reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Ja dziś właśnie od rana cały dzień przeżywam te moje wczorajsze wizyty… staram się nie nastawiać negatywnie, ale ciężko jest.
Jestem w tej samej sytuacji co Ty, na usg nie było widać jeszcze zarodka wg 2 lekarzy z 3.
Jedna widziała 2 mm zarodek, który odpowiada 5w5d, a ja jestem dziś 7+0

Martwi mnie to, ze ja ogólnie miałam miesiączki książkowe,co 28 dni, a pierwsza bardzo blada kreska wyszła mi już na 5 dni przed spodziewaną miesiączka i zastanawiam się czy łudzić się, ze faktycznie jakimś cudem mi się ta owulacja przesunęła…
Może owulacja się przesunęła tylko 2 dni ale miałaś długą 12 dniową implantacje 🙂 ja wg OM to już jestem 8+6 🤷‍♀️

Dziś umówiłam się na 1 wizytę dopiero 5 sierpnia, będę wtedy 9+2. To jeszcze dwa tygodnie, jak ja to wytrzymam?! W gabinecie chyba nie będą mi mierzyć ciśnienia, bo z wrażenia będzie bardzo wysokie 🙈
Ciekawe, czy coś jest tam we mnie. Jedyne co mam, to tylko test ciążowy i objawy.

Boli was też brzuch w nocy jak śpicie? Bo mnie prawie każdej nocy boli.
Mnie troszkę pobolewa jak śpię na brzuchu i to raczej powiedziałabym że nie podbrzusze tylko ciut wyżej. 🤷‍♀️

Tak sobie teraz mysle, ze skoro 16go w 5w5d mialam widoczny tylko pecherzyk zoltkowy, to jesli dodac do tego 1-2dni na pojawienie sie zarodka i przyrost 1mm dziennie to wszystko by sie zgadzalo :)
Spokojnie, to w wielu przypadkach jest tylko kwestia sprzętu ;) Jeden aparat już uwidoczni zarodek, a drugi z trudem pokaże pęcherzyk żółtkowy.

A pęcherzyk żółtkowy już miałaś? Jaki miał wymiar? Widzę, że bardzo się tym stresujesz.
Pecherzyk zoltkowy byl widoczny 16go, w 5+5, wiec wedlug moich obliczen zarodek nie moglby miec dzisiaj wiecej mm niz ma. Ale ile mm mial pecherzyk zoltkowy nie wiem. Dzisiaj sie nawet nie dowiedzialam ile ma pecherzyk ciazowy, ale jest ewidentnie duzo wiekszy.

Nie, nie chodziło mi o zaśniad. Gdyby to był on, to już od samego początku byłyby nietypowe przyrosty bety.

Odnośnie moich odczuć, to ja bardzo ucieszyłam się na myśl o bliźniakach i że tak lekarz Ci powiedział. Najwidoczniej nie widzi w tych wynikach nieprawidłowości a jedynie szansę, że to mogą być bliźniaki, a nie jakieś komplikacje.

A buzia mi się uśmiechnęła, że to mogą być bliźniaki. Ja bym bardzo chciała mieć... :)
A mam jeszcze pytanie, skąd wiesz ze przy zaśniadzie są od początku nietypowe przyrosty bety? 🙂 To jest jedyny argument który trzyma mnie teraz w ryzach bo zaraz się chyba rozryczne z tych emocji 😭

Pecherzyk zoltkowy byl widoczny 16go, w 5+5, wiec wedlug moich obliczen zarodek nie moglby miec dzisiaj wiecej mm niz ma. Ale ile mm mial pecherzyk zoltkowy nie wiem. Dzisiaj sie nawet nie dowiedzialam ile ma pecherzyk ciazowy, ale jest ewidentnie duzo wiekszy.
A przy tym poprzednim USG jaki wiek lekarz wyliczył? Jeśli to było dwóch różnych lekarzy i dwa różne sprzęty, to stąd może wynikać różnica.

reklama
Do góry