marzenieowielodzietności
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej przy takiej wartości bety nie widać pęcherzyka ciążowego no musi być conajmniej 1000 tak więc spokojnie wszystko w swoim czasie a jeśli chodzi o ból piersi to jedne już czują delikatne klucie i obrzmienie w chwili implantacji a są kobiety ci dopiero poczują cokolwiek ok 6/7 tyg . Ból piersi też nie jest wyznacznikiem ciąży (może być ale nie musi ).Część w jestem tu "nowa" tzn na tym forum bo pisałam też z czerwcowymi mamami 2022. Ostatnia modyfikacja miesiączkę miałam 16.06 i zrobiłam kilka testów każdy był pozytywny ale ta druga kreska to był cień cienia... W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam bete która wyniosła 53 więc malutko była w tym dniu też u ginekologa ale stwierdził że jeszcze nie widać pęcherzyka... Jutro idę kolejny raz na krew bo minie akurat 48h a w sob umówiłam się do innego ginekologa. Ogólnie należę do typowych panikantów i każda ciążą wywoływała u mnie mnóstwo stresu tym razem jest tak samo. Mam obawy o tak niska bt a była robiona w 29dc I o to że lekarz nic nie widział na USG do tego piersi mnie w ogóle nie bolą i to mnie mega martwi. Jak to u was z piersiami wygląda i ta beta?
A ile dpo jest? Progesteron robi wrażenie
Nie mam pojęcia bo miałam różne cykle i i owulacja się przesuneła a telefon mam popsuty a tam miałam zaznaczone na wykresie mniej więcej owulacjęA ile dpo jest? Progesteron robi wrażenie
Będziesz robić przyrost?Nie mam pojęcia bo miałam różne cykle i i owulacja się przesuneła a telefon mam popsuty a tam miałam zaznaczone na wykresie mniej więcej owulację
Tak w sobotęBędziesz robić przyrost?
Co za gnój, że tak do Ciebie powiedział!Masz racje, oprócz okropnych tekstów typu „zobaczymy czy ciąża JESZCZE żyje”, to była moja pierwsza czerwona lampka. Szczególnie, że pierwszy raz puścił i nic nie było słychać, więc mówię, że może nie powinnismy słuchać, to puścił po raz drugi…
Chyba tak właśnie zrobię, tzn. zdam się w 100% na moją gin i będę trzymać się jej zaleceń.
Dziękuje, wszystkie te emocje przyćmiły najważniejsze - jest serduszko
Dziękuje
O to dobrze wiedzieć…
O acard w sam sobie się nie martwię, tzn wiem że wiele kobiet go zażywa i wszystko jest ok, bardziej całokształt mnie zdziwił i ta heparyna bez powodu…
No właśnie na pewno biust troszeczkę się powiększył z tym że ja nie wiem jak to teraz będzie u mnie bo urodziłam rok temu córeczkę więc te hormony to też chyba trochę inaczej działają w tej ciąży niż w poprzedniej a wcześniej miałam odstęp 7 lat między ciażami. Dodam że w każdej z ciąż plamilam zaraz po terminie @ a tym razem już 3 dni przed zaczęłam plamić od razu na własną ręką zażyłam luteinę i duphoston bo mi zostało kilka tabletek lekarz mówił żeby zrezygnować niego a zostawić tylko luteinę więc tak zrobiłam i już następnego dnia znowu plamienie więc na własną rękę znowu zaczęłam go zażywać i jest ok piję teraz go 2x dziennieHej przy takiej wartości bety nie widać pęcherzyka ciążowego no musi być conajmniej 1000 tak więc spokojnie wszystko w swoim czasie a jeśli chodzi o ból piersi to jedne już czują delikatne klucie i obrzmienie w chwili implantacji a są kobiety ci dopiero poczują cokolwiek ok 6/7 tyg . Ból piersi też nie jest wyznacznikiem ciąży (może być ale nie musi ).