reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Ja myślę, że cały czas się nie mówi dostatecznie.. Ile ja mam koleżanek bez dzieci lub z dziećmi, które myślą, że moje wcześniejsze poronienia to jakaś choroba czy coś. A prawda jest taka, że całkowicie zdrowa kobieta odrzuca z powodów genetycznych średnio co 3 (o ile dobrze pamiętam, bo to lekarz mi mówił) płód.
Moja mama straciła 3 ciąże w 5 miesiącu (i jestem tylko ja, nie mam rodzeństwa). Dzięki temu byłam od dziecka dobrze doedukowana, że takie rzeczy się po prostu zdarzają.
Prawda jest taka, że wszystko się może zdarzyć, ale trzeba się cieszyć chwilą i być dobrej myśli, że się uda😍
No u mnie się o tym nie mówiło chyba nikt z najbliższej rodziny tzn ani moja mama ani jej rodzeństwa niedoswiadczyl takiego czegoś I nic mi niewiadomo o kuzynostwie mo każdy ma dziecibpo 2 albo 3 dlanie ten pierwszy raz To był szok totalny teraz to już jestem na to w pewnym sensie gotową. Mu coś się wydaje że z naszymi mężami jest coś nie tak bo ja 4 ciąże obumarłe szwagra żona też 3... cos musi być na rzeczy ale genetyki się nienaprawi niestety 😉

reklama
No u mnie się o tym nie mówiło chyba nikt z najbliższej rodziny tzn ani moja mama ani jej rodzeństwa niedoswiadczyl takiego czegoś I nic mi niewiadomo o kuzynostwie mo każdy ma dziecibpo 2 albo 3 dlanie ten pierwszy raz To był szok totalny teraz to już jestem na to w pewnym sensie gotową. Mu coś się wydaje że z naszymi mężami jest coś nie tak bo ja 4 ciąże obumarłe szwagra żona też 3... cos musi być na rzeczy ale genetyki się nienaprawi niestety 😉
a robilas jakies badania po tych poronieniach? Trombofilia wykluczona?

Ja niewiem czy o tym kiedyś się noe mówiło czy teraz te poronienia są nagminne... u mnie też 3 ciąże ok 12 tyg serce niebilo dowiadywałam się na prenatalnych.
To jest straszne... Ja też dwie ciążę przed poronieniem z przed dwóch miesięcy przeszłam bez żadnych komplikacji i nie miałam pojęcia że takie coś może również spotkać i mnie... Zawsze wydawało mi się że to jest tak z dala ode mnie że mnie to nie dotyczy a tu taki pech😞 ta ciąża od początku jest inna i mam tylko nadzieje ze w marcu powitam moje całe i zdrowe tęczowe dzieciątko 🥰

Ahhh matko zaczynam się stresować jutrzejszą wizytą. To moje być albo nie być. 🙃 Ostatnim razem miałam usg w 6+2, był zarodek z serduszkiem. Jutro będzie 8+2 i jeśli jutro będzie w porządku, to wierzę, że będzie w porządku do końca. Boje się jednak, że znowu będzie doopa blada...
Trzymam za ciebie kciuki💜 Na pewno wszytko będzie dobrze na wizycie🥰 ja z tego stresu ze nie mam usg i nie wiem jakich pomiarow jest dzidzia zapisałam się dzisiaj na prywatna wizytę z usg na ten piątek, będzie 8+0 i zamierzam Znać każdy szczegół po tej wizycie i wrócić z pięknym zdjęciem bobasa 🙈🙈

Trzymam za ciebie kciuki💜 Na pewno wszytko będzie dobrze na wizycie🥰 ja z tego stresu ze nie mam usg i nie wiem jakich pomiarow jest dzidzia zapisałam się dzisiaj na prywatna wizytę z usg na ten piątek, będzie 8+0 i zamierzam Znać każdy szczegół po tej wizycie i wrócić z pięknym zdjęciem bobasa 🙈🙈
Trzymam kciuki, będzie dobrze ❤️ teraz coraz fajniejsze są te maluchy na usg, jest powoli co oglądać 😄

a robilas jakies badania po tych poronieniach? Trombofilia wykluczona?
Tak robilam i kartony u mnie u u męża wszystko ok nawed zbadaliśmy genetycznie dziecko po poronienou w klinice genetycznej i dziecko było zdrowe. Przedostatnio była ciąża obumarła w 7 tyg brałam zastrzyki acard duphaston i nic niepomoglo mogę liczyć chyba tylko na szczęście w ciazy

reklama
Tak robilam i kartony u mnie u u męża wszystko ok nawed zbadaliśmy genetycznie dziecko po poronienou w klinice genetycznej i dziecko było zdrowe. Przedostatnio była ciąża obumarła w 7 tyg brałam zastrzyki acard duphaston i nic niepomoglo mogę liczyć chyba tylko na szczęście w ciazy
Kariotypy nie kartony 🙈

Do góry