reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

reklama
Hej ja już dawno po wizycie, ale dopiero ochłonęłam 😃 jest serduszko 💗 to co delikatnie się odkleiło co spowodowało plamienie już się przykleiło i na ten moment jest wszystko ok 🥰 założył kartę ciąży. Termin na 8 marzec. Dziś 7+5. Fasolka ma 1,49 cm ❤️❤️❤️ tak się cieszę ❤️ dostałam skierowanie na prenatalne. Tak mi ulżyło 🥰🥰🥰🥰
Cudnie cieszę się bardzo🥰❤️
Dziewczyny a czy wy też tak macie...że człowiek się starał chciał kolejne dziecko, a teraz jak się potwierdziło to zaczynają się obawy co to będzie?...
Ja mam 2 synów, 2 lata temu poroniłam, i teraz znów po prawie dwóch latach się udało (nawet nie zdążyłam wziąć tabletek na owulację więc jakim cudem... Specyficzny przypadek) a teraz niekiedy nachodzi mnie stres jak to będzie. Synowie zachwyceni z rodzeństwa w drodze a ja się boje ... Dziś syn 6 lat powiedział: wiesz mamo...chciałbym siostrę no ale jak będzie braciszek to dołączy do naszej ekipy,....wiesz ale będziemy broić wszyscy 3 😈😈
Tak dokładnie tak, nam się w sumie trochę wpadło🫣, ale od początku się cieszymy, że będziemy mieć drugie dziecko i bardzo bardzo je chcemy🥰❤️ co nie zmienia faktu, że trochę się boję co to będzie z dwoma takimi maluszkami, córka będzie mieć półtora roku jak się drugie maleństwo urodzi, czy dam sobie radę🙄
Ja już mam takie bruzdy po tych pobieraniach, że żyły się chowają na widok laboratorium 😅 Dzisiaj od razu dostałam propozycje pobierania motylkiem i chętnie skorzystałam 😅 Ja tez robiłam morfologię i u mnie podwyższone limfocyty.. Może to wskazywać na wirusa, ale te wszystkie przeciwciała chciałam zrobić jak zobaczę serduszko (mam nadzieję dzisiaj). Także ja też, albo jutro sobie poniedziałek znów imprezka z igłami 😵‍💫
A dużo masz podwyzszone? Ja mam leukocyty wywalone w kosmos, w poprzedniej ciąży też tak miałam I żaden lekarz nie zwracał na to uwagi, wszyscy to bagatelizowali, mowili ze to normalne, a prawdopodobnie miałam infekcje wewnatrzmaciczna przez co córka wylądowała z porodówki na oiomie (to jedna wersja, są trzy różne więc prawdy się nie dowiem juz) tym razem będę naciskać na badania które wyjaśnia skąd te leukocyty takie wysokie i czy może to mieć związek z moją chorobą przewlekłą.
Ja już po wizycie, maluch ma 1,9 cm i serce jak dzwon ❤️ jestem taka szczęśliwa, chyba serio tym razem będzie wszystko dobrze 🙈
Ale duży bobasek super gratulacje🥰🥰 to już teraz chyba będziesz spokojniejsza? ❤️
Ja już po ✊🏻 Fasolka urosła od piątku z 1,3mm na 6,6mm 🥹 Udało się oznaczyć serduszko - tętno 119 😍 Lekarz powiedział, że norma jest od 110 do 160, więc ciągle w normie i że to jedyna kwestia do której mógłby się przyczepić, ale że sprawdzimy jak będzie następnym razem. Pęcherzyk „książkowy” 😍✊🏻 Następna wizyta 03.08 i prenatalne mam umówić na 01.09 🙂
Bardzo dziękuję za trzymanie kciuków i cieszę się ze wszystkimi dziewczynami z dzisiejszych wizyt 😍

Przy okazji prenatalnych rozmawiałam z lekarzem o Nifty Pro i namówił mnie na test Harmony (analogiczny). Powiedział ze te dodatki, które są w Nifty Pro (ponad inne testy) sprawdzają się tylko w ok 40% i w sumie niewiele mówią i tak. Harmony podobno ma najlepszą jakość testu 🙂 Przekazuję Wam, bo to dla wielu z Was otwarty temat 🙂
Mega wieści😍 cudownie🥰
Jestem już w domu. Bobik ma się ok. Krwiaków nie ma, nic się nie odkleja... Nie wiedziała czemu ale mam mega dawkę luteiny i duphastonu. Uf
Ale nas nastraszyłaś😟 I nawet nie wyobrażam sobie Twojego stresu.... jejuniu całe szczęście że z dzidzia wszystko okej! Musisz dużo odpoczywać❤️

Cudnie cieszę się bardzo🥰❤️

Tak dokładnie tak, nam się w sumie trochę wpadło🫣, ale od początku się cieszymy, że będziemy mieć drugie dziecko i bardzo bardzo je chcemy🥰❤️ co nie zmienia faktu, że trochę się boję co to będzie z dwoma takimi maluszkami, córka będzie mieć półtora roku jak się drugie maleństwo urodzi, czy dam sobie radę🙄

A dużo masz podwyzszone? Ja mam leukocyty wywalone w kosmos, w poprzedniej ciąży też tak miałam I żaden lekarz nie zwracał na to uwagi, wszyscy to bagatelizowali, mowili ze to normalne, a prawdopodobnie miałam infekcje wewnatrzmaciczna przez co córka wylądowała z porodówki na oiomie (to jedna wersja, są trzy różne więc prawdy się nie dowiem juz) tym razem będę naciskać na badania które wyjaśnia skąd te leukocyty takie wysokie i czy może to mieć związek z moją chorobą przewlekłą.

Ale duży bobasek super gratulacje🥰🥰 to już teraz chyba będziesz spokojniejsza? ❤️

Mega wieści😍 cudownie🥰

Ale nas nastraszyłaś😟 I nawet nie wyobrażam sobie Twojego stresu.... jejuniu całe szczęście że z dzidzia wszystko okej! Musisz dużo odpoczywać❤️
Poniżej moje limfocyty z dzisiaj. Generalnie lekarz nie zwrócił na to nawet uwagi. Kazał mi zrobić te wszystkie wirusowe i pójdę jutro lub w poniedziałek na badanie ✊🏻 A ile u Ciebie było podwyższone?

Załączniki

• IMG_6661.jpeg
    IMG_6661.jpeg
    78,6 KB · Wyświetleń: 32
Dzięki dziewczyny za miłe słowo. Na szczęście moja gin jest ordynatorem a położnictwie, więc od razu poszłam na USG na oddział i nie czekałam na żadnym sorze czy gdzieś. Byłam już tak pełna stresu. Bo ta krew była na prawdę żywo czerwona. I było jej sporo. Normalnie tak jakby mi się okres zaczął. Przyjechała moja mama i mnie zawiozła do szpitala bo ja się aż trzęsłam z nerwów. Poprosiłam o zwolnienie bo dziś jeszcze bym szła na nocke do pracy 🙈 dobra kładę się spać. Mam nadzieję,że już bez żadnych przygód w nocy.

Dzięki dziewczyny za miłe słowo. Na szczęście moja gin jest ordynatorem a położnictwie, więc od razu poszłam na USG na oddział i nie czekałam na żadnym sorze czy gdzieś. Byłam już tak pełna stresu. Bo ta krew była na prawdę żywo czerwona. I było jej sporo. Normalnie tak jakby mi się okres zaczął. Przyjechała moja mama i mnie zawiozła do szpitala bo ja się aż trzęsłam z nerwów. Poprosiłam o zwolnienie bo dziś jeszcze bym szła na nocke do pracy 🙈 dobra kładę się spać. Mam nadzieję,że już bez żadnych przygód w nocy.
Idź się prześpij to się może troszkę uspokoisz :) cieszę się, że nic się nie stało i z dzidzia wszystko ok :)

reklama
Poniżej moje limfocyty z dzisiaj. Generalnie lekarz nie zwrócił na to nawet uwagi. Kazał mi zrobić te wszystkie wirusowe i pójdę jutro lub w poniedziałek na badanie ✊🏻 A ile u Ciebie było podwyższone?
Póki co to małe przekroczenie ale obserwuj sobie to czy się nie powiększa. Kurcze u mnie leukocyty w poprzedniej ciąży były na poziomie 13 - 14 tys, gdzie norma jest chyba do 10. Teraz juz mam 14tys, jutro będę konsultować z lekarzem prywatnie, bo w zeszłym tyg lekarz na NFZ nawet się na nie nie spojrzał...

Do góry