reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Ale ładne imię Nikodem, też podobno u nas chłopczyk ma być, już tak bardziej pewne że to chłopczyk? U nas dopiero były pierwsze prenatalne i pani napomniała że to chłopak ale jeszcze do potwierdzenia więc nie do konca

reklama
Ale ładne imię Nikodem, też podobno u nas chłopczyk ma być, już tak bardziej pewne że to chłopczyk? U nas dopiero były pierwsze prenatalne i pani napomniała że to chłopak ale jeszcze do potwierdzenia więc nie do konca
tak raczej pewne, że chłopiec. To już 3 dziecko u tego samego ginekologa i nigdy się jeszcze nie pomylił 🙈 choćbym nie wiem jak chciała by się pomylił, no nie hehe
Tak więc jak w 14+1 powiedział mi, że widzi chłopca to mu wierzę, ale za tydzień połówkowe więc liczę na potwierdzenie jeszcze raz 😊
Nikodem to mój ukochany 5 latek. Kiedyś nie podobało mi się to imię, a potem jak jakiś grom na mnie spadło i tak sobie nie wyobrażałam nadać innego. Jak na razie jeszcze zadowolona i nadal podobają mi się wszystkie imiona mich dzieci, ale nö nie mam pomysłu dla trzeciego chłopca. Dla dziewczynki byłoby dużo prościej bo podoba mi się więcej imion. Nadmienię, że mieszkamy w Niemczech więc typowo polska pisownia nie wchodzi w grę, imię musi być łatwe dla wymówienia dla Niemców.

tak raczej pewne, że chłopiec. To już 3 dziecko u tego samego ginekologa i nigdy się jeszcze nie pomylił 🙈 choćbym nie wiem jak chciała by się pomylił, no nie hehe
Tak więc jak w 14+1 powiedział mi, że widzi chłopca to mu wierzę, ale za tydzień połówkowe więc liczę na potwierdzenie jeszcze raz 😊
Nikodem to mój ukochany 5 latek. Kiedyś nie podobało mi się to imię, a potem jak jakiś grom na mnie spadło i tak sobie nie wyobrażałam nadać innego. Jak na razie jeszcze zadowolona i nadal podobają mi się wszystkie imiona mich dzieci, ale nö nie mam pomysłu dla trzeciego chłopca. Dla dziewczynki byłoby dużo prościej bo podoba mi się więcej imion. Nadmienię, że mieszkamy w Niemczech więc typowo polska pisownia nie wchodzi w grę, imię musi być łatwe dla wymówienia dla Niemców

Moja z listopada to też niedługo skończy 5latek, a to już 4 - te dziecko będzie fajnie rodzeństwo razem zapewne nigdy razem się nie nudzi.

reklama
@Eva 86 tak 4 🙈 wielka nieplanowana niespodzianka.
To prawda razem raczej rzadko się nudzą, ale też każdy ma inny charakter więc czasami lepiej jak jest dwje razem, a trzecie gdzies "wyemigruje". Starszaki chodzą do szkoły i przedszkola, a mała ma zacząć przedszkole w grudniu. Wielkiej zmiany nie będzie może jedynie większe mieszkanie by się przydało i auto 🤭

@MagdaHR to tak jak u nas. Przyrodzenie było zaprezentowane w 14+1 bez wątpliwości.

Do góry