reklama
To ja odwrotnie. Ja leżę, dzidzia wstajeDziewczyny a kiedy najczęściej czujecie ruchy? Ja bardziej czuje kiedy coś robie i jestem aktywna fizycznie niż kiedy leżę i odpoczywam
Anaanaanaana
Fanka BB :)
U mnie tak samo. Ja do spania a w brzuchu imprezaTo ja odwrotnie. Ja leżę, dzidzia wstaje
Hejo !
Ja dziś miałam połówkowe, 19 tydz I 6 dni,moja mała ma 305gram to mało? Bo czytam że uwas są ciut cięższe dzieciaczki. Doktorka powiedziała że prawidłowo, w środkowej normie jest. Tak ogólnie wszystko jest super. Też mam położenie główkowe,I łożysko na przedniej ścianie. Ale wczoraj poczułam małą ! i to napewno były ruchy bo ogólnie tak w brzuchu się nie dzieje hehe, miałam takie jakby ktoś małym kamykiem rzucał na ścianę brzuszka tyle że od wewnątrz raz mocniej raz mniej. Ale cudowne uczucie to było. Po 23 to było jak już położyłam się spać. Mogłabym nie spać i czuć tak całą noc hehe. Ogólnie na badaniu dziś się ruszała bardzo fajnie ❤
Ja dziś miałam połówkowe, 19 tydz I 6 dni,moja mała ma 305gram to mało? Bo czytam że uwas są ciut cięższe dzieciaczki. Doktorka powiedziała że prawidłowo, w środkowej normie jest. Tak ogólnie wszystko jest super. Też mam położenie główkowe,I łożysko na przedniej ścianie. Ale wczoraj poczułam małą ! i to napewno były ruchy bo ogólnie tak w brzuchu się nie dzieje hehe, miałam takie jakby ktoś małym kamykiem rzucał na ścianę brzuszka tyle że od wewnątrz raz mocniej raz mniej. Ale cudowne uczucie to było. Po 23 to było jak już położyłam się spać. Mogłabym nie spać i czuć tak całą noc hehe. Ogólnie na badaniu dziś się ruszała bardzo fajnie ❤
Jeżeli lekarz mówi, że jest w normie to tak jest. Tam są właśnie te przedziały, jeżeli jest w środku to takie statystyczne dziecko. Jednak nie ma co się oszukiwać w różnym tempie rosną i różną wagę mają dzieciaczki, często widzę znajomi wstawiają zdjęcia pociech swoich to rodzą się i 2400 i 4400 a to jednak różnica 2 kg więc i w trakcie rośnięcia w brzuszku już się taki bobas różni od "kolegów"Hejo !
A ruchy faktycznie, wspaniała rzecz aczkolwiek momentami później te bardziej gwałtowne mogą zaboleć
A jak dziewczyny wpływa na was jesienna aura? Mnie przeraża sam fakt, że jeszcze cała zima przed nami, wszyscy w otoczeniu chorzy, zatoki, gardło oskrzela...córka w przedszkolu w październiku była 4 dni bo już dwie infekcje zaliczyła jedno wymiotuje i ledwo ogarniam a potem jak będzie dwójka
No wsumie tak, każde ma swoje tempo moja dziewczynka niech sobie zdrowo rośnie, jakby za szybko przybierała na wadze to też źle by było. A niech te ruchy będą nawet I gwałtowne, fajnie jest czuć bo przynajmniej ma się pewność że tam mały człowieczek jest. Ja do tej pory jakoś jeszcze nie mogę uwierzyć, że wsumie to już bobasek tam w brzuszku jest . To jest moje pierwsze dziecko i chyba jeszcze nie dociera to do mnie tak w 100%Jeżeli lekarz mówi, że jest w normie to tak jest. Tam są właśnie te przedziały, jeżeli jest w środku to takie statystyczne dziecko. Jednak nie ma co się oszukiwać w różnym tempie rosną i różną wagę mają dzieciaczki, często widzę znajomi wstawiają zdjęcia pociech swoich to rodzą się i 2400 i 4400 a to jednak różnica 2 kg więc i w trakcie rośnięcia w brzuszku już się taki bobas różni od "kolegów"
A ruchy faktycznie, wspaniała rzecz aczkolwiek momentami później te bardziej gwałtowne mogą zaboleć
Zdarza wam się mieć taki lęk czy dacie radę sobie z maluchem ? Mnie nachodzą czasem takie myśli...
Też mnie przeraża zima, zwłaszcza że nie wiem czy moja zimowa kurtka da radę. Jesienna kurtką już ledwo zapinam.A jak dziewczyny wpływa na was jesienna aura? Mnie przeraża sam fakt, że jeszcze cała zima przed nami, wszyscy w otoczeniu chorzy, zatoki, gardło oskrzela...córka w przedszkolu w październiku była 4 dni bo już dwie infekcje zaliczyła jedno wymiotuje i ledwo ogarniam a potem jak będzie dwójka
Z drugiej strony myślę byle do lutego i czas zleci i zaraz wiosna będzie. Akurat maluchy nasze fajnie podrosną na ładna pogodę letnią ciepłą i będzie można dość szybko chodzić na spacerki.
Ja akurat, mam taką sytuację że będę miała cc, od lekarzy będzie zależało kiedy to przeprowadzą, mam nadzieję ze do stycznia dotrzymam i będzie okej.
reklama
Jezeli jest to twoje pierwsze dziecko to się nie dziwię. Ja to jak planowałam pierwsze to oglądałam filmiki instruktażowe na YT o pielęgnacji karmieniu itd noworodka bałam się, że w nocy będzie płakała a ja się nie obudzę, że nie będę miała pokarmu. Będzie ciężko ale damy radę!No wsumie tak, każde ma swoje tempo moja dziewczynka niech sobie zdrowo rośnie, jakby za szybko przybierała na wadze to też źle by było. A niech te ruchy będą nawet I gwałtowne, fajnie jest czuć bo przynajmniej ma się pewność że tam mały człowieczek jest. Ja do tej pory jakoś jeszcze nie mogę uwierzyć, że wsumie to już bobasek tam w brzuszku jest . To jest moje pierwsze dziecko i chyba jeszcze nie dociera to do mnie tak w 100%
Zdarza wam się mieć taki lęk czy dacie radę sobie z maluchem ? Mnie nachodzą czasem takie myśli...