reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Egipt rzeczywiście jest ryzykowny przynajmniej w okresie ciąży. Też mieszkam na południu i w sumie do Włoch mam 10h drogi - prawie jak nad morze 😅 z lotów uwielbiam Grecję zwłaszcza Kretę ale może tym razem bardziej Malta, Katania we Włoszech albo Majorka 🤔 jeśli samochodem to wybór mały bo pozostają nam północne Włochy niedaleko Wenecji bądź Chorwacja w której nigdy nie byłam. Zobaczymy w takim razie co powie lekarz 🙂 Byleby nam nie pozamykali kierunków przez covid...
Na Malte mielismy juz wykupione bilety i co? i lipa bo restrykcje wprowadzili, ze tylko zaszczepieni moga wjezdzac. Potem zmienili i jak sie wjezdza na Malte to jest 14 dni kwarantanny 😅 Jesli chodzi o Majorke to tez, cos wprowadzili albo maja wprowadzic. Teraz jestem wlasnie na etapie szukania miejsca gdzie nie ma za duzo restrykcji i mozna normalnie spedzic urlop. W Grecji cos ostatnio czytalam, ze niezaszczepieni do Restauracji nie moga wejsc? To sie tak szybko wszystko zmienia, ze mam dosc :D

reklama
No mnie zdziwiło, że tak mało tych rzeczy w krwi zbada. Wolałabym pakiet i spokój z moją fobia a nie latać co 2 tyg :/ w poprzedniej ciąży nie licząc szpitala miałam tylko 3x krew pobrana :D ale za to listę jak na zakupy haha

Dziewczyny mam wizytę w czwartek, a już dziś czuję jak mnie boli brzuch z nerwów..
Ooo też mam w czwartek wizyte, ale mnie dzisiaj brzuch boli przez wymioty
Hej, ja jednak bylam w biochemicznej, żegnam się z Wami i życzę z całego serca żeby dzieci byly zdrowe no i ciążę bez przygód [emoji11] mam tylko pytanie jesli ktoras jest po biochem, ile trzeba odczekać czy od razu moge probowac po okresie?
Przykro mi, powodzenia ze staraniami.

Wróciłam z badań i co kibelek trzeba było odwiedzić przed śniadaniem, chociaż w drodze powrotnej kawałek drożdżówki zjadłam i popiłam sokiem pomarańczowym i wszystko w WC wylądowało, śniadanie także [emoji27] kiedy to się skończy

Ja miałam biochemiczna i staraliśmy się od razu [emoji846]
Hej, ja jednak bylam w biochemicznej, żegnam się z Wami i życzę z całego serca żeby dzieci byly zdrowe no i ciążę bez przygód [emoji11] mam tylko pytanie jesli ktoras jest po biochem, ile trzeba odczekać czy od razu moge probowac po okresie?

No właśnie wiem, że prawidłowo zgłasza się zmianę miejsca pobytu + najlepiej od razu dołączyć zaświadczenie od lekarza. Tak tylko pytam o wasze doświadczenia, bo trochę się jednak boje wyjazdu za granicę, a z drugiej strony wczasy w Polsce mnie nie przekonują.
Jakie zaświadczenie od lekarza?

reklama
Do góry