reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Odkąd zdecydowaliśmy się u nas na Helenkę to prześladuje mnie disco polo "Helka mi się podoba ożenię sie z Helką..." 😂🙆

A tak konkretniej to miała któraś z Was do czynienia z ubraniami dla niemowląt z Sinsay?

A ja chyba do połówkowego się nie dowiem, jaka płeć, chociaż za tydzień mają robić USG to może ktoś coś wspomni. Najważniejsze, żeby było zdrowe. 😀
Z tą płcią to zależy jaki lekarz...czasami już jasno widać a jak się mamusia pyta to lekarz tylko odburknie, że to nie jest teraz najważniejsze ona bada inne narządy 😏

Odkąd zdecydowaliśmy się u nas na Helenkę to prześladuje mnie disco polo "Helka mi się podoba ożenię sie z Helką..." 😂🙆

A tak konkretniej to miała któraś z Was do czynienia z ubraniami dla niemowląt z Sinsay?
Ja często kupowałam w ramach prezentu dla kogoś, nie mam do tych ubranek żadnych zastrzeżeń ☺️ typowe ubrania z sieciówki ☺️ moja siostrzenica też w nich biegała jako młodsza i dalej biega już w większych rozmiarach 😉

tak raczej pewne, że chłopiec. To już 3 dziecko u tego samego ginekologa i nigdy się jeszcze nie pomylił 🙈 choćbym nie wiem jak chciała by się pomylił, no nie hehe
Tak więc jak w 14+1 powiedział mi, że widzi chłopca to mu wierzę, ale za tydzień połówkowe więc liczę na potwierdzenie jeszcze raz 😊
Nikodem to mój ukochany 5 latek. Kiedyś nie podobało mi się to imię, a potem jak jakiś grom na mnie spadło i tak sobie nie wyobrażałam nadać innego. Jak na razie jeszcze zadowolona i nadal podobają mi się wszystkie imiona mich dzieci, ale nö nie mam pomysłu dla trzeciego chłopca. Dla dziewczynki byłoby dużo prościej bo podoba mi się więcej imion. Nadmienię, że mieszkamy w Niemczech więc typowo polska pisownia nie wchodzi w grę, imię musi być łatwe dla wymówienia dla Niemców.
Przybijam piateczke z Toba. Też 3 chłopak u mnie i też jeśli chodzi o imię tym razem w głowie pustka. Niby jest jeszcze bardzo dużo czasu ale przy poprzedniej dwójce mieliśmy choć parę pomysłów imion już a teraz ... Nul zero nic
Powiem Wam że mam jakiś rozpiernicz w głowie, dwa zwoje mózgowe więcej niż kura 🤦wczoraj byłam na zakupach spożywczych raz że połowy rzeczy które miałam kupić nie kupiłam to zostawiłam część przy kasie podczas pakowania🤦🤷🤷
Dziś jak wyjeżdżałam autem spod domu to walnelam w słupek ograniczający ulice od chodnika... Słupek który od wieków jest w tym samym miejscu, na parkingu pusto, pełno miejsca na manewry a ja i tak przypitolilam w ten slupek 🤦 mówię wam mózg mi ścięło . W ogóle jestem jakaś niezdarna, tu coś upuszcze , tam przewroce

Witaj w klubie ja w sobotę chciałam być taka dobra i zawiozłam do pracy mojemu Desmo ksan, bo rzuca palenie i zapomniał tabletek.
Wracając już w garażu tak wymanewrowalam, że scielam betonowy słup obrysowując cały prawy bok auta aż żółto-czarna farba że słupa została na aucie 😬

Dzień dobry dziewczynki 💚
Ja dziś 14tc4d brzuszka prawie nie widać, lekko coś tam wystaje, ale mało co 🙈🙂
Żadnych objawów brak, nudności ustały, wiec się cieszę ❤️

Dzień dobry dziewczynki 💚
Ja dziś 14tc4d brzuszka prawie nie widać, lekko coś tam wystaje, ale mało co 🙈🙂
Żadnych objawów brak, nudności ustały, wiec się cieszę ❤️
Ciesz się więc doskonałym samopoczuciem :) teraz to już chyba oby nas przeziębienia i jakieś wirusówki nie łapały to będzie "z górki" :) a brzuszek u mnie taki prawdziwy ciążowy zaczyna być widać dopiero teraz a jest 17+3 :) bo nawet jak leżę to go widać więc nie jest to widoczna już wcześniej minimalna ciąża spożywcza

reklama
Mam ten detektor i wiecie, że mój mąż badał sobie brzuch...czy to nie ściema i czy jemu nie złapie jakiegoś tam tętna w brzuchu 🤦🤦i niestety nie jest w ciąży.

A czy myślicie, że przy nasłuchiwanie tętna takie czasami gwałtowne szmery przy nie ruszaniu głowicą to mogą być słyszane ruchy dziecka? Bo czasami mi się to pokrywa jak dotknę brzucha i słysząc taki "łomot" to czuję też jak się dziecko porusza w tym momencie ?

Do góry