no to ok 2 godzinki lotu a nie 5/6 zobaczymy będę u gina w poniedziałek to mi mam nadzieję da trochę nadziei że mogę swobodnie się bawić oczywiście bez alkoholu i bez mocnego wysiłkuJa teraz miałam lot w dwie strony, jak się okazało w ciąży z tego co wiem krótkie loty samolotem nie stanowią zagrożenia.
reklama
Sylwia 7 ♹ 🕖
Fanka BB :)
Cześć Dziewczyny, serdecznie witam wszystkie nowe przyszłe Mamusie, życzę Wam dużo zdrówka, powodzenia i spokoju
Ja dzisiaj zrobiłam zlecone badania mam tylko w moczu podwyższone PH więc chyba jakaś infekcja , nie wiem. Zapytam jutro lekarza pozatym wszystko w normie. Przy okazji zrobiłam betę i progesteron
Beta 15731, 84
Progesteron 30,40
Więc mam cichutką nadzieję, że jutro zobaczę malutkie serduszko
Ja dzisiaj zrobiłam zlecone badania mam tylko w moczu podwyższone PH więc chyba jakaś infekcja , nie wiem. Zapytam jutro lekarza pozatym wszystko w normie. Przy okazji zrobiłam betę i progesteron
Beta 15731, 84
Progesteron 30,40
Alabama89
Ja tez leciałam 2.5 hno to ok 2 godzinki lotu a nie 5/6 zobaczymy będę u gina w poniedziałek to mi mam nadzieję da trochę nadziei że mogę swobodnie się bawić oczywiście bez alkoholu i bez mocnego wysiłku
Ja co prawda i tak przyjmuje heparyne wiec nic dodatkowego do samolotu już nie miałam.
Ja się w ogóle o ciąży dowiedziałam na wakacjach rozważałam opcje, żeby w razie czego wracać jakimś autobusem ale mi moja pani doktor powiedziała, że takie loty nie są niebezpieczne.
ja z leków jedyne co przyjmuje to kwas foliowy omega 3 i sanprobi (probiotyk)(ale to już od dawna ) nigdy nic więcej nie musiałam stosować. Jeśli ciąża nie jest zagrożona to raczej nie powinno być przeciwkazan. Stracić ciąże można zawsze czy to po lotu samolotem czy po wstaniu z łóżka. Niestety człowiek panikuje teraz i wszystkiego sobie odmawiaJa tez leciałam 2.5 h
Ja co prawda i tak przyjmuje heparyne wiec nic dodatkowego do samolotu już nie miałam.
Ja się w ogóle o ciąży dowiedziałam na wakacjach rozważałam opcje, żeby w razie czego wracać jakimś autobusem ale mi moja pani doktor powiedziała, że takie loty nie są niebezpieczne.
Momof2!
Zaciekawiona BB
Latałam w 20 tygodniu, znajome w różnych innych etapach l chyba nigdy nie słyszałam o przeciwwskazaniach wiec głowa do góry !
Ja z kolei dalej mam jakiś niepokój i. miewam te bóle podbrzusza i nieraz przechodzą mnie dreszcze. Do 17 chyba nie wytrzymam z wizytą…
Ja z kolei dalej mam jakiś niepokój i. miewam te bóle podbrzusza i nieraz przechodzą mnie dreszcze. Do 17 chyba nie wytrzymam z wizytą…
Alabama89
Ja jestem po dwóch stratach - i nie latałam wtedy samolotem, nie piłam kawy, uważałam co jem itp., nie robiłam nic obociazającego. No i teraz jest ta dość niespodziewana ciąża i uznałam, że niestety ale będzie co ma być, wiec staram się nie panikowaćja z leków jedyne co przyjmuje to kwas foliowy omega 3 i sanprobi (probiotyk)(ale to już od dawna ) nigdy nic więcej nie musiałam stosować. Jeśli ciąża nie jest zagrożona to raczej nie powinno być przeciwkazan. Stracić ciąże można zawsze czy to po lotu samolotem czy po wstaniu z łóżka. Niestety człowiek panikuje teraz i wszystkiego sobie odmawia
teraz na wakacjach, jak już wiedziałam o ciąży to zdroworozsądkowo paru bardziej ekstremalnych rzeczy sobie odmówiłam.
Ale dzień przed zrobieniem testu weszliśmy na szczyt 2500 m n.p.m
Alabama89
Ja myśle ze latanie we wcześniejszych tygodniach może tez być mało komfortowe dla przyszłej mamy. Ja dzisiaj rano miałam pierwsze spore mdłości, a w nocy źle spałam. Wiec nie ukrywam, że ten lot był wyzwaniem. Do tego mnóstwo zapachów na lotniskuLatałam w 20 tygodniu, znajome w różnych innych etapach l chyba nigdy nie słyszałam o przeciwwskazaniach wiec głowa do góry !
Momof2!
Zaciekawiona BB
To prawda, myśle ze to bardziej kwestia dolegliwości, które mogą przyjść ale nie martwiłabym się ze to może stwarzać jakieś zagrożenie jeśli ktoś czuje się dobrzeJa myśle ze latanie we wcześniejszych tygodniach może tez być mało komfortowe dla przyszłej mamy. Ja dzisiaj rano miałam pierwsze spore mdłości, a w nocy źle spałam. Wiec nie ukrywam, że ten lot był wyzwaniem. Do tego mnóstwo zapachów na lotnisku
Kotciara
Moderator
Jaka piękna beta, aż mnie kusi aby powtórzyćCześć Dziewczyny, serdecznie witam wszystkie nowe przyszłe Mamusie, życzę Wam dużo zdrówka, powodzenia i spokoju
Beta 15731, 84
Progesteron 30,40
Super
reklama
Sylwia 7 ♹ 🕖
Mnie też tak właśnie kusiło dlatego dzisiaj aaa myślę, zrobię !Jaka piękna beta, aż mnie kusi aby powtórzyć
Super