reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Jak tam dziewczyny nastrój w jak to mówią dzień zadumy i refleksji...ja myślałam już wczoraj, że mnie przewiało trochę bo wydawało mi się, że jest ciepło, nie wzięłam żadnego szalika, chustki pod szyję do płaszcza i potem wieczorem w gardle drapało ale jak na razie jest ok ;)
Święto wypadło w poniedziałek to chyba każdy sobie rozłożył odwiedziny na grobach na weekend bo dzisiaj u nas znacznie mniej ludzi się kręciło niż zazwyczaj ;)
Ja byłam dzisiaj rano i wieczorem na cmentarzu :)
Nastrój średni bo rok temu w Wigilię zmarła moja ukochana babcia i tak jakoś dzisiaj dziwnie i smutno bez niej.
Mówisz o zaparciach to ja mam niestety ten problem od początku...:( Potrafię nie wypróżniać się 3 czasem 4 dni. Czuje się już wtedy jak w 9 miesiącu ciąży, dopiero jak wszystko zejdzie to czuje się lekkość i brzuszek o połowę mniejszy.
Polecam jeść kiwi. Ja zjadam z 3-4 dziennie ale wystarczy też jedna i jest o wiele lżej 😁

reklama
Mówisz o zaparciach to ja mam niestety ten problem od początku...:( Potrafię nie wypróżniać się 3 czasem 4 dni. Czuje się już wtedy jak w 9 miesiącu ciąży, dopiero jak wszystko zejdzie to czuje się lekkość i brzuszek o połowę mniejszy.
Wspolczuje Ci bardzo ja odczuwam jak kluje mnie brzuch gdy mam zaparcia co dopiero Ciebie 😔💕

Wspolczuje Ci bardzo ja odczuwam jak kluje mnie brzuch gdy mam zaparcia co dopiero Ciebie 😔💕
Niby ma to swój plus dla dziecka...organizm spowalnia, wydzielana relaksyna tak działa żeby proces trawienia itd mógł wykorzystać wszystkie substancje dla organizmu, dla dziecka a to, że nam ciężko to skutek uboczny tego cennego spowolnienia :(

Mówisz o zaparciach to ja mam niestety ten problem od początku...:( Potrafię nie wypróżniać się 3 czasem 4 dni. Czuje się już wtedy jak w 9 miesiącu
Ja byłam dzisiaj rano i wieczorem na cmentarzu :)
Nastrój średni bo rok temu w Wigilię zmarła moja ukochana babcia i tak jakoś dzisiaj dziwnie i smutno bez niej.

Polecam jeść kiwi. Ja zjadam z 3-4 dziennie ale wystarczy też jedna i jest o wiele lżej 😁
Ja polecam zielone jabłka, gruszki i awokado. Może probiotyki (tylko uzgodniła bym to wcześniej z lekarzem) Tym się ratuje😉

Ja polecam zielone jabłka, gruszki i awokado. Może probiotyki (tylko uzgodniła bym to wcześniej z lekarzem) Tym się ratuje😉
Mam wizytę w czwartek USG połówkowe to może podpytam lekarza co i jak :) a jak u was z wagą, ile u was na plusie? Ja wiem, że to norma, że nas przybywa ale dziwnie tak patrzeć na te cyferki na wadze 🤦 u mnie niecałe 5 kg na plusie

Mam wizytę w czwartek USG połówkowe to może podpytam lekarza co i jak :) a jak u was z wagą, ile u was na plusie? Ja wiem, że to norma, że nas przybywa ale dziwnie tak patrzeć na te cyferki na wadze 🤦 u mnie niecałe 5 kg na plusie
U mnie puki co to 2.5kg przybyło, dzisiaj jest 19 t 4d. Początkowo waga długo stała w miejscu, ale od niedawna zaczyna przybywać. W pierwszej ciąży dużo przytyłam i nie chciałabym żeby się to powtórzyło😐

U mnie dokładnie 22 + 0 i na wadze 5,5 kg do przodu. Jestem przerażona 😕 tym bardziej że startowałam z wysokim BMI

Hej :)
Nadrobiłam posty.
A u mnie święta w domu bo mój mąż uszkodził sobie kostkę i nie może chodzić także mieliśmy dzień lenia. 🤣
Dziś idzie do ortopedy, teściowa mi już kule dla niego przyniosła. Śmiałam że pod choinkę my kupię kule i balkonik bo on z tymi swoimi kostkami ma. 2 lata temu tydz przed wakacjami złamał jakąś kostke w pięcie🤦‍♀️ na weselu przyjaciol. Od 1 w nocy do rana przeleżał na stołkach 🙈 potem miesiąc w ortezie i o kulach i ja latająca wokół niego jak koło dziecka 🤣 teraz musi radzic sobie sam bo ja się nie mogę wysilac. Jedzenie dam, pomogę zabandażować i tyle resztę sam musi wokoło siebie zrobić bo go na barana nie wezmę. I taki mamy listopad w tym roku.

Ja póki co Od ostatniego ważenia tak jakoś 3tyg temu to byli 5kg na plusie. Ale w tamtym tygodniu się ważyłam u rodziców to już 1.5 na plus chyba poszło. Zobaczymy na wizycie jak będę w przyszłą środę.

Mam nadzieję że wszystko jest okej, ostatnio dwa dni mnie kręgosłup w lędźwiach bolał i trochę podbrzusze ale teraz już nie. Wczoraj mała mi figlowala w brzuchy wkońcuu. Byłam mega zaskoczona jak się wypychała ze mi taka górka na brzuchu zrobiła się ale zaraz sie schowała. Pofiglowala pół dnia. I potem cisza . Dziś też mało co ją czuje I zaczynam swirować. Teraz tez u nas pogoda się zrobiła burowata, deszcz i szaruwa. Wczoraj piękne słońce. Może dlatego taka spokojna Dziś jest, myślicie że nasze maluchy na zmianę pogody też reagują ?

reklama
Ja również w ruchach widzę dość długie przerwy, no i najczęściej czuje jak się położę :-) mam teraz 22+3 i łożysko na przedniej ścianie, bardziej czuje po bokach. Jestem w szoku bo czasem czuję i po prawej i lewej stronie na raz, a nie tylko w jednym miejscu 🙊 chyba dzidzia leży w poprzek 😍

@Magda933 - mi też się robi na brzuchu taka kulka twarda, na około pół minuty i znika i to chyba nie dzidzia, tylko macica mi się stawia. Od jakis 3 tygodni mam twardnienia właśnie, najczęściej tylko z prawej strony. Mimo brania dużej dawki magnezu. Na szczęście nie skracają szyjki, mam nadzieję, że to się nie zmieni.
Czy któraś z mamuś też ma takie twardnienia i wszystko jest okej?

Pozdrawiam 💞

Do góry