reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Oo, aż tak? Z jednej strony współczuję, a z drugiej mam tak, że też już bym chciała mieć konkretne mdłości 😂 Wiem, że to głupie, ale chcę poczuć tę ciążę w każdym możliwym aspekcie. Chociaż przyznam, że już i tak sporo się dzieje. W dzień jestem cały czas zmęczona i czasami po południu wleci drzemka, ale gdy wieczorem już się położę do łóżka, to nie mogę zasnąć... 🤦‍♀️ Ja w ogóle jestem cały czas niespokojna, za dużo mam myśli w głowie. Przed ciążą stosowałam olejek CBD i to było dla mnie zbawienie, więc trochę mi teraz smutno, że już nie mogę.
Poza tym mam dość mocno wyczulony węch i smak. Mdłości może pojawiają się czasami delikatne, ale nie wiem, czy sobie nie wmawiam. Czekam na te prawdziwe 😅
Też się zdziwilam, że to już aż tak mnie nagle wzięło 🙉 Zmęczenie też mnie dopada, zwykle właśnie po pracy muszę odbyć obowiązkowo drzemkę. A po niej to już jestem taka rozbita do końca dnia i w nocy też ciężko 😅 Na zapachy niektóre też już delikatnie jestem wrazliwa. A piersi to mnie nie bolą praktycznie wcale 🤷‍♀️ Może trochę sutki jak tak podotykam😅

reklama
Cześć dziwwczyny
Chciałam się przywitać. Przeczytałam wasz wątek 4 dni temu, ale dopiero się decyduje napisać. Wszystkie wyczekujecie oznak ciąży. U mnie pozytywny test wywołał niezły szok i duży natłok myśli. Boję się strasznie. Boję się że nie ogarnę naszego życia. Mam już 3 dzieci. Wsyztskie zaplanowane co do miesiąca 🙈 należę do tego rodzaju co to zachodzi w pierwszym cyklu więc i miesiące sobie wybierałam. Wiem że brzmi to dziwnie, ale nie jets u mnie tak znowu zupełnie kolorowo bo 2 ciążę poroniłam w 7tc. W każdym razie jestem mamą 2 chłopców i dziewczynki. Niestety córeczka jest dosyć opóźniona w rozwoju ruchowym w stosunku do rówieśników i to mi spędza sen z powiek. Boję się że nie starczy mi czasu dla każdego, a gdzie pomyśleć o sobie 😱 córka ma skończone dwa lata i nadal nie chodzi sama więc mam sporo pracy przy niej (rehabilitację i wiele ćwiczeń) do tego najstarszy zaraz zaczyna pierwsza klasę. No i ma koniec mieszkamy za granicą więc mogę liczyć jedynie na siebie i męża. Ta ciąża była dla mnie wielkim zaskoczeniem, czekałam na miesiączkę żeby wziąć pierwsze tabletki antykoncepcyjne, a tu okres przez tydzień nie nadchodził, ale ostatnio miałam dosyć nieregularne cykle 24-33 dni 🤔 więc nie wpadłam nawet na pomysł że mogę być w ciąży. Ale w środę kupiłam test i zrobiłam go w środku dnia. Tak szybkiego wyniku testu to ja jeszcze nie miałam bo gruba kreska wyskoczyła mi jeszcze przed testowa kreska.
Aplikacja pokazuję termin na 1 marzec.
Z góry przepraszam za tak długi wstęp 🙈 postaram się na ile to będzie możliwe uczestniczyć aktywnie. Pozdrawiam was ciepło marcoweczki

reklama
Ja wczoraj się rozpłakałam bo mąż chciał posiedzieć 5 minut w domu po powrocie z pracy zanim pojedziemy na zakupy 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ obraziłam się i płakałam jak głupia, nie mogłam się uspokoić 😂🙈
A dzisiaj jestem taka śpiąca, zmęczona i wszystko mnie denerwuje 🤯

Do góry