reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Czytałam, że progesteron wyrzuca się falowo, czyli może tak być że raz jest wyższy raz niższy. Ja w poprzedniej ciąży (tej biochemicznej) dostałam przy progesteronie ok 14 luteinę. Przed spadkiem beta hcg i poronieniem, progesteron spadł mi do wartości 3.. W tej ciąży progesteron waha mi się od ok 20 do 28 i lekarz powiedział żebym się tymi różnicami nie przejmowała. No ale i tak mam z założenia przepisany Utrogestan (czyli progesteron dowcipny 🙃). Warto zapytać lekarza i prosić o progesteron. Dużo lepiej działa ten dowcipny niż ten do łykania ✊🏻
Tez go przyjmuje i w piątek miałam proga 33 :)

reklama
Niedobrze jak spada. W ogóle masz niski bo granica dolna z tego co mi mówił lekarz to 12 . Witamina E podbija ;) ja mam 22 i lekarz mi mówił, że jest ok ale ze tak przy 26 byłoby idealnie
Nie zgodze się i myśle, że nie ma co siać paniki, szczególnie że mamy na grupie dziewczyny z progiem poniżej 12 ng ;)
Wiadomo, idealnie byłoby mieć ok 20 ng, ale jeśli jest powyżej 10 to jest ok. Tak jak dziewczyny pisały, próg skacze w ciągu dnia :)

Robilam dzisiaj progesteron i wyszedl 13.94 , dwa tyg temu było 15.67 czy powinnam się martwić? Wizyta dopiero w czwartek...
A robiłaś też betę razem z tymi oznaczeniami progesteronu? Jeśli beta rośnie zgodnie z planem, to nie ma czym się martwić na zapas ✊🏻 Najlepiej umówić się do lekarza jak najszybciej, żeby nie karmić „potworów” w głowie 🙃

A robiłaś też betę razem z tymi oznaczeniami progesteronu? Jeśli beta rośnie zgodnie z planem, to nie ma czym się martwić na zapas ✊🏻 Najlepiej umówić się do lekarza jak najszybciej, żeby nie karmić „potworów” w głowie 🙃
Nie robiłam bo babeczka w labo mówiła że na tym etapie już nie ma sensu robić, teraz żałuję ;/

Nie zgodze się i myśle, że nie ma co siać paniki, szczególnie że mamy na grupie dziewczyny z progiem poniżej 12 ng ;)
Wiadomo, idealnie byłoby mieć ok 20 ng, ale jeśli jest powyżej 10 to jest ok. Tak jak dziewczyny pisały, próg skacze w ciągu dnia :)
To są słowa mojego lekarza nie moje;)

Zgłaszam się po wizycie :) najpierw lekarz był sceptyczny czy czegoś konkretnego się dzisiaj dowiem... ale było zaskoczenie przy USG i sama już moim laickim okiem stwierdziłam, że jest "solidnie":D lekarz się poprawił i stwierdził, że jednak widać bardzo dużo. Zarodek 1,03cm z bijącym serduchem :)

Nie robiłam bo babeczka w labo mówiła że na tym etapie już nie ma sensu robić, teraz żałuję ;/
Nie przejmuj się, to na pewno 🙂 bo stres nie pomoże na dobry progesteron. Spójrz na swój wynik i zobacz, że różnią się od siebie TYLKO 1,73 jedn. To jest bardzo mała różnica.. Dlatego głowa do góry i dużo oddychania na uspokojenie 🧘🏼‍♀️ A dla 100% pewności, rozmowa z lekarzem ✊🏻

Zgłaszam się po wizycie :) najpierw lekarz był sceptyczny czy czegoś konkretnego się dzisiaj dowiem... ale było zaskoczenie przy USG i sama już moim laickim okiem stwierdziłam, że jest "solidnie":D lekarz się poprawił i stwierdził, że jednak widać bardzo dużo. Zarodek 1,03cm z bijącym serduchem :)
Gratulacje, to już kawał małego człowieka ❤️

reklama
Ale Ci zazdroszczę 🥰🥰🥰 pewnie cały stres zszedł :) marzę o tym żeby na wizycie też zobaczyć to ❤️

Do góry