaj rano 3 raz betę
27.06 wynik 30,6
29.06 wynik 75,7
1.07 wynik 168,8🤩😍
Wyglada na to ze wszystko rozwija się dobrze i oby tak pozostało☺️
Wizytę mam 11.07 nie mogę się doczekać ☺️
Gratulacje ❤️ Zazdroszczę wyników tak szybko, moje pewnie będą dopiero ok. 18 😥
Nauczona doświadczeniem🙈 w poprzedniej ciąży tej szczęśliwej popędziłam chyba w piatym albo szóstym tygodniu, oczywiście nic nie było widać, więc dodatkowy stres i świrowałam, że pewnie nic z tego. teraz próbuje zachować spokój, zobaczymy na jak długo, chyba po prostu dalej jeszcze nie dowierzam 🙈
Ja za to w poprzedniej ciąży byłam na pierwszej wizycie 6+6 i tym razem nie zamierzam tyle czekać 😁 ale chce dodatkowo skonsultować moje wyniki, ze względu na wcześniejsze poronienie, więc to inna sprawa 😊

Do góry