A to super, ciekawe jak bedzue z nami, kiefy wyjdziemy i zaszczepiłas dziecko jeszcze w szpitalu? Nie wiem co zrobić czy szczepić czy potem w ośrodku zdrowia, ile dni wam podawali antybiotyk?Nas wczoraj już wypisali na szczęście. U nas crp szybko spadło, było 58 za dwa dni 14 więc znaczną poprawa. Czekano tylko aby skończyć antybiotyk i mieliśmy kontrolne rtg płuc i wypis
reklama
Ann_
Fanka BB :)
@Kokosek86 jak u was?
Antybiotyk 5 dni z tym, że u nas były dwa ampicylina i gentomycyna o ile nie mylę nazwy. Zaszczepiono ją w piątej dobie.A to super, ciekawe jak bedzue z nami, kiefy wyjdziemy i zaszczepiłas dziecko jeszcze w szpitalu? Nie wiem co zrobić czy szczepić czy potem w ośrodku zdrowia, ile dni wam podawali antybiotyk?
U nas penicylina antybiotyk, też się dowiedziałam że jutro go zaszczepia i mage jutro wysc do domu. A dziś ostatni antybiotyk o 22.Tak się bałam o niego w tą sobotę to myślałam że oszaleje, cała ciaze bylo coś a teraz jeszcze to wyszło. Ale na szczęście jest już lepiej już nie mogę się doczekać wyjścia do domu, pozdrawiam serdecznieAntybiotyk 5 dni z tym, że u nas były dwa ampicylina i gentomycyna o ile nie mylę nazwy. Zaszczepiono ją w piątej dobie.
Ale to zaszczepili Twoje dziecko jak odstawiony już był antybiotyk?U nas penicylina antybiotyk, też się dowiedziałam że jutro go zaszczepia i mage jutro wysc do domu. A dziś ostatni antybiotyk o 22.Tak się bałam o niego w tą sobotę to myślałam że oszaleje, cała ciaze bylo coś a teraz jeszcze to wyszło. Ale na szczęście jest już lepiej już nie mogę się doczekać wyjścia do domu, pozdrawiam serdecznie
I crp było w normie do 5 jak się nie mylę jest norma. Bo tak triche mam obawy czy szczepić czy odczekać..... Ale po rozmowie z lekarzem raczej się zdecyduję, ale jakieś wątpliwości są....Ale to zaszczepili Twoje dziecko jak odstawiony już był antybiotyk?
Kokosek86
Zaangażowana w BB
Dziewczyny urodziłam wczoraj o 20:26 :-)) Maluszek ma się dobrze, ważył 4100 Ledwo przepchnęłam! Skurcze zaczęły się o 7:30 rano, nasilily się kolo 15, o 16 bylysimy już w szpitalu. Skurcze między 9 a 10 cm bolały mega! Wtedy dopiero przeszedł anestezjolog i dal mi znieczulenie, wczesniej był zajęty. Pozniej było troszkę lżej ale i tak bolalo konkretnie. Maluszek miał pępowinę na szyi i co próbowałam go wyprzeć to pepowina go wciągała jakby do srodka. Zaczęło mi spadać tętno i wtedy położna powiedziala, ze teraz musi wyjść i tak się stało. Rodziłam naturalnie, popękalam.
Laseczki trzymam mocne kciuki za Was, które jeszcze mają poród przed sobą
Załączniki
Śliczny bobas!!! Cieszę się, ze wszystko w porządku. Gratulacje i zdrowka zyczeDziewczyny urodziłam wczoraj o 20:26 :-)) Maluszek ma się dobrze, ważył 4100 Ledwo przepchnęłam! Skurcze zaczęły się o 7:30 rano, nasilily się kolo 15, o 16 bylysimy już w szpitalu. Skurcze między 9 a 10 cm bolały mega! Wtedy dopiero przeszedł anestezjolog i dal mi znieczulenie, wczesniej był zajęty. Pozniej było troszkę lżej ale i tak bolalo konkretnie. Maluszek miał pępowinę na szyi i co próbowałam go wyprzeć to pepowina go wciągała jakby do srodka. Zaczęło mi spadać tętno i wtedy położna powiedziala, ze teraz musi wyjść i tak się stało. Rodziłam naturalnie, popękalam.
Staraczka1990
Fanka BB :)
GratulacjeNajważniejsze, ze poród masz już z sobą. Życzę Wam dużo zdrowia i szybkiego powrotu do domuDziewczyny urodziłam wczoraj o 20:26 :-)) Maluszek ma się dobrze, ważył 4100 Ledwo przepchnęłam! Skurcze zaczęły się o 7:30 rano, nasilily się kolo 15, o 16 bylysimy już w szpitalu. Skurcze między 9 a 10 cm bolały mega! Wtedy dopiero przeszedł anestezjolog i dal mi znieczulenie, wczesniej był zajęty. Pozniej było troszkę lżej ale i tak bolalo konkretnie. Maluszek miał pępowinę na szyi i co próbowałam go wyprzeć to pepowina go wciągała jakby do srodka. Zaczęło mi spadać tętno i wtedy położna powiedziala, ze teraz musi wyjść i tak się stało. Rodziłam naturalnie, popękalam.
reklama
Gratulacje dużo zdrowia dla WasDziewczyny urodziłam wczoraj o 20:26 :-)) Maluszek ma się dobrze, ważył 4100 Ledwo przepchnęłam! Skurcze zaczęły się o 7:30 rano, nasilily się kolo 15, o 16 bylysimy już w szpitalu. Skurcze między 9 a 10 cm bolały mega! Wtedy dopiero przeszedł anestezjolog i dal mi znieczulenie, wczesniej był zajęty. Pozniej było troszkę lżej ale i tak bolalo konkretnie. Maluszek miał pępowinę na szyi i co próbowałam go wyprzeć to pepowina go wciągała jakby do srodka. Zaczęło mi spadać tętno i wtedy położna powiedziala, ze teraz musi wyjść i tak się stało. Rodziłam naturalnie, popękalam.