reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Hej, hej trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🙂
Co do jedzenia to jem tak nie wiele ze staram sie jesc to na co mam ochote, najlepiej mi wchodzi kanapka z serkiem topionym i zupy 🙂

reklama
Coś mnie podkusiło zbadać jeszcze wczoraj proga i spadł mi strasznie, aż do 16.8 😢 któraś z was miała tak niski poziom? Kojarzę, że chyba były takie osoby. Koniecznie muszę dziś ogarnąć lekarza, żeby wystawił mi receptę. Mam nadzieję, że się uda. Wizytę miałam mieć dopiero w czwczwartek
W zeszłym tyg miałam spadek na 13.8, dziewczyny mnie tu uspokoiły 🫶 a po konsultacji z lekarzem dostałam progesteron i jest wszystko okej 😊
Cześć dziewczyny, trochę Was podczytuje, ale mało się udzielam, bo mdłości 🤢 Ja się wczoraj zapomniałam i jadłam owoce prosto z krzaka 🤦‍♀️
Oooo masz, właśnie mnie uświadomiłaś, ja też poziomki z krzaka zajadałam 🙈

Witajcie 🫶 współczuję wszystkim dziewczynom mdłości- mnie póki co jakoś magicznie to omija, raz tylko miałam epizod, że skończyło się na wymiotach ale to była gruba akcja o której wolicie nie wiedzieć 🙈🤮
Powodzenia dla dziewczyn wizytujących dziś❤️ trzymamy kciuki i czekamy na dobre wiadomości🥰
Ja też jakoś radykalnie nie podchodzę do tego co jem, wiadome unikam serów pleśniowych, surowego mięsa, kiełków, alkoholu - choć nie powiem mam ochotę na zimne piwko w taki upał 🤣 a tu drugie lato z rzędu bez 😆 nie jem też mocno wzdymajacych rzeczy bo po nich ciężko się czuje. Generalnie nie odrzuca mnie od jedzenia- choć trochę szkoda bo wciąż mam nadprogramowe 4kg więcej z poprzedniej ciąży i chyba prędko tego nie zrzucę🫣 najbardziej smakują mi kanapki z mozzarella, szynka i papryka albo pomidorem, jajecznica też wchodzi jak złoto, na obiad mięcho najlepiej, no i niezmiennie moje ukochane lody❤️

Mi śmierdzi wszystko to co pachnie 🤣 wszystkie perfumy, dezodoranty, świeczki zapachowe. Nic nie mogę wąchać bo mam wrażenie, że się zaraz uduszę. A co do kawy to też mnie od niej odrzuciło 🤨 ja dobrze nie wstałam już kawę piłam, jechałam do pracy to od razu 2 :) a teraz nie pije w ogóle. Zrobiłam raz jak mnie głowa bolała to znowu mnie samym zapachem zabiła 🤢🤮
Ja dalej kawę pije I mi super smakuje;) zawsze piłam ze 3-4 dziennie, teraz pije jedna rano i jak jest bardzo źle to czasami 2 wejdzie.
Od niczego mnie nie odrzuca, objawow nke mam żadnych 😝 ale też u mnie dzisiaj 4+5. A wam kiedy się zaczęły te wszystkie objawy?

reklama
Cześć dziewczyny, po krótkiej nieobecności tutaj wracam☺️ Byłam na małym urlopie żeby oczyścić głowę i było cudownie ale oczywiście bez stresu się nie obyło 😬 Piersi całkiem przestały boleć, mdłości mniejsze, jedynie boli mnie podbrzusze a wczoraj wieczorem dostałam małego plamienia. Ale byl
Stosunek rano a popołudniu basen wiec tłumacze sobie ze to może być przyczyna, a moje zanikające objawy są z tego ze ciało przyzwyczaiło się do ciąży, tak sobie tłumacze😂 Dzisiaj 7+4, wizyta o 11:30, stresuje się ogromnie ale liczę ze wszystko jest dobrze 🫣🥹

Do góry