reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2024

Jak się dzisiaj czujecie ?☺️ Ja z każdym dniem coraz gorzej 😭 mdłości mnie dopadły, piersi bolą momentami nie do wytrzymania 😳ogólnie się czuje wykończona a ledwo wstałam 😂

reklama
Jak się dzisiaj czujecie ?☺️ Ja z każdym dniem coraz gorzej 😭 mdłości mnie dopadły, piersi bolą momentami nie do wytrzymania 😳ogólnie się czuje wykończona a ledwo wstałam 😂
U mnie podobnie. Rano męczą mnie mdłości, wczoraj ostatecznie nawet pierwszy raz zwymiotowalam :( piersi mnie pobolewają ale raz mocniej, raz słabiej nic nadzwyczajnego. Z energia tez różnie - w poniedziałek było super (chociaż po obiedzie musiałam pojsc spać), wczoraj katastrofa (zero energii). Mam wrażenie ze mogłabym podsypiac cały dzień :)

Może komuś się przyda mój sposób na mdłości - bo ja mam z tym duuuzy problem. Nosze opaski sea band w ciagu dnia (i z mniejszymi mdłościami sobie dobrze radzą) z porannymi nieco gorzej.
Jak jem typowo lekkostrawnie to tez jest lepiej i raczej małe porcje ale częściej.
Woda z imbirem i odrobina cytryny.
Migdały są pomocne - ale ja ich jadłam dużo na endometrium i aktualnie nie jestem w stanie już na migdały patrzeć.

Jak macie jakieś swoje sprawdzone sposoby to chętnie tez poczytam :) bo mdłości to moja ciążowa zmora :(

Morning, morning! jeżeli chodzi o mdłości to mnie męczą BARDZO. Wczoraj tragedia i wczoraj również lek przepisała mi Xonvea - 2 tab na noc. I odpukać na razie jest spoko. Tylko kurcze ich cena jest przerażająca- 70 zl za opakowanie (u mnie w aptece) :|
Śmieję się, że lepiej, żeby ten zarodek się pokazał bo już w niego zainwestowałam!

Ja czuje się dobrze, chociaż czasem mnie okropnie mdli. Ból piersi umiarkowany, czasem jeszcze podbrzusze zaboli. Wczoraj jednak wieczorem mnie troszkę poniosło 😂 Zjadłam bagietkę czosnkową, poprawiłam paroma kostkami czekolady, a za chwile dorwałam się do ogórków kiszonych. Jak już brzuch był pełny to zaczęłam odkurzać i popłakałam się, bo przez przypadek wciągnęłam skarpetkę do odkurzacza 😂 chłop to się na mnie patrzył jakby mi 3 głowy wyrosły 😂

Może komuś się przyda mój sposób na mdłości - bo ja mam z tym duuuzy problem. Nosze opaski sea band w ciagu dnia (i z mniejszymi mdłościami sobie dobrze radzą) z porannymi nieco gorzej.
Jak jem typowo lekkostrawnie to tez jest lepiej i raczej małe porcje ale częściej.
Woda z imbirem i odrobina cytryny.
Migdały są pomocne - ale ja ich jadłam dużo na endometrium i aktualnie nie jestem w stanie już na migdały patrzeć.

Jak macie jakieś swoje sprawdzone sposoby to chętnie tez poczytam :) bo mdłości to moja ciążowa zmora :(
Jeszcze spoko są kropelki imbifem

reklama
Ja sama nie wiem, wczoraj mi minęły wszystkie dolegliwości:/ a teraz czuję trochę brzuch, coś tam mnie mdli, ale słabo, myslalam czy iść na 3 betę żeby się uspokoić, tylko to zaś 45zl 🤦‍♀️ powariowali z tymi cenami

Do góry