reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

@Imagi_nacja jaki kupujesz wózek? Ja kupiłam Bugaboo Donkey Twin, ciekawe czy będzie dobry. U mnie w okolicy nie ma zbyt dużego wyboru w wózkach kombi 🙃
ja go chcialam dla rodzenstwa. Bo moja corka nadal nie chodzi sama. Ale wlasnie boje sie, ze sie tam nie zmiesci do tej spacerowki. Widzialam go w sklepie i wydaje sie ze jest w niej malutko miejsca, a ona ma jiz 2,5 roku i 87cm 😔 i nie wiem co kupic 🤷‍♀️

reklama
ja go chcialam dla rodzenstwa. Bo moja corka nadal nie chodzi sama. Ale wlasnie boje sie, ze sie tam nie zmiesci do tej spacerowki. Widzialam go w sklepie i wydaje sie ze jest w niej malutko miejsca, a ona ma jiz 2,5 roku i 87cm 😔 i nie wiem co kupic 🤷‍♀️
Może się dziewczyna nie zmieścić... Ten wózek jest dość mały i wąski. Dla mnie to na plus, bo przynajmniej się zmieszczę w jakieś drzwi :D

widzialam, ze sa do kupienia materace. Moglabys mi ppdac jakis sprawdzony link do materaca ktory na pewno pasuje wymiarami? Bo podoba mi sie to, ale tylko jelsi bede mogla dokupic materac. Widzialam w okolicy używane nawet za 85€ wiec moze sie skuszę, jak znajde jakis do 100€☺️

Najpopularniejsze do baby Hugów są materacyki marki Fiki Miki - jak np ten :)

Takie coś?

Co do meldunku - jeśli rodzice zameldowani są w różnych miejscach, ale mieszkaja wspólnie w mieszkaniu które nie jest ich własnością, a własnością rodziny jednego z rodziców, to co wtedy? 😂
To Chyba musisz mieć taki dokument, w którym właściciel mieszkania zgadza się na meldunek.. Tylko nie wiem, jak to wygląda jak dziecko jeszcze nie jest zarejestrowane.. chyba będziesz musiała najpierw zameldować tam, gdzie Ty jesteś zameldowana a potem przemeldowac..:/

Warto inwestować w podwójny wózek dla tak duzje dziewczyny? Mój syn też ma 2,5, ale od pół roku nie używamy wózka.. Jak będzie małe, zawsze można platformę doczepić, może nie warto..

Hej dziewczyny :) jak się czujecie? Jakie macie dolegliwości? Bo zakładam że jakieś tam na pewno się pojawiają ;) u mnie zgaga w dalszym ciągu, sporadyczne bóle kręgosłupa, puchnięcie stop i dłoni, do tego brzuch czasem pobolewa a to najgorsze, bo wtedy się nakręcam ze coś się może już dzieje.. 🤯 Dodatkowo zaczynam mieć już stres przed porodem i mam momenty ze się mocno nakręcam..
Hej a co przyjmujesz na zgagę? Zapomniałam zapytać lekarza wczoraj a mnie też męczy...

reklama
Do góry