reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Mam ten detektor i wiecie, że mój mąż badał sobie brzuch...czy to nie ściema i czy jemu nie złapie jakiegoś tam tętna w brzuchu 🤦🤦i niestety nie jest w ciąży.

A czy myślicie, że przy nasłuchiwanie tętna takie czasami gwałtowne szmery przy nie ruszaniu głowicą to mogą być słyszane ruchy dziecka? Bo czasami mi się to pokrywa jak dotknę brzucha i słysząc taki "łomot" to czuję też jak się dziecko porusza w tym momencie ?
U mnie te szmery zazwyczaj pokrywają się z pracą jelit 🙈 ale też kilka razy miałam wrażenie że usłyszałam szmer i jednocześnie poczułam ruch.
Czy któraś próbowała robić odsłuchy zwykłym stetoskopem? Słychać jakieś bulgotanie albo inne dźwięki wskazujące na ruchy dziecka?

reklama
U mnie te szmery zazwyczaj pokrywają się z pracą jelit 🙈 ale też kilka razy miałam wrażenie że usłyszałam szmer i jednocześnie poczułam ruch.
Czy któraś próbowała robić odsłuchy zwykłym stetoskopem? Słychać jakieś bulgotanie albo inne dźwięki wskazujące na ruchy dziecka?
Ja próbowałam kilka razy, ale oprócz pracy jelit to nic nie słyszałam. Podobno bicie serca dziecka można usłyszeć ok 18 tyg. a u mnie jest dopiero 15t 3d plus jeszcze łożysko z przodu wiec będę musiała jeszcze poczekać🙂

Ja próbowałam kilka razy, ale oprócz pracy jelit to nic nie słyszałam. Podobno bicie serca dziecka można usłyszeć ok 18 tyg. a u mnie jest dopiero 15t 3d plus jeszcze łożysko z przodu wiec będę musiała jeszcze poczekać🙂
U mnie dzisiaj według kalendarza jest 17+6, łożysko na tylnej ścianie więc kusi żeby kupić stetoskop i zacząć słuchać ☺️

Czy któraś też ma problem z za niskim łożyskiem? Łożyskiem przodującym? U mnie 17 tc i łożysko bardzo nisko
Hej, ja mam. Obecnie 16 + 5 tc. Moja gin powiedziała że to nie jest jeszcze typowo przodujące łożysko ale jest nisko po prostu. Ja mam zalecenie żeby nie współżyc do następnej wizyty i żeby się tym nie zamartwiac bo łożysko jeszcze "wędruje". Także głowa do góry :)

reklama
Ja dzisiaj przyjęłam zaległą drugą dawkę Pfizera, mija ponad 8 godzin od szczepienia jak na razie samopoczucie ok, delikatnie boli ręka ale taki lęk co tam w środku u malucha się dzieje się pojawia 😑 oczywiście już detektor poszedł w ruch

Do góry