AnnaK.
Fanka BB :)
powiedz im, że musisz już wejść, bo dziewczyny czekają na relacje!!Jest takie opóźnienie ze nie wiem czy do 13 wejdę na tą wizytę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
powiedz im, że musisz już wejść, bo dziewczyny czekają na relacje!!Jest takie opóźnienie ze nie wiem czy do 13 wejdę na tą wizytę
Ja mam bardzo niski progesteron ale lekarze na to nie zwracają uwagi przynajmniej jak na razie. Jeden powiedział mi nawet że nie zaleca badania progesteronu bo pacjentki się nakręcają a z ciążą jest wszystko ok...Coś mnie podkusiło zbadać jeszcze wczoraj proga i spadł mi strasznie, aż do 16.8 któraś z was miała tak niski poziom? Kojarzę, że chyba były takie osoby. Koniecznie muszę dziś ogarnąć lekarza, żeby wystawił mi receptę. Mam nadzieję, że się uda. Wizytę miałam mieć dopiero w czwartek.
Z tym progesteronem to jest bardzo „płynny” temat. Ja mam jednocześnie opiekę w Medicover i chodzę wymiennie do dwóch lekarzy prywatnie (jeden ze szpitala którym jestem zainteresowana a drugi z bardzo dobrej kliniki leczenia niepłodności). Ten w Medicover (jest na prawdę ok, chodzę do niego już 2 rok), ale nie widział nawet potrzeby badania u mnie progesteronu. Jak napisałam mu, że lekarz z kliniki niepłodności kazał mi go sprawdzać, to na życzenie dostałam skierowanie. Na spadki progesteronu nie reaguje albo pisze, że wynik ok. Jak pytałam o receptę na progesteron to powiedział, że jego zdaniem nie ma potrzeby sztucznie wspierać tematu.. No i z drugiej strony mam tych dwóch lekarzy, którzy się we wszystkich rekomendacjach pokrywają (to jest bardzo ciekawe, bo nie wiedzą o sobie przecież ) i oni od początku kazali mi brać progesteron, kazali mi go kontrolować i bardzo zwracają uwagę na wyniki badań które im przynoszę. Mam wrażenie, że oni po prostu „walczą” ze mną o tą ciążę i nie traktują mnie „taśmowo” na zasadzie, jak ma się urodzić to się urodzi a jak nie to nieJa mam bardzo niski progesteron ale lekarze na to nie zwracają uwagi przynajmniej jak na razie. Jeden powiedział mi nawet że nie zaleca badania progesteronu bo pacjentki się nakręcają a z ciążą jest wszystko ok...
Ja ten progesteron badam, bo pierwszą ciążę prawdopodobnie poroniłam albo był to biochem. No nie wiadomo. Nie wiem nawet dokładnie co się stało, bo testy miałam pozytywne, a tydzień po terminie miesiączki zaczęło mi się plamienie. W szpitalu na USG nie znaleźli nic, żadnego pęcherzyka. Po kilku dniach byłam u gina, nadal nic nie było widać. I tego samego dnia dostałam krwawienia. Nikt mi wtedy nawet nie kazał zbadać bety, a może ona by co nieco rozjaśniła.Ja mam bardzo niski progesteron ale lekarze na to nie zwracają uwagi przynajmniej jak na razie. Jeden powiedział mi nawet że nie zaleca badania progesteronu bo pacjentki się nakręcają a z ciążą jest wszystko ok...
Gratulacje! Witam i życzę nudnej książkowej ciążyPozwolę się dopisac termin prawdopodobnie na 14.03 zobaczymy co czas pokaże. Życzę wszystkim spokojnego przebiegu ciąży i zdrowka
Super, bardzo się cieszę A jeśli można spytać jakiej wielkości jest na tym etapie zarodek? Widzę, że masz podobny termin jak ja, a ja w końcu w czwartek mam usg więc ciekawi mnie czego się spodziewaćHej, ja już po. Wszystko ok, i teraz już normalnym torem - kolejna wizyta za miesiąc! Powoli zaczynam wierzyć, że rzeczywiście może się udać!
wiesz ja mam tak samo tylko 5 i 2 latek w domu . Młodszy śpi wiec idę tez spać chociaż kilka minut a starszakowi włączyłam bajkę . Nie mam sił . Te tabletki trochę mi pomagają ale ciagle mam mdłości i to takie ze śmierdzi mi wszystko i dosłownie wącham moje dzieci bo się zastanawiam co jest grane co tak śmierdzi ciagle . Nie mam sił przysięgam ze jestem jak warzywo jak mam zrobić coś to kilka razy staje bo mnie słabiDziewczyny chce mi się płakać jestem taka słaba że tylko bym leżała w domu na pokładzie dwójka dzieci 8 latek i roczniak więc naprawdę jest co robić. W domu bałagan a ja nie mam sily sprzątać w żadnej poprzedniej ciąży nie czułam się tak fatalnie.
Hmmm... chciałabym Ci powiedzieć, ale nie wiem. Moje myślenie skupiło się wokół serca tego małego człowienia czy bije.. i zapomniałam :|Super, bardzo się cieszę A jeśli można spytać jakiej wielkości jest na tym etapie zarodek? Widzę, że masz podobny termin jak ja, a ja w końcu w czwartek mam usg więc ciekawi mnie czego się spodziewać