reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2024

Dziewczyny co ja dzisiaj przeżyłam 😱 obudziłam się rano ze strasznym przeczuciem. Wstałam i pojechałam na betę i progesteron. Wracajac do domu poczułam jak wypływa ze mnie sluzik (sorki za dosłowność) dojechałam do domu i odrazu sprawdzam co tam się dzieje i na majtkach no brązowy śluz. Panika i łapie za telefon i biegnę do samochodu. Na szczęście mój lekarz powiedział żebym do niego przyjechała. Już w głowie jedno. Weszłam. Doktor mnie zbadał, powiedział że jest czysto i zaprosił na USG. Ale na szczęście pęcherzyk przez tydzień ładnie urósł, ciałko żółte też piękne i pokazywał że widać jak to powiedział mruga taki mały punkcik, że gdybym przyszła jutro lub za dwa dni to by było widać jak serduszko pracuje a tak przyszłam na pograniczu. No i coś się delikatnie odkleiło i pewnie stąd to plamienie. Powiedział, że tak się zdarza i przepisał duphaston i drugie jakieś gdyby się pogorszyło. Ale żebym się nie martwiła tylko starała się odpoczywać. Mam nadzieję, że będzie dobrze. No tak, to się chyba nie bałam. Pęcherzyk 15 mm z ciałkiem żółtym i echem żywego płodu ❤️ 5+5.
Gratuluje 🥰

reklama
Ja już po wizycie. Jest zarodek z bijącym serduszkiem, nawet go słuchałam (wiem, że według najnowszych zaleceń nie powinno się słuchać serca, ale gin to zrobił zanim zdążyłam zaprotestować…)
ALE jestem okropnie skołowana. Po pierwsze dostałam dosłownie ochrzan, ponieważ nie zrobiłam żadnych badań po pierwszym poronieniu. Po drugie usłyszałam, że przyjmując Acard 150 przyczyniam się do poronienia. Po trzecie zostały mi przepisane zastrzyki z heparyny i mam jutro zrobić badania na zakrzepicę tylko po to aby mieć to refundowane… i szczerze nie wiem co robić. Kogo słuchać? Moja gin prywatnie zaleciła tylko acard i duphaston…

Ja już po wizycie. Jest zarodek z bijącym serduszkiem, nawet go słuchałam (wiem, że według najnowszych zaleceń nie powinno się słuchać serca, ale gin to zrobił zanim zdążyłam zaprotestować…)
ALE jestem okropnie skołowana. Po pierwsze dostałam dosłownie ochrzan, ponieważ nie zrobiłam żadnych badań po pierwszym poronieniu. Po drugie usłyszałam, że przyjmując Acard 150 przyczyniam się do poronienia. Po trzecie zostały mi przepisane zastrzyki z heparyny i mam jutro zrobić badania na zakrzepicę tylko po to aby mieć to refundowane… i szczerze nie wiem co robić. Kogo słuchać? Moja gin prywatnie zaleciła tylko acard i duphaston…
ja miałam zalecenie brać acard od pozytywnego testu , dlaczego przyczynisz się do poronienia ?

gratuluje dobrych wiadomości o maluszku 😍

A dlaczego acardem 150 przyczyniasz się do poronienia? Bo ja też biorę tą dawkę plus heparynę i jestem bardzo ciekawa 🧐 badania zrobić możesz, nie zaszkodzi ale ze zmianą dawkowania bym się wstrzymala do opinii lekarza co Cię ma prowadzić a ten chyba był przypadkowy?

ja miałam zalecenie brać acard od pozytywnego testu , dlaczego przyczynisz się do poronienia ?
Powiedział, że acard 75 jest bezpieczny a 150 nie, gdzie moja gin prywatnie powiedziała, że jak zażywać to tylko 150, bo 75 nie ma żadnego realnego działania…
Dlatego tez jestem taka skołowana, bo nagle nie wiem komu ufać

Powiedział, że acard 75 jest bezpieczny a 150 nie, gdzie moja gin prywatnie powiedziała, że jak zażywać to tylko 150, bo 75 nie ma żadnego realnego działania…
Dlatego tez jestem taka skołowana, bo nagle nie wiem komu ufać
mi to powiedziało 3 ginekologów od kiedy jestem w tej ciąży . Moje 1 dziecko gdybym była na acard miałoby zupełnie inny start a tak to było wiele komplikacji w ciąży w czasie porodu :(

A dlaczego acardem 150 przyczyniasz się do poronienia? Bo ja też biorę tą dawkę plus heparynę i jestem bardzo ciekawa 🧐 badania zrobić możesz, nie zaszkodzi ale ze zmianą dawkowania bym się wstrzymala do opinii lekarza co Cię ma prowadzić a ten chyba był przypadkowy?
Zacytuje poprzednią wiadomość: „Powiedział, że acard 75 jest bezpieczny a 150 nie, gdzie moja gin prywatnie powiedziała, że jak zażywać to tylko 150, bo 75 nie ma żadnego realnego działania…”
To był gin na NFZ, planowałam prowadzić ciąże i tu i tu ale teraz mam mocne wątpliwości
Badania mogę robić które mi przepisał, ale chyba nie będę brać już od jutra zastrzyków tylko jeśli faktycznie mi coś źle wyjdzie

mi to powiedziało 3 ginekologów od kiedy jestem w tej ciąży . Moje 1 dziecko gdybym była na acard miałoby zupełnie inny start a tak to było wiele komplikacji w ciąży w czasie porodu :(
A jakich komplikacji jeśli mogłabym spytać? Bo ten Acard tak naprawdę został wdrożony tylko i wyłącznie, ponieważ o to prosiłam/naciskałam

reklama
na ten moment ten koleś jest dla mnie mniej rzetelny chociażby przez to, że dał Ci posłuchać serduszka. Delikatnie mi to wskazuje na to, że to on ma mniejszą wiedzę...
I zobacz ile dziewczyn bierze acard. Jednak jest zalecany przez innych lekarzy.
I! Serduszko bije, dla Ciebie jest to przecież krok milowy.
Moja lekarka też nie zleciła mi badań, jeśli ma Cię to uspokoić

Do góry