reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Jest pęcherzyk w macicy. Jak na razie mały. Ale przy wczorajszej becie 1020 to lekarz mówił przed badaniem, że moze nie być nawet.
Trzeba czekać. Kolejna wizyta 7 lipca. :)
W którym tygodniu miałyście coś więcej niż sam pęcherzyk?
Ooo super! Wspaniałe wieści ❤
Zarodek powinien być około 6 tygodnia już:) Ja idę 8 lipca będzie wtedy 6+2 i liczę na to, że będzie widoczny 🥰

reklama
A mnie dziś złapał stres o pierwszą wizytę u gina. Martwię się, że będzie coś nie tak, albo pęcherzyk pusty itp...
Ja tak samo. Bardzo się stresuję. Boję się, że się okaże puste jajo, albo serduszko nie zacznie bić itd...
Dziewczyny ja też się obawiam, ale próbuje to od siebie odepchnąć.
Trzeba myśleć pozytywnie. Przyciągać dobre fluidy.
Nie martwimy się!
Będzie dobrze 🙂

Ja tak samo. Bardzo się stresuję. Boję się, że się okaże puste jajo, albo serduszko nie zacznie bić itd...
Ja przełożyłam sobie wizytę na 5+4 czyli w sobotę, betę powinnam mieć już na poziomie min. 15tys jeżeli dalej prawidłowo rośnie 😛 więc liczę, że pęcherz to musi już być widoczny 🙏 nie wytrzymam poprostu do 10go 🙈
Dzisiaj też miałam czarne myśli, ale wierzę, że tym razem musi się udać!!!🥰

23 miałam betę 204.
25 miałam betę 439.
Jak myślicie, jaką mniej więcej oczywiście, będę miała w czwartek 1, lipca?

Ja przełożyłam sobie wizytę na 5+4 czyli w sobotę, betę powinnam mieć już na poziomie min. 15tys jeżeli dalej prawidłowo rośnie 😛 więc liczę, że pęcherz to musi już być widoczny 🙏 nie wytrzymam poprostu do 10go 🙈
Dzisiaj też miałam czarne myśli, ale wierzę, że tym razem musi się udać!!!🥰
My jesteśmy w identycznej sytuacji z beta 🤣
Ja tez nie wytrzymam do czwartku następnego. Idę w piątek popołudniu beta powinna być tez na poziomie 15tys jeśli będzie prawidłowo przyrastać, a patrząc po dzisiejszym wyniku raczej przyrasta dobrze.
Naczytałam się teraz o nie bijących sercach i też się przejmuje.

reklama
Cześć Dziewczyny 🙂 byłam tu jedna z pierwszych, ale za wcześnie zrobiłam betę (po pozytywnym teście, 10dpo), która wyszła <0,20 więc myślałam że w tym cyklu nic z tego nie będzie. Czułam się jednak dziwnie, @ się spóźnia już 3 dzień, a test (już czwarty dzień pod rząd 🙈) pokazuje drugą kreskę! Także pamiętajcie, żeby nie tracić nadziei i czekać cierpliwie do dnia spodziewanej @!

Kalkulator wylicza termin porodu na 4-5 marca, czyli moje urodziny ❤️
W pracy jest bardzo ciężko przez urlopy, zastępuje 2 osoby plus mam swoje obowiązki. Dzisiaj nadgodziny (10h bez przerwy tak naprawdę siedzenia przy kompie i użerania się z klientami).

Wizytę u giny mam zaplanowana na 6 lipca. Czy orientujecie się, czy trzeba się do niej jakoś przygotować? Czy trzeba wcześniej zrobić jakieś badania?
Jak wygląda taka pierwsza wizyta? ✨ Czy bada też ciśnienie? Obawiam się że mogę mieć z tym problem..

I napiszcie jeszcze jak się czujecie? Jakie macie pierwsze objawy?
Tak teraz wróciłam do Twojego wpisu i mam rozkminę... Widziałam Twój post na staraczkach ze zdjęciem testu z facelle - czy to właśnie po tym teście beta była negatywna? Bo ja miałam bardzo podobną kreskę, tylko że nie badałam od razu bety i tak sobie teraz myślę, że może wtedy to jeszcze nie była ciąża, tylko dopiero kilka dni później 😂 Bo na dobrą sprawę to moja kreska dopiero po czasie zrobiła się różowa, ale wiecie jak to jest, jak się bardzo pragnie dziecka, to się wszędzie widzi pozytywne testy.

Do góry