reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

@Qruszon
Ja mam zamiar odczekać co najmniej 2 tygodnie, zanim kogoś do nas zaprosimy.
Mieszkamy za granicą ale mam tutaj dwójkę rodzeństwa z rodzinami mąż ma tutaj siostrę z rodziną. Tesciowie już nawet zamowili bilety samolotowe i chcieli u nas być 27.03 a przecież ja jeszcze nawet nie urodziłam 😶 Także kazalam przebookować i niech lepiej przylatują po świętach. Szok

reklama
@Dodik2022
Ja jeszcze przed. Dziś zaczęłam 41 tc. Bylam wczoraj na usg/ktg w szpitalu i pytałam o wywoływanie porodu. Lekarka byla otwarta i powiedziała, że byloby to możliwe ale wszystko wygląda bardzo dobrze, przepływy, dziecko rośnie, dużo wód więc radzi mi jeszcze poczekać. Powiedziała, że czesto porody wywolywane wiążą się z koniecznością użycia vacum, ssaków lub innych sprzętów ponieważ dziecko samo nie bylo jeszcze w pelni gotowe i nie współpracuje. Plus pierwszy syn urodził się 11 dnia po terminie, wody same odeszły i mimo że bardzo dluzo rodziłam to wszystko postępowało naturalnie. Trochę mnie to przekonało... Kolejna wizyta kontrolna w poniedziałek 21.03, wtedy ro już chyba będę prosić 9 jakiś plan wywolania bo to będzie akurat termin z OM i też 8 dni po terminie.
Ja tez mam wizytę 21 marca, ale mi już ostatnio ustawili datę wywołania na 1 kwietnia bo to będzie dokładnie 41 tygodni. Mam nadzieje, ze jednak nie będę musiała tyle czekać. Kurczę z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boje sie jak to wszystko pójdzie😐

Ja tez mam wizytę 21 marca, ale mi już ostatnio ustawili datę wywołania na 1 kwietnia bo to będzie dokładnie 41 tygodni. Mam nadzieje, ze jednak nie będę musiała tyle czekać. Kurczę z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej boje sie jak to wszystko pójdzie😐
1 kwietnia zabawna data :)
Gratulacje, ale szybko Ci się udało urodzić

Gratulacje takich szybkich porodów jak najwięcej. Dużo zdrowia dla was :***
Tak porod jak torpeda. Wywołali ze względu na cisnienie i mysle ze dlatego tak poszło. Bolących skurczy może bylo 20 min :) wszystkim życzę takich porodow ♡

Gosci tez ze 2 tyg. bym nie chciala w domu

To ile nas jeszcze zostało przed? Ja z terminem na 25 marca jeszcze czekam. Po wczorajszym usg mała wazy ok 3350. Czy któraś z was może napisać jak ta waga z usg pokryła się z rzeczywistością?
u mnie podczas usg ginekolog zazsyczaj byl bliski prawdy. Natomiast usg podczas porodu w szpitalu troche sie rozmijalo z prawda. Dwa porody jedno dziecko wg usg 3500 urodzone 3920 drugie wg usg 3440 urodzone 3750 🤭

@Qruszon
Ja mam zamiar odczekać co najmniej 2 tygodnie, zanim kogoś do nas zaprosimy.
Mieszkamy za granicą ale mam tutaj dwójkę rodzeństwa z rodzinami mąż ma tutaj siostrę z rodziną. Tesciowie już nawet zamowili bilety samolotowe i chcieli u nas być 27.03 a przecież ja jeszcze nawet nie urodziłam 😶 Także kazalam przebookować i niech lepiej przylatują po świętach. Szok
Zdrowe podejście🙌☺️ Najważniejsze to dać sobie czas, rodzina teściowie chca dobrze, ale nie pomyślą co my czujemy po porodzie. Uczymy się siebie iMalenstwa. Mysle, ze rodzice męża nie uszanują moje decyzji i z tego względu na starcie będę miała im jasno do zakomunikowania, ze przez pare dni chciałbym żeby wstrzymali się z wizytami.
Ja termin na 01.04:))

@Dodik2022
Życzę Ci żebyś urodziła przed tym kwietniem :-)) Też już nie wiem co czuć i robić. Z jednej strony chcę już rodzić- wywoływać ale skoro lekarze mówią żeby czekać na spontaniczną akcję to też to rozumiem... I bądź tu człowieku mądry...
Dziś jestem 5 dzień po terminie...

@Dodik2022
Życzę Ci żebyś urodziła przed tym kwietniem :-)) Też już nie wiem co czuć i robić. Z jednej strony chcę już rodzić- wywoływać ale skoro lekarze mówią żeby czekać na spontaniczną akcję to też to rozumiem... I bądź tu człowieku mądry...
Dziś jestem 5 dzień po terminie...
Najlepiej kiedy dzidzia sama decyduje ze już pora wychodzić, ale niestety czasami tak się nie da. Mój syn urodził się dokładnie w terminie to zobaczymy jak będzie tym razem. Powodzenia i szybkiego rozwiązania🙂

Hej dziewczyny.,ja już mam za sobą porod indukowany kroplówka. Najpierw balonik wczoraj ale po 4godzinach peknal. A rano było 3cm rozwarcia i kroplówka od 11 a 15.37 rodziłam. Tak naprawdę dwie godziny były tak silnego bólu, bóle krzyżowe tak jak przy pierwszej ciazy. Kacper ma się dobrze 3360g i 54cm. Trzymam kciuki za resztę Was

reklama
@Eva 86
Super! Gratulacje :-)))
Założyli balonik i zostałaś w szpitalu czy wyslali Cię do domu? Wzięłaś znieczulenie? Przepraszam za przepytywanie ale zastanawiam sie nad swoją sytuacją, rozważam co zrobić w poniedziałek na trivselkontroll.
Super, że masz już poród za sobą 🤩

Do góry