reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama

Załączniki

• D62575A5-801F-4B52-BC6C-6251858708AC.png
    D62575A5-801F-4B52-BC6C-6251858708AC.png
    48,5 KB · Wyświetleń: 94
Hmmm ja nigdy nie byłam u endokrynologa. Ale za tydzień mam konsultacje z innym lekarzem gin to zapytam. A reszta dziewczyn, jak u Was z TSH ?
u mnie z powodu wymiotów i tego że muszę coś zjeść jak tylko otworze oczy i glodna tez nie zasne bo mnie mdli TSH skoczyło do ponad 3 bo nie wchłania mi się eutyrox więc lekarz podniósł mi póki co o 25 czyli teraz mam dawkę 225 😅

Hmmm ja nigdy nie byłam u endokrynologa. Ale za tydzień mam konsultacje z innym lekarzem gin to zapytam. A reszta dziewczyn, jak u Was z TSH ?
Ja przed ciążą miałam tak koło 2,5-3,1 i dostałam najmniejszą dawkę leku, a gdy dowiem się o ciąży to miałam podwoić od razu. I na początku ciąży na wizycie miałam 0,7 i podobno w porządku. Za 3 tyg idę znowu do endo i zobaczę jak teraz sytuacja. Tylko, że u mnie jest mała tarczyca i wiem, że trzeba jej lekko pomagać w ciąży, bo USG miałam robione.

u mnie z powodu wymiotów i tego że muszę coś zjeść jak tylko otworze oczy i glodna tez nie zasne bo mnie mdli TSH skoczyło do ponad 3 bo nie wchłania mi się eutyrox więc lekarz podniósł mi póki co o 25 czyli teraz mam dawkę 225 😅
O kurcze to masz spora te dawke. Ja bralam w zeszlym roku 125 i myslalam, ze to duzo.
Czyli 3 TSH mialas w ciazy Czy przed?
Ja walcze z ta tarczyca od lat, i powiem Ci, ze pomogla mi akupunktura, Tak jakby Eutyroz zaczal dzialas wiec dawka byla zmiejszana, ale teraz w ciazy znow mi podskoczylo do 2,5 Troche mnie to martwi. Biore juz teraz 100 of kilke dni i sprawdze tarczyce za 2 tyg.

reklama
Ja przed ciąża miałam tsh 1.5, dawkę euthyroxu brałam zawsze najmniejsza 25. Od razu jak dowiedziałam się o ciąży musiałam zwiększyć dawkę do 50 ale i tak tsh wzrosło mi już do 2.1 więc chyba będzie mi lekarz znowu podnosić dawkę

Do góry