Hehe No mam nadzieje ze tak będzie niedługoPowiem szczerze, że nie zapoznawałam się z żadnymi informacjami medycznymi czy dziecko musi często zmieniać pozycję w sensie góra dół...czasami podobno od połowy już układa się główką do dołu i zostaje tak do porodu, chyba nie ma w tym nic złego a nasze odczuwane ruchy to głównie wymachy kończynami. Teraz już będzie się dzidziusowi robiło ciasno i raczej chyba kończy się etap stałych fikołków dookoła własnej osi. Ja obecnie 19+2 i ruchy odczuwam przede wszystkim w pozycji leżącej na plecach a tak w ciągu dnia chodząc to nie. Aczkolwiek jak byłam tydzień temu na USG to pani doktor mówiła, że dziecko zwiercone ale nie były to ruchy, że nagle jest głową do góry a potem do dołu. U mnie siedzi w ułożeniu miednicowym, pupka u dołu. Więc jeżeli lekarze zapewniają, że jest wszystko ok to nie martw się jeszcze będziesz chciała żeby zasnęło i nie kopało przez chwilę
Jeszcze zobaczymy co jutro powie lekarka. Może uda się fajne zdjęcie w 3D zrobić, ale najważniejsze by było w porządku nadal.