Tak niby jak dziecko po porodzie, jedno śpi cały czas a drugie już od malucha aktywne. Zobaczymy co nam się trafi, moje w brzuchu też głównie o 20 zaczyna tańce, mąż się śmieje, że dlatego, że baba i wstaje na barwy szczęścia i m jak miłośćHej nadrobiłam
Tak myślę czy u mnie są te twardnienia czy stawiania się macicy hmm chyba nie. Żadnych skurczy chyba jeszcze nie czuje, jedynie czasem mnie tak leciutko poboli w podbrzuszu lub zakluje ale tak mam od samego początku wiec nie wiem. Ale jutro idę na wizytę do mojej gin więc się wypytam o te stawiania twardnienia jak to rozrużnic. Bo też wydaje mi się że tego jeszcze nie mam. Dziś zaczęłam 23 tydz jutro się dowiem ile mała waży w 21tyg było 378g więc może koło 500gram będzie? Zobaczymy.
Ostatnio przeczytałam gdzieś że dzidzia może nawet spać 20godzin na dobę. I stwierdziłam że moja to wykorzystuje chyba co do minuty bo przez dzień się nie wierci jedynie w nocy czasem czuje, I jak zasypiam to tez coś tam kopie ale to tak delikatnie że zaczynam się zastanawiać czy nie za delikatnie rano o 8 też tak a potem idzie spać.
Ja żelazo biore od początku ciąży ale szczerze nawet nie zwróciłam uwagi jaki tam mam wynik z hemoglobiną ale chyba jest okej. Ja mam
sorbifer durules.
reklama
Ja też w pierwszej ciąży dostałam na początku tardyferon ale żołądek źle reagował, męczyłam się z zaparciami istnie czarnym stolcem. A na koniec mi lekarka kazała kupić jakiś zwykły bez recepty preparat, suplement żelazek/szelazo już sama nie pamiętam co było dostępne w aptece i mi skoczyła ponad 12 hemoglobina, więc czasami trzeba trafić co organizm przyswoi.ja biorę w tej ciąży Eisen Verla 35mg i działa tak samo jak Tardyferon. Wiem bo przy ttym drugim miałam takie same spadki mimo brania regularnie. W każdym razie po tym Verla nie mam żadnych zaparć co miało miejsce przy Tardyferonie. Natomiast gin też powiedział, że nie ma znaczenia który się bierze, działanie takie samo.
Magdalena.WK
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny. Jestem tu pierwszy raz. Termin mam na 25/03/2022. Jeśli powielam pytanie to przepraszam, ale jeśli któraś mogłaby się podzielić ze mną informacją czy szczepiłyście się na covid? Ja nie wiem kompletnie co robić
Ja się szczepiłam i nie żałuję poza bólem ręki po szczepieniu żadnych innych dolegliwości.Cześć dziewczyny. Jestem tu pierwszy raz. Termin mam na 25/03/2022. Jeśli powielam pytanie to przepraszam, ale jeśli któraś mogłaby się podzielić ze mną informacją czy szczepiłyście się na covid? Ja nie wiem kompletnie co robić
Również jestem zaszczepiona, pierwsza dawka 1 czerwca, zaszłam z owulacją około 18 czerwca, druga dawka odłożona na drugi trymestr przyjęta 6 października nie żałuję, aktualnie boje się zarażenia pomimo faktu, że się zaszczepiłam a dopiero bez to bym panikowała.Cześć dziewczyny. Jestem tu pierwszy raz. Termin mam na 25/03/2022. Jeśli powielam pytanie to przepraszam, ale jeśli któraś mogłaby się podzielić ze mną informacją czy szczepiłyście się na covid? Ja nie wiem kompletnie co robić
Ja już też zaczęłam powoli z wyprawka. Skupiłam się na dużych zakupach typu wózek, fotelik samochodowy itd, jeśli chodzi o ciuszki to jestem zaopatrzona w 3 komplety z rozmiarów 56 i 62. 68 kupiłam też kilka bo była dobra cena u mnie też jest zagrożenie że dziecko urodzi się wcześniej ale mimo to nie inwestuje póki co w rozmiar 50. Wydaje mi się że lepiej mieć 56 na dłużej i podwinąć w razie potrzeby niż kupić ciuszki które albo się nie przydadzą w ogóle albo będą na chwilę jestem z mamą jedynie umówiona tak że gdyby się zdarzył wcześniak to ona mi szybko ogarnie rozmiar 50 lub mniejszy jak już będę w szpitaluCześć Dziewczyny. Zaczynam rozmyślać nad zakupami... Jak u was z wyprawką? Czy warto inwestować w rozmiar 50? Poród będę miała przez cc więc pewnie kilka dni przed terminem....
Wózek, fotelik i łóżeczko już ogarnęłam. Czekam na dostawę w okolicy grudnia. A jaki wózek wybrałaś? Mi zależało na b.lekkim i łatwym w składaniu więc stanęło na Mu uvo Quick 3Ja już też zaczęłam powoli z wyprawka. Skupiłam się na dużych zakupach typu wózek, fotelik samochodowy itd, jeśli chodzi o ciuszki to jestem zaopatrzona w 3 komplety z rozmiarów 56 i 62. 68 kupiłam też kilka bo była dobra cena u mnie też jest zagrożenie że dziecko urodzi się wcześniej ale mimo to nie inwestuje póki co w rozmiar 50. Wydaje mi się że lepiej mieć 56 na dłużej i podwinąć w razie potrzeby niż kupić ciuszki które albo się nie przydadzą w ogóle albo będą na chwilę jestem z mamą jedynie umówiona tak że gdyby się zdarzył wcześniak to ona mi szybko ogarnie rozmiar 50 lub mniejszy jak już będę w szpitalu
Magdalena.WK
Fanka BB :)
Czyli zaszłaś tak jak ja ja jestem po jednej stracie w lutym w 8 tyg i dlatego teraz tak boję się wszystkiegoRównież jestem zaszczepiona, pierwsza dawka 1 czerwca, zaszłam z owulacją około 18 czerwca, druga dawka odłożona na drugi trymestr przyjęta 6 października nie żałuję, aktualnie boje się zarażenia pomimo faktu, że się zaszczepiłam a dopiero bez to bym panikowała.
reklama
Ja też przez chwilę myślałam nad muvo, ostatecznie stanęło na cavoe osis - jest jeszcze lżejszy i też składany jedna ręką fotelik do samochodu kupiłam tydzień temu, udało się złapać promocje na maxi Cosi peble 360 z bazą obrotową. Zapowiadają po 15 listopada ostre podwyżki na artykuły niemowlęce dlatego chciałam kupić wszystko co droższe zanim jeszcze zdrożeje wczoraj dorobiłam się też łóżeczka dostawnegoWózek, fotelik i łóżeczko już ogarnęłam. Czekam na dostawę w okolicy grudnia. A jaki wózek wybrałaś? Mi zależało na b.lekkim i łatwym w składaniu więc stanęło na Mu uvo Quick 3