reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Rany dziewczyny współczuje i podziwiam z tymi zastrzykami. Ja raz w życiu próbowałam zrobić mężowi jak nogę połamał to nie byłam w stanie, jak sam robił to musiałam głowę odwracać 🙈 także jesteście twardzielki ❤️
Ja w poprzedniej ciąży miałam odrzucenie od takiego smażonego i pieczonego mięsa, schabowego zjadłam dopiero w 8msc, nie mogłam w domu siedzieć jak się piekło mięso, a mieszkałam u mamy 🙈najgorszy był ten posmak metaliczny, że woda nie smakowała nawet więc niech tylko tego nie będzie to przeżyje :p a ostatnio założyłam aparat i miesiąc żywiłam się papkami więc teraz to mnie już nie zdziwi z tym jedzeniem chyba 🫣

reklama
A mam jeszcze jedno pytanie - czy zastrzyki z heparyną mogę spokojnie włączyć w 7. tygodniu ciąży? Coraz mocniej się zastanawiam czy nie posłuchać tego gościa, był okropny ale może ma rację...
Ja mam pai 1 i odrazu od cienia na teście robię zastrzyki z heparyny mam zapas bo moja gin wiedziała że planuje ciążę i muszę brać żeby nie doprowadzić do poronienia

Cześć dziewczyny :)
Postanowiłam, że czas najwyższy się z Wami przywitać :).
Kilka słów o mnie: za mną 2 nieudane inseminacje, od maja zaczęliśmy działać z in vitro i tydzień temu pierwszy raz w życiu zobaczyłam na teście 2 kreski 😍. Z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi, że jestem w 4+6, czyli to bardzo wczesny etap. Termin porodu to 19/20 marca w zależności od kalkulatora. Jutro mam wizytę u lekarza - mam nadzieję, że wszystko dobrze się rozwija.
Życzę wszystkim nudnych 9 miesięcy ☺

Cześć dziewczyny :)
Postanowiłam, że czas najwyższy się z Wami przywitać :).
Kilka słów o mnie: za mną 2 nieudane inseminacje, od maja zaczęliśmy działać z in vitro i tydzień temu pierwszy raz w życiu zobaczyłam na teście 2 kreski 😍. Z daty ostatniej miesiączki wychodzi mi, że jestem w 4+6, czyli to bardzo wczesny etap. Termin porodu to 19/20 marca w zależności od kalkulatora. Jutro mam wizytę u lekarza - mam nadzieję, że wszystko dobrze się rozwija.
Życzę wszystkim nudnych 9 miesięcy ☺
Witaj, rozgość się ❤️

Następny 25.07.... więc najpierw stresująca wizyta w ramach NFZ 🙈 wiecie,że na tym pierwszym USG włożyła mi sondę bez żelu....? 😩😩😩🤯 Masakra. Teraz pierwsze co będę jej kazała nawalić tego żelu bo nie będę potem pół dnia znowu okrakiem chodzić, tak wszystko szczypało...
Szok, pierwszy raz się z czymś takim spotykam 😮

Robilam dzisiaj progesteron i wyszedl 13.94 , dwa tyg temu było 15.67 czy powinnam się martwić? Wizyta dopiero w czwartek...
Z tego co wiem progesteron jest wydzielany skokowo wiec pojedynczy niższy wynik nie musi znaczyć niczego złego.
Ale na pewno powinnaś go powtórzyć i skonsultować to jak najszybciej z lekarzem. Rozumiem ze nie przyjmujesz progesteronu?

Robilam dzisiaj progesteron i wyszedl 13.94 , dwa tyg temu było 15.67 czy powinnam się martwić? Wizyta dopiero w czwartek...
Ogólnie to raczej dość średni wynik, zarówno pierwszy jak i drugi. Natomiast ten hormon ma w ciągu dnia zmienne wartości i może trafiłaś akurat na moment, kiedy jest najniższy.
Ja w pierwszej ciąży razem z bhcg badałam progesteron i w ciągu tygodnia miał cały czas tendencję spadkową. Od wartości ok 34 przez 27 do mniej więcej 22. Dostałam wtedy Duphaston od ginekologa.

Niedobrze jak spada. W ogóle masz niski bo granica dolna z tego co mi mówił lekarz to 12 . Witamina E podbija ;) ja mam 22 i lekarz mi mówił, że jest ok ale ze tak przy 26 byłoby idealnie

reklama
Czytałam, że progesteron wyrzuca się falowo, czyli może tak być że raz jest wyższy raz niższy. Ja w poprzedniej ciąży (tej biochemicznej) dostałam przy progesteronie ok 14 luteinę. Przed spadkiem beta hcg i poronieniem, progesteron spadł mi do wartości 3.. W tej ciąży progesteron waha mi się od ok 20 do 28 i lekarz powiedział żebym się tymi różnicami nie przejmowała. No ale i tak mam z założenia przepisany Utrogestan (czyli progesteron dowcipny 🙃). Warto zapytać lekarza i prosić o progesteron. Dużo lepiej działa ten dowcipny niż ten do łykania ✊🏻

Do góry