reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Na ulotce niestety pisze że przeciwwskazaniem do przyjmowania jest zakrzepica 🙈 dlatego pierwsza moja myśl poszła w tą stronę. Póki co wymyśliłam że zlecę sobie trombocyty i d-dimery. W zeszłym tygodniu byłam na pobieraniu krwi w śląskich laboratoriach, a tam za każdym razem mam mrożona krew na miesiąc. Wykorzystam więc ta zamrożona próbkę i zobaczę czy jest się czym niepokoić 🙂
Dokładnie, dobrze zrobisz. Może jest coś związane z zakrzepica, lepiej sprawdzić. Ja pamietam jak pierwszy lekarz przepisał mi acard to byłam przerażona ze tak mi rozrzedzi krew, a on powiedział ze acard na rozrzedzenie to właśnie nic w porównaniu z heparyną. A może tylko w nocy gdzieś jakaś żyła uciskała dopływ i dlatego boli cię😊 najlepiej obserwować

reklama
Czy któraś z was ma problem z nogą, ale dosłownie tylko z jedną? Od zeszłego poniedziałku praktycznie non stop leżę lub jestem w pozycji polsiedzacej, od czwartku przyjmuje dodatkowo luteinę. Dziś w nocy obudził mnie silny ból prawej nogi od stopy do kolana, głównie jakby ulokowany w łydce. Boli do teraz. Pierwsza moja myśl to zakrzepica i w sumie nie wiem co dalej z tym zrobić. Biorę acard więc krew powinna być z założenia rozrzedzona. Myślę czy nie odstawiać luteiny i ruszać się mimo skróconej szyjki. Nie wiem czy chce zawracać tyłek lekarce bólem nogi. Z drugiej strony boje się że to coś poważnego. Miała któraś podobny problem?
Ja biorę luteine na skrocenie ona napewno Ci nie szkodzi, a działa relaksująco na szyjkę także ta noga nie ma z tym nic wspólnego. Zadzwon do lekarza może przepisze Ci zastrzyki z heparyny profilaktycznie. Być może maluch uciska na jakiś nerw. Dopytaj a ile cm ma Twoja szyjka???

Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było ale jakoś tak wyszło. Dziś mamy 30 +2 tc. 28 grudnia na wizycie z malutka było wszystko okej. Oprócz tego że nie chce się przekręcać - nozki w dole brzucha. Ja nadal walczę z anemia.
Następna wizytę mamy 27 stycznia na wizycie ogólnej i usg III trymestru to będzie 34tc i wtedy zobaczymy czy się panna obróciła.
Powoli zaczynamy zbierać i przygotowywac miejsce dla Alicji.
A jak u was ułożenie dzieciaczków - gotowe do porodu?
😘

Hej dziewczyny. Dawno mnie tu nie było ale jakoś tak wyszło. Dziś mamy 30 +2 tc. 28 grudnia na wizycie z malutka było wszystko okej. Oprócz tego że nie chce się przekręcać - nozki w dole brzucha. Ja nadal walczę z anemia.
Następna wizytę mamy 27 stycznia na wizycie ogólnej i usg III trymestru to będzie 34tc i wtedy zobaczymy czy się panna obróciła.

Też mam wizytę 27.01🤣
😘
U mnie w 29tyg (30.12) też polozenie to samo🙈 głową do góry, ale wydaje mi się akurat w moim położeniu że to ok, bo szyjkę mam skrocona I przynajmniej nie napiera główka 😆. Chociaż nie powiem ze kopniaki w szyję należą do przyjemnych. Cieszę się że już III trymestr i jesteśmy coraz bliżej terminu bezpiecznego dla maluszka 🥰 już tak niewiele zostało!!!! 🥳 byle do przodu chociaż do połowy lutego!!! Reszta zleci❣

U mnie w 29tyg (30.12) też polozenie to samo🙈 głową do góry, ale wydaje mi się akurat w moim położeniu że to ok, bo szyjkę mam skrocona I przynajmniej nie napiera główka 😆. Chociaż nie powiem ze kopniaki w szyję należą do przyjemnych. Cieszę się że już III trymestr i jesteśmy coraz bliżej terminu bezpiecznego dla maluszka 🥰 już tak niewiele zostało!!!! 🥳 byle do przodu chociaż do połowy lutego!!! Reszta zleci❣
U mnie dokładnie to samo 😂 Mam skróconą szyjkę i założony pessar ale mały się obrócił i nie naciska mi już tak na szyjkę, jednie co to kopią oby dwa 😂 U mnie dwójka, i oby dwa pupą w dół, lekarz mówił ze już raczej nie ma opcji ze się obrócą…chyba ze jeden

Dokładnie, dobrze zrobisz. Może jest coś związane z zakrzepica, lepiej sprawdzić. Ja pamietam jak pierwszy lekarz przepisał mi acard to byłam przerażona ze tak mi rozrzedzi krew, a on powiedział ze acard na rozrzedzenie to właśnie nic w porównaniu z heparyną. A może tylko w nocy gdzieś jakaś żyła uciskała dopływ i dlatego boli cię😊 najlepiej obserwować
Liczę na to że faktycznie w nocy uciskał mi jakiś nerw i stąd ten ból ☺️ aktualnie noga nie boli ☺️ w piątek mam kontrolę z szyjką więc wspomnę lekarce
Ja biorę luteine na skrocenie ona napewno Ci nie szkodzi, a działa relaksująco na szyjkę także ta noga nie ma z tym nic wspólnego. Zadzwon do lekarza może przepisze Ci zastrzyki z heparyny profilaktycznie. Być może maluch uciska na jakiś nerw. Dopytaj a ile cm ma Twoja szyjka???
Na badaniach w czwartek szyjka miała dokładnie 2,5 cm. W piątek mam kontrolę i wtedy jeśli jeszcze się skróci pewnie założą pessar
😘
U mnie aktualnie 30+5, położenie główkowe od 15 tygodnia 🙈 w efekcie skracająca się szyjka, rozwarcie na opuszek i bardzo częste skurcze 🙈 muszę leżeć, dodatkowo lekarka powiedziała że jak powtórzy się sytuacja że skurczami których ostatnio dostałam ok 30 w ciągu dnia mam jechać od razu do szpitala z trójką referencyjna 🙈 także torba już spakowana i mam nadzieję że za szybko nie będę musiała jej użyć ☺️

Liczę na to że faktycznie w nocy uciskał mi jakiś nerw i stąd ten ból ☺️ aktualnie noga nie boli ☺️ w piątek mam kontrolę z szyjką więc wspomnę lekarce

Na badaniach w czwartek szyjka miała dokładnie 2,5 cm. W piątek mam kontrolę i wtedy jeśli jeszcze się skróci pewnie założą pessar

U mnie aktualnie 30+5, położenie główkowe od 15 tygodnia 🙈 w efekcie skracająca się szyjka, rozwarcie na opuszek i bardzo częste skurcze 🙈 muszę leżeć, dodatkowo lekarka powiedziała że jak powtórzy się sytuacja że skurczami których ostatnio dostałam ok 30 w ciągu dnia mam jechać od razu do szpitala z trójką referencyjna 🙈 także torba już spakowana i mam nadzieję że za szybko nie będę musiała jej użyć ☺️
Dotrzymasz , ja miałam szyjkę 2.5 a po 3tyg na kontroli mam 2.9cm fakt faktem dużo leżę... tez mnie skurcze łapią biorę magnez I w sumie pewnie jak Ty odliczam każdy tydzień 🤗

Dotrzymasz , ja miałam szyjkę 2.5 a po 3tyg na kontroli mam 2.9cm fakt faktem dużo leżę... tez mnie skurcze łapią biorę magnez I w sumie pewnie jak Ty odliczam każdy tydzień 🤗
Tą szyjka się nawet tak nie martwię jak tymi skurczami. Już kilka razy miałam takie silne i bolesne że myślałam że się zaczyna 🙈 także mój cytat na nowy rok jest taki że każdy dzień w którym udaje mi się małego nie urodzić to sukces 😁☺️
Super że u Ciebie leżenie dało taki ładny efekt ❤️ może i u mnie się uda ☺️ trzeba być dobrej myśli 💪

😘
Tak na usg 29+5 już główką do dołu a wcześniej była cały czas poprzecznie.

reklama
Tą szyjka się nawet tak nie martwię jak tymi skurczami. Już kilka razy miałam takie silne i bolesne że myślałam że się zaczyna 🙈 także mój cytat na nowy rok jest taki że każdy dzień w którym udaje mi się małego nie urodzić to sukces 😁☺️
Super że u Ciebie leżenie dało taki ładny efekt ❤️ może i u mnie się uda ☺️ trzeba być dobrej myśli 💪
Napewno da! Nie martw się im więcej się myśli tym częściej te skurcze występują 😘... U Mnie jest to samo kilka razy mialam takie twardnienia a w szpitalu beż paniki dali nospe i olewka🤨.. Więc jak oni olali to i ja i teraz zauważyłam że mam ich mniej ale jakby więcej jak leżę plackiem to ciekawe 🤪🥰 Będziemy trzymać zaciśnięte nogi do marca ! I wytrzymamy ✊ Pocieszające jest ze już coraz bliżej bezpiecznego rozwiązania💝

Do góry