reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Kurde dziewczyny u mnie dzisiaj problem z wyborami... 🤨 kompletnie nie wiem na co mam ochotę wiec zamówiłam 3 obiady i mam nadzieję, że na któryś będę miała ochotę jak przyjedzie.. masakra
Ja dziś dorsz ziemniaczki i mizeria, jak robiłam to myslalm ze zwymiotuje na ten zapach ryby…
Ale jak było już opieczone to mniam😁

reklama
O to Ty chyba mojej historii nie czytałaś. Luxmed ma NAJGORSZY SPRZĘT EVER. :)
5+6 byłam u swojego gina, wyszedł pęcherzyk i wg USG 5+6. 7+4 poszłam do luxmedu i co?????? wg USG 6+1, mini zarodek (0.54 cm), brak akcji serca.... ZAŁAMKA. Byłam pewna, że to koniec ciąży!!!!! Szybko poszłam prywatnie do lekarza z super sprzętem - 3 godziny później. I co? Wg USG 7+3, piękny zarodek, ma nóżki, serduszko i w ogóle, 1.25 cm, półtora razy większy i z akcją serca!!!!
Luxmed ma koszmarny sprzęt, więc nic się nie przejmuj!!!! Ja więcej do nich już nie wracam. To nie na moje nerwy!
O kurna, niezła historia 😱
A skąd jesteś? Ciekawe czy to w całej Polsce mają takie gówniane sprzęty czy może gdzieś są nowsze i lepsze...

A dziewczyny wy planujecie wyjazdy za granice nie bedac zaszczepionym? Ja tez nie zdazylam sie zaszczepic, a teraz juz jak jestem w ciazy nie bede, ale boje sie gdzies wybierac samolotem zeby nie zlapac nic w podrozy.
ja wyjeżdżam we wrzesniu do Włoch i nie jestem zaszczepiona ale jedziemy w znajome miejsce dosyc na odludziu ,południowe Włochy osrodek z basenem i wszystkim co potrzeba więc się nie obawiam. A I jedziemy autem.

A skąd jesteś? Ciekawe czy to w całej Polsce mają takie gówniane sprzęty czy może gdzieś są nowsze i lepsze...
Ja prowadzę ciążę w Luxmed w Poznaniu i nie narzekam na sprzęt poszłam w 7 plus 3 i podobnie wyszło z USG widziałam serduszko i Dzieciątko więc to może zależy od miasta

Kochane, a czy Wy słyszałyście kiedykolwiek o takiej sytuacji, ze w środku pęcherzyka ciążowego znajduje się krew? Próbowałam coś więcej wyszukać w internecie, żeby zobaczyć jak kończyły się takie przypadki , ale nie znalazłam ani jednego artykułu czy posta na forum z taką sytuacją…

Szczecin. Ja słyszałam, że to problem większości luxmedów i tylko nieliczne mają dobry sprzęt, a większość właśnie tragiczny. :/ Nie bardzo w to wierzyłam, ale teraz już wierzę... Myślałam, że jak luxmed, to jednak się płaci za jakość. Ale jednak chyba nie do końca... Tu na wątku o luxmedzie było już kilka razy i na innych wątkach też. Dlatego naprawdę, nie martw się. Idź za tydzień albo idź gdzieś indziej, gdzie mają lepszy sprzęt. Ja do luxmedu już nie wracam, nie będę się denerwować...

Ja w każdej ciąży robiłam usg prenatalne. Teraz po 3 ciaży gdzie wyszło, że dzieciaczek miał zespół patou, to pomimo, że nie kwalifikuję się wiekiem to mam za darmo prenatalne i pappa i to hcg. Wcześniej myślałam tylko o usg i nifty, ale teraz zrobie wszystkie badania refundowane. I kurcze mocno zastanawiam się nad nifty, jest drogie, ale napewno spokój jest duży po takim badaniu.

A te dziewczyny co chcą robić badania wolnego dna płodu to wszystkie wybieracie nifty, czy któraś z Was może wybiera sanco czy harmony? Wiem że dużo jest tych testów i też jestem ciekawa Waszego wyboru :)
Ja chyba zrobię panoramę ;)

Zupkę pomidorowa, pierozki ruskie i kotlecika. Pizza była w planach ale jak czytalam składniki to mi się odechciało... chciałam pierogi ze szpinakiem i feta ale z mojej ulubionej garmazerki nie dowożą a nie chce mi się dupy ruszyć więc muszę się zadowolić czymś innym

Ja byłam dzisiaj w trzech garmażerkach po pierogi, w pierwszej dostawę mieli za godzinie, druga była zamknięta z powodu urlopu, ale w trzeciej dostałam 😁🥰

reklama
Kochane, a czy Wy słyszałyście kiedykolwiek o takiej sytuacji, ze w środku pęcherzyka ciążowego znajduje się krew? Próbowałam coś więcej wyszukać w internecie, żeby zobaczyć jak kończyły się takie przypadki , ale nie znalazłam ani jednego artykułu czy posta na forum z taką sytuacją…
Ja pierwsze słyszę... A tak Ci lekarz powiedział? Pytałaś go co to znaczy?

Mnie z tych wszystkich testów najbardziej kusi Veragene, bo jako jedyny bada też DNA ojca. A mamy już jedno dziecko niepełnosprawne i jak mam wydać 3 tys. to fajnie zbadać "gratis" DNA ojca. Bo może by coś tam wyszło. Ale jak USG prenatalne będą ok, to nie wiem, czy będę robić. :) No i u nas nie robią w Szczecinie, musiałabym gdzieś jechać. :)

Do góry