reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

@KaśkaLi95
Życzę maluszkowi dużo zdrowia, wszystko na pewno będzie dobrze. Fajnie, że dobrze idzie karmienie 👍 Mój pierwszy syn po urodzeniu też najpierw stracił trochę masy po porodzie a potem już pięknie przybierał. Karmiłam tylko piersią.
Trzymam za Was kciuki 🤞🤞
Oj tak jak jest mleko a dziecko wie co robić to jest mega plus. Na sali mam już kolejną zmiane koleżanek bo już leże 4 dobę a każda musiała dokarmiać bo mleko nie szło, dzieci płakały i straszono je tym, że nie zostaną wypisane jak dziecko nie zacznie przybierać.

reklama
No to troszke was się rozwiązało ale to mówią że pelnia. :)
Jak Was czytam to uwierzyć nie mogę że mialam 5min 2 fazy i dwa skurcze 😊 całość od pierwszego mocnego skurczu 20min. Nie wiem jak to się stało że się tak pchało 🙃
Za to potem mnie odcięło od żywych. 24h pod kroplówkę no i Ala byla dopiero następnego dnia u mnie. Także nie ma nic za darmo 😊
Jeszcze jestesmy w szpitalu bo miała mały zabieg i ma szwy ale juz bym stąd zwiala 😋
jakbym czytała o moim porodzie. Ale nie tym aktualnym tylko poprzednim z corka. Gratulacje 🎊
Oj tak jak jest mleko a dziecko wie co robić to jest mega plus. Na sali mam już kolejną zmiane koleżanek bo już leże 4 dobę a każda musiała dokarmiać bo mleko nie szło, dzieci płakały i straszono je tym, że nie zostaną wypisane jak dziecko nie zacznie przybierać.
moj Leon urodził sie 3750 przez pierwsza dobę jadl jeden raz wiec do rana spadl na 3550, a dwa dni pozniej pryz wyposie mial 3500 i poszlismy mimo to do domu, ale pewnie bywa roznie z tym przybieraniem na wadze. Ja nie mam poloznej wiec dopiero na pierwszej wizycie u lekarza dzieciecego dowiem sie jak przybiera. Ale duzo je i wyglada na wiekszego wiec mysle, ze dobrze sobie radzimy. Mleka tez sporo, z kazdym dzieckiem mialam raczej nadmiary mleka niz niedobór. Trudno mi uwierzyć, ze za dwa dni Leo konczy miesiac ❤️

Hej, chyba nikt nie rodzi bo nie ma ruchu na wątku 😄
Mam jutro kontrolę w szpitalu, tym razem już będę napierala na wywoływanie porodu. Jutro będę 8 dni po terminie... Chcę już jutro zostać w szpitalu, mam nadzieję że mój plan się powiedzie 🙏
Co u Was?

Hej, chyba nikt nie rodzi bo nie ma ruchu na wątku 😄
Mam jutro kontrolę w szpitalu, tym razem już będę napierala na wywoływanie porodu. Jutro będę 8 dni po terminie... Chcę już jutro zostać w szpitalu, mam nadzieję że mój plan się powiedzie 🙏
Co u Was?
Dzisiaj rzeczywiście spokój na forum. Dla mnie trochę to dziwne ze tyle każą ci czekać, ale pewnie co kraj to obyczaj. Ja tez mam wizytę jutro z KTG, ale termin mam na piątek. Tak szczerze powiedziawszy to miałam nadzieje, ze coś ruszy w ten weekend ale puki co oprócz kilku skurczy nic się nie dzieje. Powodzenia jutro🙂

Dnia 19.03.22r o 15:03 przyszła kolej na mnie i moją kruszynkę ❤️ 3470g i Ap10/10.
Niestety mimo pełnego rozwarcia skończyło się cc. Powoli dochodzimy do siebie. Mała jest typowym małym ssakiem, cały czas chce być przy piersi, a ja już nie mogę z bólu brodawek - przystawia się bardzo ładnie, ale są nadwrażliwe - z resztą miałam tak całą ciąże.
Bardzo się cieszę, że mam to już za sobą i trzymam mocno kciuki za resztę zapakowanych mam i bezbolesne rozwiązania ❤️

Dnia 19.03.22r o 15:03 przyszła kolej na mnie i moją kruszynkę ❤️ 3470g i Ap10/10.
Niestety mimo pełnego rozwarcia skończyło się cc. Powoli dochodzimy do siebie. Mała jest typowym małym ssakiem, cały czas chce być przy piersi, a ja już nie mogę z bólu brodawek - przystawia się bardzo ładnie, ale są nadwrażliwe - z resztą miałam tak całą ciąże.
Bardzo się cieszę, że mam to już za sobą i trzymam mocno kciuki za resztę zapakowanych mam i bezbolesne rozwiązania ❤️
Gratulacje🙂 Życzę dużo sił i zdrowia dla was obu🙂

@Nicky95
Gratulacje urodzenia zdrowej dziewczynki 🌷🥰🥰
@Dodik2022
Tak tutaj właśnie jest w NO, że czekają do 11 dnia po tp chyba że są przesłanki by rozwiązywać wcześniej.
Ja dziś mam 8 dzień po tp i już naprawdę nie wyczekam dłużej... 😶

Gratulacje❤️ Jaj Wam dobrze, ze już jesteście razem i masz zdrowa córeczkę. Na bolące brodawki położna polecała mi kompresy multi-mam. Przyjaciółka tez je chwaliła.

reklama
Do góry