reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Czytałam, że progesteron wyrzuca się falowo, czyli może tak być że raz jest wyższy raz niższy. Ja w poprzedniej ciąży (tej biochemicznej) dostałam przy progesteronie ok 14 luteinę. Przed spadkiem beta hcg i poronieniem, progesteron spadł mi do wartości 3.. W tej ciąży progesteron waha mi się od ok 20 do 28 i lekarz powiedział żebym się tymi różnicami nie przejmowała. No ale i tak mam z założenia przepisany Utrogestan (czyli progesteron dowcipny 🙃). Warto zapytać lekarza i prosić o progesteron. Dużo lepiej działa ten dowcipny niż ten do łykania ✊🏻
Tez go przyjmuje i w piątek miałam proga 33 :)

reklama
Niedobrze jak spada. W ogóle masz niski bo granica dolna z tego co mi mówił lekarz to 12 . Witamina E podbija ;) ja mam 22 i lekarz mi mówił, że jest ok ale ze tak przy 26 byłoby idealnie
Nie zgodze się i myśle, że nie ma co siać paniki, szczególnie że mamy na grupie dziewczyny z progiem poniżej 12 ng ;)
Wiadomo, idealnie byłoby mieć ok 20 ng, ale jeśli jest powyżej 10 to jest ok. Tak jak dziewczyny pisały, próg skacze w ciągu dnia :)

Robilam dzisiaj progesteron i wyszedl 13.94 , dwa tyg temu było 15.67 czy powinnam się martwić? Wizyta dopiero w czwartek...
A robiłaś też betę razem z tymi oznaczeniami progesteronu? Jeśli beta rośnie zgodnie z planem, to nie ma czym się martwić na zapas ✊🏻 Najlepiej umówić się do lekarza jak najszybciej, żeby nie karmić „potworów” w głowie 🙃

A robiłaś też betę razem z tymi oznaczeniami progesteronu? Jeśli beta rośnie zgodnie z planem, to nie ma czym się martwić na zapas ✊🏻 Najlepiej umówić się do lekarza jak najszybciej, żeby nie karmić „potworów” w głowie 🙃
Nie robiłam bo babeczka w labo mówiła że na tym etapie już nie ma sensu robić, teraz żałuję ;/

Nie zgodze się i myśle, że nie ma co siać paniki, szczególnie że mamy na grupie dziewczyny z progiem poniżej 12 ng ;)
Wiadomo, idealnie byłoby mieć ok 20 ng, ale jeśli jest powyżej 10 to jest ok. Tak jak dziewczyny pisały, próg skacze w ciągu dnia :)
To są słowa mojego lekarza nie moje;)

Zgłaszam się po wizycie :) najpierw lekarz był sceptyczny czy czegoś konkretnego się dzisiaj dowiem... ale było zaskoczenie przy USG i sama już moim laickim okiem stwierdziłam, że jest "solidnie":D lekarz się poprawił i stwierdził, że jednak widać bardzo dużo. Zarodek 1,03cm z bijącym serduchem :)

Nie robiłam bo babeczka w labo mówiła że na tym etapie już nie ma sensu robić, teraz żałuję ;/
Nie przejmuj się, to na pewno 🙂 bo stres nie pomoże na dobry progesteron. Spójrz na swój wynik i zobacz, że różnią się od siebie TYLKO 1,73 jedn. To jest bardzo mała różnica.. Dlatego głowa do góry i dużo oddychania na uspokojenie 🧘🏼‍♀️ A dla 100% pewności, rozmowa z lekarzem ✊🏻

Zgłaszam się po wizycie :) najpierw lekarz był sceptyczny czy czegoś konkretnego się dzisiaj dowiem... ale było zaskoczenie przy USG i sama już moim laickim okiem stwierdziłam, że jest "solidnie":D lekarz się poprawił i stwierdził, że jednak widać bardzo dużo. Zarodek 1,03cm z bijącym serduchem :)
Gratulacje, to już kawał małego człowieka ❤️

reklama
Ale Ci zazdroszczę 🥰🥰🥰 pewnie cały stres zszedł :) marzę o tym żeby na wizycie też zobaczyć to ❤️

Do góry