Tak już po wszystkim, teraz odpoczywamyJak tam u Ciebie już dzisius z Tobą?
![Slightly smiling face :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![Red heart :heart: ❤️](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/2764.png)
![Slightly smiling face :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
![Smiling face with heart-eyes :heart_eyes: 😍](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f60d.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak już po wszystkim, teraz odpoczywamyJak tam u Ciebie już dzisius z Tobą?
GratulacjeDziewczyny ja też urodziłam. Córcia 3430, 56 cmprzed 15 w domu zaczęły mi odchodzić wody, o 16 przyjęli mnie na oddział a o 21:40 córcia się urodziła
termin miałam na wczoraj
![]()
Mam tak samo. Tylko, że ja takie mocniejsze krwawienie miałam z 2 dni. Tez się martwiłam i usłyszałam, że jak jest cokolwiek to jest dobrze. Całą ciąże się nastawiałam na intensywne krwawienie, a tu prosze jaka niespodziankaA dziewczyny, które są już po...jak przebiega wasz połóg w sensie odchodów połogowych? Ja się dziwię bo u mnie takiego mocniejszego krwawienia to były może 4 dni a teraz cały czas to już tylko plamienie śluzem z krwią. Aż się martwiłam czy mi się tam nic nie zatkało ale położna mówi, że jak pojawia się cokolwiek to jest ok.
Super gratulacjeTak już po wszystkim, teraz odpoczywamyZadzwonili do mnie ze szpitala o 5am żeby przyjechać na 6am. W szpitalu okazało się, ze jest rozwarcie na 3cm, o 8:15am dostałam oksytocynę a malutka urodziła się o 11:22am
Jakieś pol godziny po podaniu znieczulenia zaczęłam przeć i po 10 minutach było po wszystkim. Wszyscy byli zdziwieni bo to chyba najszybsze wywołanie było
Mała ma 3400 i wszystko w porządku!
U nas w poniedziałek mijają 4 tygodnie od porodu, ale ten czas leciA dziewczyny, które są już po...jak przebiega wasz połóg w sensie odchodów połogowych? Ja się dziwię bo u mnie takiego mocniejszego krwawienia to były może 4 dni a teraz cały czas to już tylko plamienie śluzem z krwią. Aż się martwiłam czy mi się tam nic nie zatkało ale położna mówi, że jak pojawia się cokolwiek to jest ok.
ja tez takiego intensywnego krwawienia mialam kilka dni. Od wyjscia do domu uzywalam zwyklych podpasek. Zawsze tak mialam w pologu. Nigdy nie byly potrzevne te chlonne wkladki poporodowe. Teraz koncze 5 tydzien pologu i cos tam lekko jakies plamki sie pojawiaja. Gorzej sie wlasnie martwie bo np przy parciu (wiem, ze nie powinnam, ale inaczej to sie nie da zalatwic grubszej potrzeby w toalecie) to pojawia sie wiecej i to zywo czerwonej krwi. Juz sie marwie czy pryz tym 4 porodzie cos mi sie obnizyly narzady rozrodcze. Bo czuje sie zupelnie inaczej. Czasami jakby mi coś tam mialo wypasc. Chyba trzeba cwiczyc te mięśnie. Musze sie udac do fizjo. Ale to u nas zalecaja jakies 2 mce po porodzieA dziewczyny, które są już po...jak przebiega wasz połóg w sensie odchodów połogowych? Ja się dziwię bo u mnie takiego mocniejszego krwawienia to były może 4 dni a teraz cały czas to już tylko plamienie śluzem z krwią. Aż się martwiłam czy mi się tam nic nie zatkało ale położna mówi, że jak pojawia się cokolwiek to jest ok.
Tak podobno może być. Ja miałam kontrolę lekarska i lekarka ostrzegła, że takie uczucie może się pojawić. Ale miesnie warto ćwiczyć od samego poroduja tez takiego intensywnego krwawienia mialam kilka dni. Od wyjscia do domu uzywalam zwyklych podpasek. Zawsze tak mialam w pologu. Nigdy nie byly potrzevne te chlonne wkladki poporodowe. Teraz koncze 5 tydzien pologu i cos tam lekko jakies plamki sie pojawiaja. Gorzej sie wlasnie martwie bo np przy parciu (wiem, ze nie powinnam, ale inaczej to sie nie da zalatwic grubszej potrzeby w toalecie) to pojawia sie wiecej i to zywo czerwonej krwi. Juz sie marwie czy pryz tym 4 porodzie cos mi sie obnizyly narzady rozrodcze. Bo czuje sie zupelnie inaczej. Czasami jakby mi coś tam mialo wypasc. Chyba trzeba cwiczyc te mięśnie. Musze sie udac do fizjo. Ale to u nas zalecaja jakies 2 mce po porodzie