reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny a macie już może wybrany szpital? Bo ja nie wiem czy bedę rodzić we Wro, myślałam może coś pod Wrocławiem. I właśnie jak zdecyduję się na szpital w 10000% to będę chciała wtedy poszukać prywatnie lekarza który tam pracuje i będę do niego chodzic. Bo prowadzę Ciąże luxmed + prywatnie (obecnie tylko luxmed, ale pierwszą wizytę będę mieć 30.07 i jak będzie ok to wtedy do prywatnego :)

Ja chodzę prywatnie do ginekolog we Wrocławiu, przez całe 2 lata starań o maluszka wiec ona będzie moim lekarzem prowadzącym, a tym samym rodzić planuję w szpitalu na Chałubińskiego tam gdzie ona pracuje. Mam w swoim mieście szpital gdzie niby porodówka ma bardzo dobre opinie ale zrobił się z tego trochę prywatny szpital - zapłacisz to będzie super, a jak nie to może być różnie. Ponadto stawiają bardzo na naturalne porody, czasem wręcz są wszelka cenę… no i szpital w Oleśnicy zasłynął ostatnio w całej Polsce przez wypowiedzi Pani dyrektorki o otyłości w ciąży 🙈
Ja rowniez myślałam o Chalubinskiego ,ale aktualnie zamykają ze wzgledu na braki kadrowe i nie wiadomo jak to bedzie wyglądać w marcu wiec jako kolejny rozważam Borowska

reklama
Jak miałam mieć okres 13 lipca i testy pozytywne i beta Hcg 595 to mogę już dziś iść do lekarza by potwierdził ciąże prawda 🤔
A kiedy miałaś te betę?
Ja z kolei bym się wstrzymała, bo pęcherzyk najczęściej jest widoczny powyżej 1000. U mnie był powyżej 3000 dopiero.
Albo idź, ale jak nie będzie pęcherza to się nie załamuj tylko poczekaj kilka dni 😄

Ja mam wybrany a mianowicie 5min drogi od domu 😊 szpital ogólnie klapa ale porodowka jest na najwyższym poziomie, sprawdzony przez znajome i rodzinę 😊
W ja chcę rodzic prywatnie. Szczególnie teraz w dobie koronaswirusa 😁 taki poród kosztuje teraz około 5-8 tys. słyszałam na razie o jednym fajnym szpitalu w Bielsku Białej , a może slyszala ktoras z Was o jakimś polecanym szpitalu prywatnym na Śląsku?

Dzisiaj miałam koszmarną noc...śniły mi się głupoty i w dodatku mam schizy, że coś jest nie tak bo jakoś tak mniej objawy czuje. Nie wiem czy to przez to, że się przyzwyczaiłam czy rzeczywiście czuje mniej. Piersi na początku bardzo mnie bolały, a teraz jakby mniej. Brzuch od czasu do czasu zakluje...a ginekolog dopiero za tydzień 😱

Jestem już po wizycie. Niestety echa zarodka nadal nie udało się wychwycić. Od poprzedniej wizyty 14.07 Pojawił się malutki zarodek 2,5 mm i mam pojawić się za 10 dni. Lekarz powiedział mi, ze mam się nie nastawiać ani za ani przeciw. Chyba, patrząc na Wasze historie, pójdę jeszcze do jakiegoś prywatnego z lepszym sprzętem usg, bo ten wydaje się nie być najwyższej jakości :)
Nie nastawiam się na najgorsze, bo podobno ciąża jest młodsza niż wychodzi z OM….
Wg OM wychodzi mi 7+0, zarodek odpowiada 5+5

Załączniki

• IMG_5102.jpg
    IMG_5102.jpg
    189,6 KB · Wyświetleń: 58
Dzisiaj miałam koszmarną noc...śniły mi się głupoty i w dodatku mam schizy, że coś jest nie tak bo jakoś tak mniej objawy czuje. Nie wiem czy to przez to, że się przyzwyczaiłam czy rzeczywiście czuje mniej. Piersi na początku bardzo mnie bolały, a teraz jakby mniej. Brzuch od czasu do czasu zakluje...a ginekolog dopiero za tydzień 😱
To jest Kochana tzw schiz ciążowy 😁

reklama
Jestem już po wizycie. Niestety echa zarodka nadal nie udało się wychwycić. Od poprzedniej wizyty 14.07 Pojawił się malutki zarodek 2,5 mm i mam pojawić się za 10 dni. Lekarz powiedział mi, ze mam się nie nastawiać ani za ani przeciw. Chyba, patrząc na Wasze historie, pójdę jeszcze do jakiegoś prywatnego z lepszym sprzętem usg, bo ten wydaje się nie być najwyższej jakości :)
Nie nastawiam się na najgorsze, bo podobno ciąża jest młodsza niż wychodzi z OM….
Wg OM wychodzi mi 7+0, zarodek odpowiada 5+5
Masz rację idź innego lekarza i to jak najszybciej, napewno ktoś Cie przyjmie dzisiaj prywatnie

Do góry