reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2022

U mnie na wizycie już niby coś tam było widać, ale gin powiedział żeby się nie nastawiać i poczekać na połówkowe.
Też tak pomyślałam, i dlatego się zastanawiam czy na wizycie kontrolnej cos może być widać tylko wiadomo że gorszej jakości jest ten sprzęt niż na Prenatalnych, u mnie też już stwierdzia Pani na Prenatalnych że tu ewidentnie widać chłopczyka tylko nie na sto procent prawdopodobnie, ale może mieć rację bo z corka czułam się bardzo dobrze cała ciaze no może ma koniec mi było ciężko a teraz to od samego pocztku jest mi ciężko a to dopiero początek

reklama
Też tak pomyślałam, i dlatego się zastanawiam czy na wizycie kontrolnej cos może być widać tylko wiadomo że gorszej jakości jest ten sprzęt niż na Prenatalnych, u mnie też już stwierdzia Pani na Prenatalnych że tu ewidentnie widać chłopczyka tylko nie na sto procent prawdopodobnie, ale może mieć rację bo z corka czułam się bardzo dobrze cała ciaze no może ma koniec mi było ciężko a teraz to od samego pocztku jest mi ciężko a to dopiero początek
Oczywiście że może być coś widać, zależy jaki sprzęt ma lekarz. Mi lekarz na zwykłej wizycie mierzy wszystko, brzuszek, kosc udowa, sprawdza mozg i wszystko co się da. O płci już dawno wiem i to niejednokrotnie potwierdzone

Bardzo możliwe, że odmienne objawy mogą świadczyć o innej płci. Szwagierka przy córce czuła się w miarę a druga ciąża z synek całkiem inna, bardziej męcząca. Ale niestety może to też być mylące :)

Oczywiście że może być coś widać, zależy jaki sprzęt ma lekarz. Mi lekarz na zwykłej wizycie mierzy wszystko, brzuszek, kosc udowa, sprawdza mozg i wszystko co się da. O płci już dawno wiem i to niejednokrotnie potwierdzone
A w którym tyg. Już Pani mówili o płci dziecka czy zwykłym badaniu kontrolnym u ginekologa?

U mnie pani doktor w 13+0 powiedziała, że wg niej na 99% dziewczynka ale to na dodatkowej wizycie prywatnej bo u osoby prowadzącej moją ciążę na NFZ nie usłyszałam ani słowa o płci. Czasami przed połówkowymi nie chcą mówić. :)

12+4 mialam prenatalne a 2 dni pozniej zwykle i na dwóch wizytach dowiedziałam się że będzie syn
Ja też tak wcześnie się dowiedziałam, że chłopak a ostatnio byłam u kosmetyczki i zaczęła mi wyliczać z jakiegoś chińskiego kalendarza, że będę miała dziewczynkę. Ja kompletnie nie wierzę w takie rzeczy ale ona przy tym twardo stała 😂

reklama
Do góry