reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Hop, hop! I ja po wizycie 🩷 moje serduszko do mnie mrygało z ekranu ❤️❤️❤️ 6mm 💪 i jest tak jak przypuszczałam, według okresu 7+0, a według usg 6+2, czyli walnęłam się o jeden dzień w obliczeniach...
Kobieta do rany przyłóż. Chyba hormony we mnie buzują i przy wywiadzie się popłakałam jak musiałam mówić o poronieniu. Lekarka nie dość że bardzo się zmartwiła, to jeszcze pocieszyła i powiedziała, że sama straciła pierwszą ciążę, a teraz ma dwójkę dzieci 🥹🥹🥹 wspomniałam też, że piersi mnie teraz nie bolą, a ostatnio bolały bardzo. To też powiedziała, że miała tak samo. Kochana 🩷🩷🩷
super wiadomosc 🙂 fajnie ze trafilas na taka cudowna gin, jednak to duzo robi przy tych wizytach, to poczucie ze nie jest sie zbywanym tylko wspieranym 🙂

reklama
A z ciekawości, dlaczego według OM, skoro to ponad tydzień różnicy? 😀
Ostatnio było 9 dni różnicy. Teraz różnicy jest 6 dni i mówił że jak jest do tygodnia różnicy pomiędzy usg a OM to liczy się na podstawei terminu ostatniej miesiączki.
Ja się na tym nie znam, mówił że tak będziemy liczyć więc tak musi być

bylam w takiej samej sytuacji doslownie kilka dni temu, nie stresuj sie i nie czytaj internetow, ja zrobilam ten blad. Zrob sobie jeszcze jedno badanie awidnosc CMV i zobaczysz co tam wyjdzie, jesli wyjdzie wysoki % tzn ze zarazilas sie zanim zaszlas w ciaze i dzidzius jest bezpieczny 🙂
Bardzo dziękuję za odpowiedź :) strasznego mam stresa, 3 lata temu miałam negatywne igg i igm przez całą ciążę :( więc zgaduję, że zakażenie nie mogło być aż tak dawno. Jaki procent musi być, żeby stwierdzić, że jest ok?

Hej dziewczyny, dotarła do mnie cześć wyników. Mam niski sód i wychodzi na to, że mam cytomegalowirusa... Zerknijcie proszę czy ja dobrze widzę 😢 mój lekarz na urlopie, nawet nie wiem co robić w tej sytuacji, bo tylko mówił mi jakie są straszne konsekwencje, a teraz zostałam z czarnymi myślami
Zrób awidnosc, ale na moje przy tak wysokim igg i dużo niższym igm przeszłaś cytomegalie przed ciążą

Bardzo dziękuję za odpowiedź :) strasznego mam stresa, 3 lata temu miałam negatywne igg i igm przez całą ciążę :( więc zgaduję, że zakażenie nie mogło być aż tak dawno. Jaki procent musi być, żeby stwierdzić, że jest ok?
chyba zalezy od laboratorium, ja na swoich wynikach mam 55%, a wyszlo mi 65%.

Hej dziewczyny, dotarła do mnie cześć wyników. Mam niski sód i wychodzi na to, że mam cytomegalowirusa... Zerknijcie proszę czy ja dobrze widzę 😢 mój lekarz na urlopie, nawet nie wiem co robić w tej sytuacji, bo tylko mówił mi jakie są straszne konsekwencje, a teraz zostałam z czarnymi myślami
głowa do góry, byłam w takiej sytuacji więc wiem co czujesz 😔 zrób sobie awidność na cytomegalia ( będzie ok jeśli wynik będziesz mieć powyżej 50 % ) , ja robiłam jeszcze wydalania cytomegalia w moczu bo lekarz od chorób zakaźnych mi kazał. Wszystko będzie dobrze 💚✊

I mnie zjebał, że nie pamietam kiedy miałam ostatnią miesiączkę, bo miałam zapisane w kalendarzu w telefonie a nie w głowie -.-
Na mnie też kiedyś jakiś stary dziad naskoczył, że korzystam z aplikacji w telefonie. Jakby to miało jakieś znaczenie czy w aplikacji czy w kalendarzu zwykłym. A może niby mam pamiętać datę każdej miesiączki? Bez sensu takie gadanie

reklama
A co do porodów - ja właśnie boje się tego, że po CC będę dłużej dochodzić do siebie. Dodatkowo jestem dość młodą osobą i nie wiem tak naprawdę ile dzieci w przyszłości bym chciała mieć, a jednak chyba po którejś CC nie wskazane jest aby ponownie zachodzić w ciąże. 😔 Oraz jestem okropną panikarą, dlatego boje się tak poważnej operacji 😅
Ja tak samo jestem ogromnie przerażona CC ale nie mam wyjścia rodzic inaczej🙈 Mam od urodzenia wadę serca Wiec lekarze nie dają mi szans na poród naturalny 😔

Do góry