reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Ja już pisałam wcześniej - dla mie Nifty to must have. Ja się łapię na Pappa na NFZ (i ze względu na wiek i ze względu na poronienia), także pewnie też ją zrobię. Nie mniej Pappa to zwykła statystyka + wychwycenie zagrożenia różnymi chorobami ciążowymi. Nifty (czy inne podobne) to badanie DNA dziecka (krew fasolki jest już w krwi matki po 10 tc) i wychwytuje jakie ewentualnie choroby ma. Test sprawdza się w 99%, więc trudno tutaj o pomyłkę. W teście Pappa ważne jest USG płodu, gdzie sprawdza się tzw. przezierność karkową i to jest cenna informacja. Razem te wszystkie informacje dają pewien obraz. A jeśli nie dają, to jeszcze zostaje amniopunkcja.. Gdzie pobiera się materiał DNA bezpośrednio od fasolki. Oczywiście każda z nas ma swoje poglądy (z którymi nie powinnyśmy dyskutować), ale ja chciałabym wiedzieć czy dziecko ma jakieś wady genetyczne i móc się z tą sytuacją zmierzyć odpowiednio wcześnie ✊🏻
To ja mam 40 lat i tez mam za darmo prenatalne to te pappa oni mi tez zrobia za darmo?

reklama
A te nifty pro to gdzie się robi? W zwyklym laboratorium? Jaki jest koszt tego?
Jest kilka stron które sprzedają testy Nifty (wpisz sobie w wyszukiwarkę, np. niftytest.pl) i tam są lokalizacje labów które to robią. W dużych miastach jest nawet opcja, ze krew przyjeżdżają pobrać w domu. Wszystkie pobrane próbki i tak lecą do badań daleko (chyba w Hong Kongu są badane o ile dobrze pamiętam) i wynik już lab w Polsce podaje 🙂

Jest kilka stron które sprzedają testy Nifty (wpisz sobie w wyszukiwarkę, np. niftytest.pl) i tam są lokalizacje labów które to robią. W dużych miastach jest nawet opcja, ze krew przyjeżdżają pobrać w domu. Wszystkie pobrane próbki i tak lecą do badań daleko (chyba w Hong Kongu są badane o ile dobrze pamiętam) i wynik już lab w Polsce podaje 🙂
Dziękuję ja taka ciemna jeśli chodzi o takie badania 🙈nigdy nie miałam nawet prenatalnych dlatego tak was o nie dopytuje 😊

Niestety pracy serca nie ma czy się pojawi niewiadomo w czwartek po południu mam przyjść drugi raz do szpitala bo akurat moja doktor ma dyżur. Pytanie czy się pojawi bo ja już w to chyba nie wierze

Załączniki

• 094DDD5E-EBC4-4795-99F7-AB124AAD8832.jpeg
    094DDD5E-EBC4-4795-99F7-AB124AAD8832.jpeg
    9,5 KB · Wyświetleń: 98
reklama
Do góry