reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Mnie zdziwiło, że w 7plus5 mi nie założył jeszcze karty ciąży. Ani nie zważył, nie zmierzył tętna. W poprzedniej to za każdym razem było. Pewnie na kolejnej wizycie założy tą kartę nie? Jakie miałyście 1 badania ? Ja mam mocz, morfologia, tsh i cukier. Na następną wizytę mam przynieść poprzedni wynik z grupy krwi
ja będę miała założona kartę przy następnej wizycie, jak już beda wyniki, więc może u ciebie tak samo 🙂 mnie też nie wazyly, tylko cisnienie mialam mierzone. Myślę że jak będzie karta to wtedy beda uzupełniać w resztę

reklama
Hej dziewczyny, ja już po oddaniu 6 fiołek z krwią 😉 💪 dziś 6+4 🌷 czuję się super, nic mi nie dolega poza pobolewaniem podbrzusza i piersi.
W czwartek o 10.00 mam wizytę to będzie 7+0 😊
Trzymajcie kciuki ✊
Ps. Współczuję wam tych mdłości, mam nadzieję że mnie nie dopadną 😁

Odpukać, ale dzisiaj póki co super :D

jakie duże dzieciaczki! Mój to mikrusek w porównaniu :D tylko 2.660/równo 40tc. Ale u mnie stwierdzili dystrofie macicy.

@Paula55 mam do Ciebie pytanie o tę dystrofię, czy to jest tak, że skoro mi ją wykryli w pierwszej ciąży, to drugie bobo też może być takie małe? Nie ma jakichś szans, żeby chociaż dobiło do 3kg?

Ja kartę będę miała założoną w 7tygodniu równie. W poprzedniej ciąży miałam założoną koło 8.
ja dostałam morfologię, mocz, tsh, glukozę, hcv, HIV, kiła toxoplazmozy dwie, różyczkę przeciwciała :)

TrZymam kciuki :)

Sorki, teraz odpowiem z sensem, bo wcześniej nie widziałam tego co napisałaś przed oznaczeniem mnie 🙈 Tak, raczej dzieciaczek znów będzie malutki, skoro przyczyną była budowa macicy. Ale 2600 to nie aż tak mało, nie martw się ;)

Ogólnie powiem wam, że z tym podróżowaniem w I trymestrze to trochę jedna wielka niewiadoma. Do tej pory nie miałam żadnego problemu z jazdą samochodem, miałam super plany na wakacje, a wczoraj nagle mnie dopadło. Mdłości takie, że ciężko było wytrzymać. I sam pobyt też do niczego, bo ja jestem do niczego. Albo mi niedobrze, albo sennie. I takie to podróżowanie i zwiedzanie 😩 Nigdy nie wiesz, jak się poczujesz.
Ja dlatego planuje wyjazd na początku II trymestru ;) Ale zobaczymy jak to będzie później wyglądać i co powie mi gin.

Ja dlatego planuje wyjazd na początku II trymestru ;) Ale zobaczymy jak to będzie później wyglądać i co powie mi gin.
Ja też planuję wypad za granicę we wrześniu w 2 trymestrze... wezmę chyba 2 tyg urlopu żeby L4 nie brać. Boję się tylko latać w ciąży... Może jednak lepiej skoczyć samochodem do Włoch. A ty planujesz lecieć? Samolotem zdecydowanie można wybrać fajniejsze kierunki...

Sorki, teraz odpowiem z sensem, bo wcześniej nie widziałam tego co napisałaś przed oznaczeniem mnie 🙈 Tak, raczej dzieciaczek znów będzie malutki, skoro przyczyną była budowa macicy. Ale 2600 to nie aż tak mało, nie martw się ;)

Jak się urodziłam, go miałam 2420 g. :))
O matko, dostałam dziś plamień 😱
O rety... To wielki stres Cię ogarnął. Dzwoniłaś już do lekarza?

reklama
Do góry