reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Hej ja już dawno po wizycie, ale dopiero ochłonęłam 😃 jest serduszko 💗 to co delikatnie się odkleiło co spowodowało plamienie już się przykleiło i na ten moment jest wszystko ok 🥰 założył kartę ciąży. Termin na 8 marzec. Dziś 7+5. Fasolka ma 1,49 cm ❤️❤️❤️ tak się cieszę ❤️ dostałam skierowanie na prenatalne. Tak mi ulżyło 🥰🥰🥰🥰
Cudnie cieszę się bardzo🥰❤️
Dziewczyny a czy wy też tak macie...że człowiek się starał chciał kolejne dziecko, a teraz jak się potwierdziło to zaczynają się obawy co to będzie?...
Ja mam 2 synów, 2 lata temu poroniłam, i teraz znów po prawie dwóch latach się udało (nawet nie zdążyłam wziąć tabletek na owulację więc jakim cudem... Specyficzny przypadek) a teraz niekiedy nachodzi mnie stres jak to będzie. Synowie zachwyceni z rodzeństwa w drodze a ja się boje ... Dziś syn 6 lat powiedział: wiesz mamo...chciałbym siostrę no ale jak będzie braciszek to dołączy do naszej ekipy,....wiesz ale będziemy broić wszyscy 3 😈😈
Tak dokładnie tak, nam się w sumie trochę wpadło🫣, ale od początku się cieszymy, że będziemy mieć drugie dziecko i bardzo bardzo je chcemy🥰❤️ co nie zmienia faktu, że trochę się boję co to będzie z dwoma takimi maluszkami, córka będzie mieć półtora roku jak się drugie maleństwo urodzi, czy dam sobie radę🙄
Ja już mam takie bruzdy po tych pobieraniach, że żyły się chowają na widok laboratorium 😅 Dzisiaj od razu dostałam propozycje pobierania motylkiem i chętnie skorzystałam 😅 Ja tez robiłam morfologię i u mnie podwyższone limfocyty.. Może to wskazywać na wirusa, ale te wszystkie przeciwciała chciałam zrobić jak zobaczę serduszko (mam nadzieję dzisiaj). Także ja też, albo jutro sobie poniedziałek znów imprezka z igłami 😵‍💫
A dużo masz podwyzszone? Ja mam leukocyty wywalone w kosmos, w poprzedniej ciąży też tak miałam I żaden lekarz nie zwracał na to uwagi, wszyscy to bagatelizowali, mowili ze to normalne, a prawdopodobnie miałam infekcje wewnatrzmaciczna przez co córka wylądowała z porodówki na oiomie (to jedna wersja, są trzy różne więc prawdy się nie dowiem juz) tym razem będę naciskać na badania które wyjaśnia skąd te leukocyty takie wysokie i czy może to mieć związek z moją chorobą przewlekłą.
Ja już po wizycie, maluch ma 1,9 cm i serce jak dzwon ❤️ jestem taka szczęśliwa, chyba serio tym razem będzie wszystko dobrze 🙈
Ale duży bobasek super gratulacje🥰🥰 to już teraz chyba będziesz spokojniejsza? ❤️
Ja już po ✊🏻 Fasolka urosła od piątku z 1,3mm na 6,6mm 🥹 Udało się oznaczyć serduszko - tętno 119 😍 Lekarz powiedział, że norma jest od 110 do 160, więc ciągle w normie i że to jedyna kwestia do której mógłby się przyczepić, ale że sprawdzimy jak będzie następnym razem. Pęcherzyk „książkowy” 😍✊🏻 Następna wizyta 03.08 i prenatalne mam umówić na 01.09 🙂
Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków i cieszę się ze wszystkimi dziewczynami z dzisiejszych wizyt 😍

Przy okazji prenatalnych rozmawiałam z lekarzem o Nifty Pro i namówił mnie na test Harmony (analogiczny). Powiedział ze te dodatki, które są w Nifty Pro (ponad inne testy) sprawdzają się tylko w ok 40% i w sumie niewiele mówią i tak. Harmony podobno ma najlepszą jakość testu 🙂 Przekazuję Wam, bo to dla wielu z Was otwarty temat 🙂
Mega wieści😍 cudownie🥰
Jestem już w domu. Bobik ma się ok. Krwiaków nie ma, nic się nie odkleja... Nie wiedziała czemu ale mam mega dawkę luteiny i duphastonu. Uf
Ale nas nastraszyłaś😟 I nawet nie wyobrażam sobie Twojego stresu.... jejuniu całe szczęście że z dzidzia wszystko okej! Musisz dużo odpoczywać❤️

Cudnie cieszę się bardzo🥰❤️

Tak dokładnie tak, nam się w sumie trochę wpadło🫣, ale od początku się cieszymy, że będziemy mieć drugie dziecko i bardzo bardzo je chcemy🥰❤️ co nie zmienia faktu, że trochę się boję co to będzie z dwoma takimi maluszkami, córka będzie mieć półtora roku jak się drugie maleństwo urodzi, czy dam sobie radę🙄

A dużo masz podwyzszone? Ja mam leukocyty wywalone w kosmos, w poprzedniej ciąży też tak miałam I żaden lekarz nie zwracał na to uwagi, wszyscy to bagatelizowali, mowili ze to normalne, a prawdopodobnie miałam infekcje wewnatrzmaciczna przez co córka wylądowała z porodówki na oiomie (to jedna wersja, są trzy różne więc prawdy się nie dowiem juz) tym razem będę naciskać na badania które wyjaśnia skąd te leukocyty takie wysokie i czy może to mieć związek z moją chorobą przewlekłą.

Ale duży bobasek super gratulacje🥰🥰 to już teraz chyba będziesz spokojniejsza? ❤️

Mega wieści😍 cudownie🥰

Ale nas nastraszyłaś😟 I nawet nie wyobrażam sobie Twojego stresu.... jejuniu całe szczęście że z dzidzia wszystko okej! Musisz dużo odpoczywać❤️
Poniżej moje limfocyty z dzisiaj. Generalnie lekarz nie zwrócił na to nawet uwagi. Kazał mi zrobić te wszystkie wirusowe i pójdę jutro lub w poniedziałek na badanie ✊🏻 A ile u Ciebie było podwyższone?

Załączniki

• IMG_6661.jpeg
    IMG_6661.jpeg
    78,6 KB · Wyświetleń: 38
Dzięki dziewczyny za miłe słowo. Na szczęście moja gin jest ordynatorem a położnictwie, więc od razu poszłam na USG na oddział i nie czekałam na żadnym sorze czy gdzieś. Byłam już tak pełna stresu. Bo ta krew była na prawdę żywo czerwona. I było jej sporo. Normalnie tak jakby mi się okres zaczął. Przyjechała moja mama i mnie zawiozła do szpitala bo ja się aż trzęsłam z nerwów. Poprosiłam o zwolnienie bo dziś jeszcze bym szła na nocke do pracy 🙈 dobra kładę się spać. Mam nadzieję,że już bez żadnych przygód w nocy.

Dzięki dziewczyny za miłe słowo. Na szczęście moja gin jest ordynatorem a położnictwie, więc od razu poszłam na USG na oddział i nie czekałam na żadnym sorze czy gdzieś. Byłam już tak pełna stresu. Bo ta krew była na prawdę żywo czerwona. I było jej sporo. Normalnie tak jakby mi się okres zaczął. Przyjechała moja mama i mnie zawiozła do szpitala bo ja się aż trzęsłam z nerwów. Poprosiłam o zwolnienie bo dziś jeszcze bym szła na nocke do pracy 🙈 dobra kładę się spać. Mam nadzieję,że już bez żadnych przygód w nocy.
Idź się prześpij to się może troszkę uspokoisz :) cieszę się, że nic się nie stało i z dzidzia wszystko ok :)

reklama
Poniżej moje limfocyty z dzisiaj. Generalnie lekarz nie zwrócił na to nawet uwagi. Kazał mi zrobić te wszystkie wirusowe i pójdę jutro lub w poniedziałek na badanie ✊🏻 A ile u Ciebie było podwyższone?
Póki co to małe przekroczenie ale obserwuj sobie to czy się nie powiększa. Kurcze u mnie leukocyty w poprzedniej ciąży były na poziomie 13 - 14 tys, gdzie norma jest chyba do 10. Teraz juz mam 14tys, jutro będę konsultować z lekarzem prywatnie, bo w zeszłym tyg lekarz na NFZ nawet się na nie nie spojrzał...

Do góry