reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Dziewczyny przedstawiam mojego Smoka 🥰😍 tydzień ciąży 7+0, karta ciąży założona , serduszko pięknie bije. Jestem taka szczęśliwa 🤩
Super :) Gratulacje :)

mam pytanie, wiesz może, co oznacza to GA 6t6d <1%. Chodzi mi o to poniżej 1%. Mam takie same oznaczenie na swoim USG i trochę mnie to martwi... Mi niby wyszło z USG jeden dzień młodsze niż z miesiączki, więc myślałam, że może dlatego? Ale Ty widzę z USG masz 6t6d, a z miesiaczki według podpisu 6t1d? Więc nie rozumiem o co chodzi?

reklama
Cześć :-) Ja tu chyba jestem "najpóźniejszą" mamą, bo według kalendarzyka i testów ovu termin wypada mi na 31 marca 2022 r. :-) Jestem jeszcze 3 dni przed spodziewaną @ , ale testy już piękne, pozytywne :-) Gdyby ktoś się zastanawiał, co za wariatka robi testy codziennie 🤣 to już wyjaśniam. W poprzednim cyklu miałam prawdopodobnie ciążę biochemiczną i z takich bladych kreseczek, jak na tych pierwszych testach ze zdjęcia, nic już nie wynikło, kolejne testy były negatywne. Dlatego teraz troche niedowierzałam i zrobiłam testy przez kilka dni z rzędu, żeby mieć pewność, że kreseczka ciemnieje i żeby się nie zamartwiać niepotrzebnie :-) Mam już za sobą 3 udane ciąże, więc mam nadzieję, że tym razem też się uda, a sytuacja sprzed miesiąca była tylko zwykłym przypadkiem.
Czesc Anula! Jesli uwazasz, ze Ty jestes wariatka to co ja mam powiedziec, robilam testy do 5tc 🤣🤣🤣

Załączniki

• 9A09A7C8-44A4-4E86-97AC-653A2B75D7CC.png
    9A09A7C8-44A4-4E86-97AC-653A2B75D7CC.png
    153,3 KB · Wyświetleń: 82
  • BF6BD119-426D-48D4-AF24-32E46CDAA3CE.png
    BF6BD119-426D-48D4-AF24-32E46CDAA3CE.png
    161,4 KB · Wyświetleń: 79
Cześć :-) Ja tu chyba jestem "najpóźniejszą" mamą, bo według kalendarzyka i testów ovu termin wypada mi na 31 marca 2022 r. :-) Jestem jeszcze 3 dni przed spodziewaną @ , ale testy już piękne, pozytywne :-) Gdyby ktoś się zastanawiał, co za wariatka robi testy codziennie 🤣 to już wyjaśniam. W poprzednim cyklu miałam prawdopodobnie ciążę biochemiczną i z takich bladych kreseczek, jak na tych pierwszych testach ze zdjęcia, nic już nie wynikło, kolejne testy były negatywne. Dlatego teraz troche niedowierzałam i zrobiłam testy przez kilka dni z rzędu, żeby mieć pewność, że kreseczka ciemnieje i żeby się nie zamartwiać niepotrzebnie :-) Mam już za sobą 3 udane ciąże, więc mam nadzieję, że tym razem też się uda, a sytuacja sprzed miesiąca była tylko zwykłym przypadkiem.
Witamy w naszym gronie🤗
I oczywiście gratuluję dwóch kreseczek ❤❤

Widzę, że już powoli zamykamy marzec 😊
Niedługo to już chyba pomyślimy dziewczyny o tej grupie zamkniętej? 😀

Edit. dużo też wizyt ostatnio to przypominam, że możemy wpisywać terminy naszych porodów na pierwszą stronę ❤ piszcie jak coś ❤

Witamy w naszym gronie🤗
I oczywiście gratuluję dwóch kreseczek ❤❤

Widzę, że już powoli zamykamy marzec 😊
Niedługo to już chyba pomyślimy dziewczyny o tej grupie zamkniętej? 😀

Edit. dużo też wizyt ostatnio to przypominam, że możemy wpisywać terminy naszych porodów na pierwszą stronę ❤ piszcie jak coś ❤
możesz mnie wpisać na 17.03🙂

@developerka i @Smerfetka94 razem czekamy do czwartku 😁 dobrze, ze mam wizyte o 10 bo czekanie caly dzien by mnie dobilo juz doszczetnie ;) Ja bede 6+5 w czwartek.
ja też mam w czwartek wizytę na 9:45 😁 będzie 6+0 :)
Jest wszystko ok kolejna wizyta za miesiąc a prenatalne wcześniej. Poród usg teraz wyszedł teraz 25.02.2022 😱 2 cm szczęścia serce bije 164.
ale super 😍
Cześć dziewczyny! Ja tez wczoraj zobaczyłam dwie kreski :) OM 11.06 jednak mam cykle 38-45-dniowe, a owulacja na pewno nie była wcześniej jak 03-04.lipca. Jutro beta, a pierwsza wizyta u gin w gabinecie i zapewne USG 31.07.2021. Czy usg nie za pozno? I mam kolejne pytanie, jako ze jestem zupełnie zielona w temacie ciąży - jak często powinny być wizyty u ginekologa później? Bo nie wiem czy już się zapisywać na sierpień czy dopiero na wrzesień? Pozdrawiam i gratuluje wszystkim !!!!!
Witaj :) i gratuluję, jeśli nie masz problemów zdrowotnych to na pierwszą wizytę najlepiej iść 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki (czyli jakoś 6-7 tc) - wtedy jest szansa że na usg już będzie dużo widać. A późniejsze wizyty to naprawdę różnie- czasem zwłaszcza na początku są co tydzień-dwa, czasem od razu lekarze umawiają wizyty co miesiąc. Generalnie jak z ciążą wszystko jest ok, to wizyty raz na miesiąc w zupełności wystarczą
Dziewczyny przedstawiam mojego Smoka 🥰😍 tydzień ciąży 7+0, karta ciąży założona , serduszko pięknie bije. Jestem taka szczęśliwa 🤩
super 😍
Witaj:) oj uwierz mi, że nie jesteś jedyną która robi tyle testów 😁 ja oprócz testów jeszcze jak głupia latałam na betę żeby upewnić się że wszystko ok😂 zresztą jeszcze jutro na betę idę ale już mam nadzieję że to ostatni raz i tym razem to na zlecenie lekarza
Dziewczyny melduje sie, jestem juz po wizycie, kamien z serca, bylo serduszko, wszystko dobrze ;)
Mam szereg badan do zrobienia wiec dzialam, kolejna wizyta za 4 tyg ;)
super 😍

reklama

Załączniki

• 207B1001-F298-4C4C-B103-D3F847E5B49D.jpeg
    207B1001-F298-4C4C-B103-D3F847E5B49D.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 60
Do góry