reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Duphaston się łyka. Luteina jest pod język.
Coś brałam pod język, myślałam, że duphaston 🤔
Wszystko jedno, byle by działało. Na inne jestem uczulona.
Tak patrzę na stronki, to faktycznie luteina była, bo z pudełeczka takiego. Dobra, przynajmniej nie narobię sobie wstydu u gina i od razu powiem luteina 😁

Ostatnia edycja:
Ooo, fajna zachcianka :D Mnie łapią różne smaki, ale to raczej nie są jeszcze takie typowe zachcianki. Za to w końcu zrozumiałam, o co chodzi z tym wyostrzonym smakiem i węchem. Wczoraj byliśmy u szwagra na urodzinach i tam parę osób otworzyło sobie piwka, a ja myślałam, że zwymiotuję. Wiecie o co chodzi, facet po kilku piwkach ma taki charakterystyczny zapach szczególnie jak jest ciepło. Tylko że oni dopiero zaczęli pić pierwsze, a ja już nie mogłam wytrzymać 😂 Dzisiaj w sypialni czułam też zapach świeczki (nieodpalonej), której normalnie nie czuję. A na przekąskę złapałam sobie taki jogurt pitny z pilosa, który jest bez dodatku cukru, same owoce. Zazwyczaj jest trochę cierpki, a dzisiaj był tak obrzydliwie słodki że aż nie mogłam uwierzyć, że tam na pewno nie ma dodatku cukru 😱

Zmęczona też jestem okrutnie, dzisiaj o 9 rano chciałam iść na drzemkę 😅
Ja to się cieszę, że w sumie początek ciąży przypada na lato, gdzie jest bardzo dużo świeżych i sezonowych warzyw i owoców 😋😋 Te sobie śmiało podjadam cały czas. Później pewnie mi wejdzie ochota na słodycze i chipsy😅
Zapach piwa, doskonale wiem o czym mówisz, bo mi te zapachy towarzysza przy prawie każdym teraz meczu 😂 Mi w poprzedniej ciazy strasznie zapachy dokuczaly. 😵 Musiałam cała chemię odstawić i przejść na naturalne i bezzapachowe produkty.
A co do zmęczenia i snu...ja wczoraj o 17 poszłam spać i do 21 nieprzytomna 🙉🙉😆 Gdzie ja zawsze ostatnia spać chodzilam, po nocach siedziałam 😅

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja nie mam wyjątkowo apetytu, nie mam też smaka na nic konkretnego. Rzeczywiście nie mam ochoty na słodkie i szybko w ogóle się nasycam (jem zdecydowanie mniej)

Ale w sumie to dopiero 34 dc więc jeszcze się zacznie ☺️

Z tego co mi lekarz mówił to nie można tyle czekać. Ma być 30-40 min. Spróbuj pilnować tego czasu, bo on ma wpływ na wynik 🙂
Jedyne zalecenie czasu dotyczy tego żeby po 30 min od tabletki dopiero cokolwiek zjeść tylko dlatego że w przeciwnym razie tabletka może się źle wchłonąć i nie działać tak jak powinna ale wtedy TSH szło by w gore a nie w dół tak jak tutaj.

A mnie dziś złapał stres o pierwszą wizytę u gina. Martwię się, że będzie coś nie tak, albo pęcherzyk pusty itp...

reklama
Do góry