reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

To o czym piszesz to tak zwane dupochrony, które znajdziesz w ulotkach większości leków.
Newet na parecetamolu bedzie napisane zeby przed uzyciem skontaktowac sie z lekarzem.
Nie slyszalam zeby jakiekolwiek leki byly testowane na kobietach w ciazy, wiec smiem mniemac ze dopuszczone sa do uzycia na podstawie badan na zwierzetach. Ja jestem juz zaszczepiona 7 miesiecy temu, ale gdybym miala mozliwosc, to zaszczepilabym sie w ciazy. Z tego co wiem, to raczej wesolo nie jest z covidem w 3 trymestrze.

reklama
Mam pytanie do dziewczyn, którym wzrosła tarczyca po zobaczeniu dwóch kresek. Czy Wasz ginekolog przepisuje Wam Euthyrox, czy chodzicie dodatkowo do endokrynologa?
Ja mam 3.2 i przepisała mi euthyrox 25. Po miesiącu mam zbadać znowu i iść do endokrynologa sprawdzić czy wystarczy 25 czy trzeba zwiększyć.

Dwa serduszka? Ale super ! Gratuluje! 😍
Jest wszystko ok kolejna wizyta za miesiąc a prenatalne wcześniej. Poród usg teraz wyszedł teraz 25.02.2022 😱 2 cm szczęścia serce bije 164.
Gratulacje 😁 luty ale nie uciekaj od nas
Dziewczyny przedstawiam mojego Smoka 🥰😍 tydzień ciąży 7+0, karta ciąży założona , serduszko pięknie bije. Jestem taka szczęśliwa 🤩
Same dobra wiadomości 😍 ile cm ma maluch?

Pierwszą dawkę miałam 18 mają, a druga 19 czerwca, gdzie jak się okazało, już byłam w ciąży. Nie wiem, jak na dzień dzisiejszy, będzie to miało wpływ na dalszy rozwój szkraba, ale wolałam to zrobić ze względu na to, że covid jest niebezpieczny dla kobiet w ciąży. Jeśli rzeczywiście będzie we wrześniu to wolę być już przygotowana. Potem może być różnie. Zresztą zrobiłam rekonesans i oboje z mężem przyjęliśmy Modernę i mamy to po prostu za sobą.

No nie wiem... Nie mam porównanie z ulotkami innych szczepionek, ale na wielu lekarstwach, którychulotki czytałam, pisze konkretnie, żeby unikać w ciąży, lub, ze są bezpieczne, na innych pisze, żeby unikać np tylko w I trymestrze... A tutaj wyraźnie pisze, że nie były prowadzone jeszcze badania kliniczne, więc w sumie nic nie wiadomo. Ja wolę nie ryzykować. Ponadto małopłytkowość i zakrzepica są wymienione w działaniach nieporządanych, a w ciąży to wyjątkowo niebezpieczne.
W wielu ulotkach pisze też, żeby w ciąży nie stosować, a jednak na podstawie innych badań wiemy, że leki te są bezpieczne i lekarze normalnie je przepisują. Od czasu wyjścia tych szczepionek przeprowadzono sporo dodatkowych badań i wiemy już, że są bezpieczne, a dodatkowo dziecko też otrzymuje przeciwciała. Dla mnie ryzykowanie to nie szczepienie się. Nie jedna kobieta osierociła dziecko, wiele pożegnało dzieci w wyniku komplikacji po covidzie w ciąży. Niech każdy robi jak uważa, ale to o czym piszesz jest po prostu nieaktualne i nie prawdą jest, że nie ma badań.

Newet na parecetamolu bedzie napisane zeby przed uzyciem skontaktowac sie z lekarzem.
Nie slyszalam zeby jakiekolwiek leki byly testowane na kobietach w ciazy, wiec smiem mniemac ze dopuszczone sa do uzycia na podstawie badan na zwierzetach. Ja jestem juz zaszczepiona 7 miesiecy temu, ale gdybym miala mozliwosc, to zaszczepilabym sie w ciazy. Z tego co wiem, to raczej wesolo nie jest z covidem w 3 trymestrze.
Dokładnie, jest bardzo nie wesoło, a dzieci też często mają powikłania. Ja się szczepiłam jeszcze w styczniu, karmiąc piersią i podejrzewając, że mogę być w kolejnej ciąży.

reklama
W wielu ulotkach pisze też, żeby w ciąży nie stosować, a jednak na podstawie innych badań wiemy, że leki te są bezpieczne i lekarze normalnie je przepisują. Od czasu wyjścia tych szczepionek przeprowadzono sporo dodatkowych badań i wiemy już, że są bezpieczne, a dodatkowo dziecko też otrzymuje przeciwciała. Dla mnie ryzykowanie to nie szczepienie się. Nie jedna kobieta osierociła dziecko, wiele pożegnało dzieci w wyniku komplikacji po covidzie w ciąży. Niech każdy robi jak uważa, ale to o czym piszesz jest po prostu nieaktualne i nie prawdą jest, że nie ma badań.
Dokładnie, ja również jestem zaszczepiona pfizerem i jeżeli będzie trzeba przyjąć 3 dawkę to z chęcią ja przyjmę

Do góry