reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Hej, ja jednak bylam w biochemicznej, żegnam się z Wami i życzę z całego serca żeby dzieci byly zdrowe no i ciążę bez przygód [emoji11] mam tylko pytanie jesli ktoras jest po biochem, ile trzeba odczekać czy od razu moge probowac po okresie?
Przykro mi i zycze cudownie nudnej kolejnej ciazy
Starac sie mozesz juz po krwawieniu
Traktujemy to jak spozniony okres.

Czesc dziewczyny!
Ostatnio w ogole sie tutaj nie udzielalam bo bylam na urlopie. Przez tydzien tyle stron przybylo, ze chyba nie bede w stanie wszystkiego nadrobic 😅
Co do latania samolotem to plan byl, ze polecimy samolotem ale balam sie i postawilismy jednak na samochod i w sumie nie zaluje. W sierpniu planowalismy wylot gdzies do Grecji albo Wloch (albo gdziekolwiek gdzie jest plaza i cieplo :D) ale teraz nie wiem jak to bedzie, nie chce sie za bardzo forsowac, niby samolot w ciazy jest ok, ale ja juz wole z niczym nie ryzykowac. To wszystko bedzie zalezalo od mojego samopoczucia :) Ostatni tydzien czulam sie calkiem niezle, tylko wieczorami lekkie mdlosci i okropne zmeczenie. Jednak od wczoraj czuje sie coraz gorzej, mdlosci, brak apetytu, zawroty glowy. Wiec jak bede sie tak czuc to nie wiem jak to z urlopem w sierpniu bedzie, zobaczymy :) Chociaz ze swojej strony bardzo polecam jakis wyjazd, bo ten ostatni tydzien zlecial mi bardzo szybko, tyle sie dzialo na urlopie ze nie mialam nawet czasu myslec o ciazy i czy wszystko ok, no i tak ogolnie sie zamartwiac, jak to ja 😅 Dlatego mam nadzieje, ze jednak w sierpniu dam rade jeszcze gdzies wyskoczyc, bo to naprawde pomaga!
Tak sie martwilam, ze nie mam zadnych objawow, a jak sie pojawily to wszystko na raz :D
Dzisiaj 6+6 i wizyta w czwartek. Teraz bedzie sie strasznie dluzyc do czwartku :)

W ogole to witam i gratuluje nowym dziewczynom! Super, ze tyle nas tu przybywa!

Mnie zdziwiło, że w 7plus5 mi nie założył jeszcze karty ciąży. Ani nie zważył, nie zmierzył tętna. W poprzedniej to za każdym razem było. Pewnie na kolejnej wizycie założy tą kartę nie? Jakie miałyście 1 badania ? Ja mam mocz, morfologia, tsh i cukier. Na następną wizytę mam przynieść poprzedni wynik z grupy krwi
Ja byłam w 6+4 i też mi nie założył, ale jutro idę z wynikami badań i mam mieć wtedy założoną. Pewnie też wtedy zważy, zmierzy ciśnienie itp. A z badań miałam jeszcze dodatkowo HIV, kiłę, toxoplazmoze, różyczkę.

reklama
Hej, ja jednak bylam w biochemicznej, żegnam się z Wami i życzę z całego serca żeby dzieci byly zdrowe no i ciążę bez przygód 😙 mam tylko pytanie jesli ktoras jest po biochem, ile trzeba odczekać czy od razu moge probowac po okresie?
Uda się napewno. Mi mówili po poronieniu : najważniejsze że możesz zajsc w ciążę a utrzymać w końcu utrzymasz 😊 tak Więc powodzenia następnym razem 😘

Do góry