reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Dawno mnie nie było[emoji2] czy któraś z was zastanawiała się nad kupnem dedektora tętna płodu, a może któraś z was już ma i podzieli się swoją opinią na ten temat? A tak poza tym jak się czujecie?
Mam i uzywam od 9t2d
Mega mnie uspokaja jak slysze serduszkk :)
Polecam taki zeykly angelsound bez pokazywania tetna :)

Hej ❤️ Czy któraś z Was bierze luteinę i/lub nospe? Ostatnio przepisał mi mój lekarz, bo mam lekkie pobolewanie brzucha czasem, ale z dzieckiem jest wszystko w najlepszym porządku. Czy któraś z Was ma podobnie lub z innych powodów musi brać te leki?

Mam i uzywam od 9t2d
Mega mnie uspokaja jak slysze serduszkk :)
Polecam taki zeykly angelsound bez pokazywania tetna :)

Też mam, polecam, używam gdzieś od 9tc, uspokaja niemożliwie. Ja mam Jumper jpd-100e z wyświetlaczem, ale taki bez pokazywania tętna wystarczyłby w zupełności - na słuch znajduje się lepiej (wiem to, ale już po czasie :) ).

Hej ❤️ Czy któraś z Was bierze luteinę i/lub nospe? Ostatnio przepisał mi mój lekarz, bo mam lekkie pobolewanie brzucha czasem, ale z dzieckiem jest wszystko w najlepszym porządku. Czy któraś z Was ma podobnie lub z innych powodów musi brać te leki?
Ja biorę luteinę 2x1 od 5tc, jeszcze nie odstawiam - na razie mam brać minimum do 14tc, potem zobaczymy :) U mnie początkowo na spłaszczony pęcherzyk w 5tc, a gdy on się już unormował to lekarz zostawił mi luteinę ze względu na poprzednie poronienie. Luteina podobno bardzo fajnie rozluźnia macicę również :)

reklama
Hej kochane, pytanie do Was- jak radzicie sobie ze spadająca hemoglobina?

Mi lekarz zalecił- wątróbkę, zakwas z buraka i natkę pietruszki. A wy jakos jeszcze suplementujecie?
Ja słyszałam że najlepszy jest zakwas z buraka. Ale kurde jakie to jest niedobre 😂 Piłam to na początku ciazy, a później jak doszły mdłości to już totalnie mnie odrzuciło od tego. Ale na hemoglobinę w ciazy mega!

Do góry