Manvi
Fanka BB :)
Absolutnie się nie przejmuj wyobraź sobie czysto hipotetycznie, że to koleżanka jest w ciąży - nosiłaby synka codziennie, bo nie byłoby wyjścia z tego co pamiętam z dźwiganiem trzeba uważać w bardziej zaawansowanej ciąży np. gdy szyjka jest niewydolna. Aaa i gdybym zapomniała - ja codziennie dźwigam i podnoszę solidne kilogramy@Kotciara ja kolejna wizyta 22 lipca, proszę wypisz mnie na listę
Dziewczyny wiem, że może świruje ale wczoraj była u mnie koleżanka z synkiem i podniosłam go zapomniałam się.. jest lekki nie wiem dokładnie ile ale już wariuje że to zrobiłam....
Aż z ciekawości sprawdziłam i w tym samym okresie też miałam taki zarodek w ogóle już później przez całą ciążę raz płód był mniejszy, a raz większy niż wg OM. A według mojej aplikacji do ukończenia(!) 6 tygodnia zarodek ma średnio 5mm więc to jest jak najbardziej prawidłowy wymiar. Nie sugeruj się tym, co było wcześniej. Byle przetrwać pierwszy trymestr, potem już ciąża jest bardziej namacalna na własną rękę ale z autopsji podejrzewam, że później będą inne problemy. I jest to zrozumiałe, moim zdaniem to bardzo stresujący stan i warto to tutaj z siebie wyrzucićJa mam paskudny dziś humor, można powiedzieć, że wciąż żyje wczorajszą wizytą.
To wszystko złożyło się po prostu w złym momencie, bowiem ostatnio właśnie w tym okresie zatrzymała się ciąża. Zarodek zatrzymał się na 4,5 mm, a mój z wczoraj ma 4,2 mm (i tu swoją drogą mam wątpliwości czy to ok na 6+2?).
Z góry was przepraszam za mój pesymizm, ale do następnego czwartku będę pewnie żyć tylko tym...
Dodatkowo mój narzeczony powiedział o ciąży teściom, na co oczywiście mu pozwoliłam, ale teraz czuje nagle nieracjonalną presję, kiedy już wiedzą...