Ja mi też na 26marcaA tak w ogóle czy są tu jakieś późne marcóweczki? Mnie apki przepowiadają 27.03.
reklama
A badasz zawsze o tej samej porze?Odebrałam właśnie wyniki badań krwi i tak się teraz zastanawiam nad tym moim TSH bo przed ciąża (07.06) było w granicy 2.2.
Potem badalam 08.07 i było 1.99 i byam już w ciąży a dziś 26.07 mam wynik 2.75
Nie wiem czemu to tak skacze nie brałam nigdy leków na tarczycę, czy powinnam poruszyć ten temat z lekarzem jeśli on nic nie wspomni?
stillgrey213
Fanka BB :)
Z nifty mozesz poznac rowniez plec dziecka juz w 10 tyg taki bonusik dla niecierpliwychMam pytanie bo czegoś chyba nie rozumiem. Po co robić ten test nifty/sanco skoro to samo mogą wykryć prenatalne? Czy się mylę? I to bardziej szczegółowe badanie?
Malenaaa
Zaciekawiona BB
Mnie lekarz powiedzieł, że Tak idealnie to jest 1,5 TSH Ja wlasnie mialam 2,5 i od razu zwiekszył dawka z 75 na 100Dlaczego odstawiłaś euthyrox? W ciąży najlepiej utrzymywać poniżej 1. Na te normy to podobno w ogóle nie ma co patrzeć.
Asjunia
A wiecie moze do ktorego tygodnia ciazy mozna zrobic test nifty?Z nifty mozesz poznac rowniez plec dziecka juz w 10 tyg taki bonusik dla niecierpliwych
Milostka
Aktywna w BB
Ja bym nie czekała do wizyty, spróbuj może znaleźć innego endokrynologa i umówić się tylko na konsultacje dawki, albo nawet zapytać swojego ginekologa. Też powinien Ci powiedzieć jaka brać na zbicie poziomu TSH.Dziewczyny
13.07 moje TSH po eutyroxie było 1.34 odstawił eutyrox i wzrosło dziś do 2.44.
Wrócić do niego? Czy czekać na wizytę u endokrynolog która ma 11.08
Mi ginekolog na pierwszej wizycie zalecił brać asmag forte.Od kilku dni drga mi prawa powieka, czytałam, że mogę mieć za mało magnezu. Polecacie coś? Mam magnez w moich witaminach, od dwóch dni jem też orzechy.
Malenaaa
Zaciekawiona BB
Kurcze mnie też to szczepienie spędza sen z powiek. Wcześniej jakoś sie Tak nie bałam, ale teraz w ciaży mam obawy. Mieszkam w UK tutaj maja masę przypadków. Podobnie jak Ty dziś sie dowiedziałam, że kolegi dziecko ma Covid a i wszyscy sa na kwarantannie cala rodzina.Ja wlasnie bylam zagranica, tzn w Polsce. Na stale nie meiszkam w Polsce, wiec ten wyjazd byl dla mnie jak zagraniczny
Powiem tak, tutaj gdzie mieszkam sa wieksze restrykcje niz w Polsce, wszyscy nosza maseczki, trzymaja dystans, testy negatywne trzeba pokazywac przy kazdym wejsciu do restauracji, lekarza, fryzjera itp. W Polsce bylam w szoku jak malo ludzi nosi maseczki i mialam przez tydzien wrazenie jakby pandemii nie bylo (fakt, ze bylam w turystycznych miejscach, wiec moze na codzien jest inaczej). Ale po powrocie mam wrazenie, ze predzej bym w Polsce gdzies cos zlapala niz jakbym gdzies wyjechala
Dzisiaj jestem pierwszy dzien w pracy po urlopie i okazalo sie, ze mojej kolezanki w pracy nie ma, bo ma covida (byla szczepiona 2 dawkami juz z 3 miesiace temu). Wiec niestety, czy jestesmy zaszczepieni czy nie, to i tak mozemy zachorowac
Tutaj oni szczepia wszystkich kobiety w ciaży również. Nie wydaje mi sie to jednak bezpieczne i jak zapytałam moja Pania dr to powiedziała, że jesli juz to w III trymestrze. Mysle jednak, ze Ja tego nie zrobie, choć nie ukrywam, ze do zmartwień ciażowych musze dorzucić obawe przed covidem w tym wyjatkowym stanie.
patpat95
Zawsze z rana, a ma to jakieś znaczenie?A badasz zawsze o tej samej porze?
Tak, bo TSH jest zmienne, więc najlepiej badać zawsze o tej samej godzinie, po przespanej nocy itp.Zawsze z rana, a ma to jakieś znaczenie?
reklama
Wylogowana
Gdzie można ta grupę znaleźć?Dziewczyny jest już grupa zamknięta