reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

Oo, aż tak? Z jednej strony współczuję, a z drugiej mam tak, że też już bym chciała mieć konkretne mdłości 😂 Wiem, że to głupie, ale chcę poczuć tę ciążę w każdym możliwym aspekcie. Chociaż przyznam, że już i tak sporo się dzieje. W dzień jestem cały czas zmęczona i czasami po południu wleci drzemka, ale gdy wieczorem już się położę do łóżka, to nie mogę zasnąć... 🤦‍♀️ Ja w ogóle jestem cały czas niespokojna, za dużo mam myśli w głowie. Przed ciążą stosowałam olejek CBD i to było dla mnie zbawienie, więc trochę mi teraz smutno, że już nie mogę.
Poza tym mam dość mocno wyczulony węch i smak. Mdłości może pojawiają się czasami delikatne, ale nie wiem, czy sobie nie wmawiam. Czekam na te prawdziwe 😅
Też się zdziwilam, że to już aż tak mnie nagle wzięło 🙉 Zmęczenie też mnie dopada, zwykle właśnie po pracy muszę odbyć obowiązkowo drzemkę. A po niej to już jestem taka rozbita do końca dnia i w nocy też ciężko 😅 Na zapachy niektóre też już delikatnie jestem wrazliwa. A piersi to mnie nie bolą praktycznie wcale 🤷‍♀️ Może trochę sutki jak tak podotykam😅

reklama
Cześć dziwwczyny
Chciałam się przywitać. Przeczytałam wasz wątek 4 dni temu, ale dopiero się decyduje napisać. Wszystkie wyczekujecie oznak ciąży. U mnie pozytywny test wywołał niezły szok i duży natłok myśli. Boję się strasznie. Boję się że nie ogarnę naszego życia. Mam już 3 dzieci. Wsyztskie zaplanowane co do miesiąca 🙈 należę do tego rodzaju co to zachodzi w pierwszym cyklu więc i miesiące sobie wybierałam. Wiem że brzmi to dziwnie, ale nie jets u mnie tak znowu zupełnie kolorowo bo 2 ciążę poroniłam w 7tc. W każdym razie jestem mamą 2 chłopców i dziewczynki. Niestety córeczka jest dosyć opóźniona w rozwoju ruchowym w stosunku do rówieśników i to mi spędza sen z powiek. Boję się że nie starczy mi czasu dla każdego, a gdzie pomyśleć o sobie 😱 córka ma skończone dwa lata i nadal nie chodzi sama więc mam sporo pracy przy niej (rehabilitację i wiele ćwiczeń) do tego najstarszy zaraz zaczyna pierwsza klasę. No i ma koniec mieszkamy za granicą więc mogę liczyć jedynie na siebie i męża. Ta ciąża była dla mnie wielkim zaskoczeniem, czekałam na miesiączkę żeby wziąć pierwsze tabletki antykoncepcyjne, a tu okres przez tydzień nie nadchodził, ale ostatnio miałam dosyć nieregularne cykle 24-33 dni 🤔 więc nie wpadłam nawet na pomysł że mogę być w ciąży. Ale w środę kupiłam test i zrobiłam go w środku dnia. Tak szybkiego wyniku testu to ja jeszcze nie miałam bo gruba kreska wyskoczyła mi jeszcze przed testowa kreska.
Aplikacja pokazuję termin na 1 marzec.
Z góry przepraszam za tak długi wstęp 🙈 postaram się na ile to będzie możliwe uczestniczyć aktywnie. Pozdrawiam was ciepło marcoweczki

reklama
Ja wczoraj się rozpłakałam bo mąż chciał posiedzieć 5 minut w domu po powrocie z pracy zanim pojedziemy na zakupy 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ obraziłam się i płakałam jak głupia, nie mogłam się uspokoić 😂🙈
A dzisiaj jestem taka śpiąca, zmęczona i wszystko mnie denerwuje 🤯

Do góry