reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

reklama
Duphaston się łyka. Luteina jest pod język.
Coś brałam pod język, myślałam, że duphaston 🤔
Wszystko jedno, byle by działało. Na inne jestem uczulona.
Tak patrzę na stronki, to faktycznie luteina była, bo z pudełeczka takiego. Dobra, przynajmniej nie narobię sobie wstydu u gina i od razu powiem luteina 😁

Ostatnia edycja:
Ooo, fajna zachcianka :D Mnie łapią różne smaki, ale to raczej nie są jeszcze takie typowe zachcianki. Za to w końcu zrozumiałam, o co chodzi z tym wyostrzonym smakiem i węchem. Wczoraj byliśmy u szwagra na urodzinach i tam parę osób otworzyło sobie piwka, a ja myślałam, że zwymiotuję. Wiecie o co chodzi, facet po kilku piwkach ma taki charakterystyczny zapach szczególnie jak jest ciepło. Tylko że oni dopiero zaczęli pić pierwsze, a ja już nie mogłam wytrzymać 😂 Dzisiaj w sypialni czułam też zapach świeczki (nieodpalonej), której normalnie nie czuję. A na przekąskę złapałam sobie taki jogurt pitny z pilosa, który jest bez dodatku cukru, same owoce. Zazwyczaj jest trochę cierpki, a dzisiaj był tak obrzydliwie słodki że aż nie mogłam uwierzyć, że tam na pewno nie ma dodatku cukru 😱

Zmęczona też jestem okrutnie, dzisiaj o 9 rano chciałam iść na drzemkę 😅
Ja to się cieszę, że w sumie początek ciąży przypada na lato, gdzie jest bardzo dużo świeżych i sezonowych warzyw i owoców 😋😋 Te sobie śmiało podjadam cały czas. Później pewnie mi wejdzie ochota na słodycze i chipsy😅
Zapach piwa, doskonale wiem o czym mówisz, bo mi te zapachy towarzysza przy prawie każdym teraz meczu 😂 Mi w poprzedniej ciazy strasznie zapachy dokuczaly. 😵 Musiałam cała chemię odstawić i przejść na naturalne i bezzapachowe produkty.
A co do zmęczenia i snu...ja wczoraj o 17 poszłam spać i do 21 nieprzytomna 🙉🙉😆 Gdzie ja zawsze ostatnia spać chodzilam, po nocach siedziałam 😅

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja nie mam wyjątkowo apetytu, nie mam też smaka na nic konkretnego. Rzeczywiście nie mam ochoty na słodkie i szybko w ogóle się nasycam (jem zdecydowanie mniej)

Ale w sumie to dopiero 34 dc więc jeszcze się zacznie ☺️

Z tego co mi lekarz mówił to nie można tyle czekać. Ma być 30-40 min. Spróbuj pilnować tego czasu, bo on ma wpływ na wynik 🙂
Jedyne zalecenie czasu dotyczy tego żeby po 30 min od tabletki dopiero cokolwiek zjeść tylko dlatego że w przeciwnym razie tabletka może się źle wchłonąć i nie działać tak jak powinna ale wtedy TSH szło by w gore a nie w dół tak jak tutaj.

A mnie dziś złapał stres o pierwszą wizytę u gina. Martwię się, że będzie coś nie tak, albo pęcherzyk pusty itp...

reklama
Do góry