reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Masz na myśli hipotrofie? ;) Hipotrofia w wywiadzie jest czynnikiem ryzyka, ale historia nie musi się powtórzyć. Przyczyn może być wiele, zależy jaka była u Ciebie. Ile maluch ważył?

Sorki, teraz odpowiem z sensem, bo wcześniej nie widziałam tego co napisałaś przed oznaczeniem mnie 🙈 Tak, raczej dzieciaczek znów będzie malutki, skoro przyczyną była budowa macicy. Ale 2600 to nie aż tak mało, nie martw się ;)
Dziękuję Ci bardzo :*

Jak się urodziłam, go miałam 2420 g. :))

O rety... To wielki stres Cię ogarnął. Dzwoniłaś już do lekarza?
Pocieszyłaś mnie :D

Ktora dzisiaj wizytuje?
Ja jutro [emoji43] choc troche sie uspokoilam bo dzisiaj juz dosyć szybko i wyraznie zlapalam serduszko maluszka na detektorze :)
Byle by tylko rosł maluszek dobrze
Ja też jutro! :)

A jaka masz macice? Ja mam w tylozgieciu i zastanwiam sie czy ma to znaczenie
Ja mam tyłozgięcie, ale u mnie dochodzi taka budowa, że mało co się rozciąga macica (miałam naprawdę mały brzuch jak szlam rodzic) dlatego się trochę boje :)

reklama
Egipt rzeczywiście jest ryzykowny przynajmniej w okresie ciąży. Też mieszkam na południu i w sumie do Włoch mam 10h drogi - prawie jak nad morze 😅 z lotów uwielbiam Grecję zwłaszcza Kretę ale może tym razem bardziej Malta, Katania we Włoszech albo Majorka 🤔 jeśli samochodem to wybór mały bo pozostają nam północne Włochy niedaleko Wenecji bądź Chorwacja w której nigdy nie byłam. Zobaczymy w takim razie co powie lekarz 🙂 Byleby nam nie pozamykali kierunków przez covid...
Chorwacja jest piękna, ale ja koniecznie chce piaszczystą plaże 😍 No i my jesteśmy tym typem wczasowiczów, że jedziemy na all, wszystko mamy pod nosem, wszystkie rozrywki są zapewnione w hotelu i nie trzeba z niego wcale wychodzić, jeśli nam się nie chce 😅

Egipt rzeczywiście jest ryzykowny przynajmniej w okresie ciąży. Też mieszkam na południu i w sumie do Włoch mam 10h drogi - prawie jak nad morze [emoji28] z lotów uwielbiam Grecję zwłaszcza Kretę ale może tym razem bardziej Malta, Katania we Włoszech albo Majorka [emoji848] jeśli samochodem to wybór mały bo pozostają nam północne Włochy niedaleko Wenecji bądź Chorwacja w której nigdy nie byłam. Zobaczymy w takim razie co powie lekarz [emoji846] Byleby nam nie pozamykali kierunków przez covid...
Na malte sa baaardzo restrykcyjne warunki przyjazdu
Wpuszczaja Tylko osoby w pelni zaszczypione

Naprawde kocham chorwacje polecam

Nie da rady, jestem na głębokiej wsi z dwójką dzieci.

Biorę 2x luteinę, lekarz kazał brać 4x jakby coś się działo. No to 4 razy.

Do domu wracam dopiero 3 sierpnia, staram się oszczędzać, ale w domu półtoraroczne dziecko, to wiadomo...
Już powiedziałem do męża, że więcej nie zachodzę w ciążę, za dużo stresu...

Ale wiecie co, gazuje mi na środku brzucha, a z mojego doświadczenia, to dobry znak więc tylko to utrzymuje mnie przy zdrowych zmysłach.
to dobrze ze chociaż masz już jakieś leki przy sobie, oszczędzaj się w miarę możliwości i odpoczywaj 🙂 przecież plamienie nie zawsze musi oznaczać zła wiadomość 🙂
Ps. Co znaczy że coś ci gazuje na środku brzucha? 😂😂

Hej dziewczyny, ja już po oddaniu 6 fiołek z krwią 😉 💪 dziś 6+4 🌷 czuję się super, nic mi nie dolega poza pobolewaniem podbrzusza i piersi.
W czwartek o 10.00 mam wizytę to będzie 7+0 😊
Trzymajcie kciuki ✊
Ps. Współczuję wam tych mdłości, mam nadzieję że mnie nie dopadną 😁

Hejka, ja też dzisiaj byłam na pobraniu 😁 u mnie dzisiaj 6+5 i wizytę mam w piątek 🙂 co do odczuć plamienia ustały (oszaleje z nimi) piersi bolą a poza tym tak samo nic mi nie dolega 🙂 Przed piątkową wizytą mam się zgłosić do pielęgniarek na ważenie itp i założy mi kartę.

reklama
Hej, ja jednak bylam w biochemicznej, żegnam się z Wami i życzę z całego serca żeby dzieci byly zdrowe no i ciążę bez przygód 😙 mam tylko pytanie jesli ktoras jest po biochem, ile trzeba odczekać czy od razu moge probowac po okresie?
trzymaj się mocno! Dużo zdrówka i powodzenia 🍀 przecież kiedyś musi się udać 😘😘

Do góry