Cukierkowa20pare
Fanka BB :)
Ciekawe jak duże będą nasze maluszkiJa też idę 30.07 i też będę 9+1 już nie mogę sie doczekać
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ciekawe jak duże będą nasze maluszkiJa też idę 30.07 i też będę 9+1 już nie mogę sie doczekać
Według usg będę wiedzieć jak pojawi się zarodekA według USG?
Miałam podobną prace jak ty - 11 godzin, klienci, dostawy i rozkładanie towaru. W dodatku stres i zmęczenie. Od początku lipca jestem na L4 (ale tutaj też przeważało to, że mam ryzyko poronienia przez niską wagę).Hej dziewczyny zastanawiam się kiedy planujecie przejść na L4? Czy w ogóle planujecie? Ja pracuje fizycznie średnio 10 godzin stania na nogach, klienci, dostawy i zastanawiam się czy gdybym poprosiła ginekologa o zwolnienie na przyszłej wizycie czy nie będzie za szybko trochę mnie w pracy dobija straszna senność i bardzo szybko się męczę dlatego tak rozmawiałam z partnerem ze chyba będzie najlepiej tak zrobić żeby nie ryzykować
A robisz jakieś badania przed wizytą? Bo ja we wtorek ide na badania żeby na piątek miec wynikiCiekawe jak duże będą nasze maluszki
Hmm, to ciekawe. Niektóre dziewczyny chyba tu pisały ze OM różni się z USG nawet jak nie miały zarodka. Zresztą mi lekarz też powiedziała w którym jestem tc a nie było wtedy zarodka. Teoretycznie jestem 6+2 a ty 6+1 więc prawie żadna różnicaWedług usg będę wiedzieć jak pojawi się zarodek
A ile rośnie pęcherzyk ciążowy na dobę? Są wg jakie normy?"Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni. Zazwyczaj gdy pęcherzyk ciążowy(GS) ma średnicę 8-10 mm."
U mnie przy zarodku 4.6mm ciaza zostala oceniona na 5+6. Zarodek rosnie 1mm na dobe i pojawia sie 1-2 dni po pojawieniu sie pecherzyka zoltkowego. Cos sie te obliczenia nie zgrywaja
Ja już zrobiłamA robisz jakieś badania przed wizytą? Bo ja we wtorek ide na badania żeby na piątek miec wyniki
A ile rośnie pęcherzyk ciążowy na dobę? Są wg jakie normy?
Widziałaś już serduszko przy zarodku 4,6 mm?
Ja widziałam serduszko przy zarodku 2mm, ale myślę, że lekarka ma naprawdę super sprzęt. U mnie z USG wyszło wtedy 5+5 (co się zgadzało z moimi obliczeniami według owu).A ile rośnie pęcherzyk ciążowy na dobę? Są wg jakie normy?
Widziałaś już serduszko przy zarodku 4,6 mm?
Ale to rano po wstaniu z łóżka nie ma czym wymiotowac, rozumiem dziewczyny ze wcześniej szklanka wody? Może głupie ale na prawdę potrzebuje rady bo mam znów od rana tragedięMi właśnie pawik rano pomógł jest lepiej cały dzień