reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

U mnie na wizycie już niby coś tam było widać, ale gin powiedział żeby się nie nastawiać i poczekać na połówkowe.
Też tak pomyślałam, i dlatego się zastanawiam czy na wizycie kontrolnej cos może być widać tylko wiadomo że gorszej jakości jest ten sprzęt niż na Prenatalnych, u mnie też już stwierdzia Pani na Prenatalnych że tu ewidentnie widać chłopczyka tylko nie na sto procent prawdopodobnie, ale może mieć rację bo z corka czułam się bardzo dobrze cała ciaze no może ma koniec mi było ciężko a teraz to od samego pocztku jest mi ciężko a to dopiero początek

reklama
Też tak pomyślałam, i dlatego się zastanawiam czy na wizycie kontrolnej cos może być widać tylko wiadomo że gorszej jakości jest ten sprzęt niż na Prenatalnych, u mnie też już stwierdzia Pani na Prenatalnych że tu ewidentnie widać chłopczyka tylko nie na sto procent prawdopodobnie, ale może mieć rację bo z corka czułam się bardzo dobrze cała ciaze no może ma koniec mi było ciężko a teraz to od samego pocztku jest mi ciężko a to dopiero początek
Oczywiście że może być coś widać, zależy jaki sprzęt ma lekarz. Mi lekarz na zwykłej wizycie mierzy wszystko, brzuszek, kosc udowa, sprawdza mozg i wszystko co się da. O płci już dawno wiem i to niejednokrotnie potwierdzone

Bardzo możliwe, że odmienne objawy mogą świadczyć o innej płci. Szwagierka przy córce czuła się w miarę a druga ciąża z synek całkiem inna, bardziej męcząca. Ale niestety może to też być mylące :)

Oczywiście że może być coś widać, zależy jaki sprzęt ma lekarz. Mi lekarz na zwykłej wizycie mierzy wszystko, brzuszek, kosc udowa, sprawdza mozg i wszystko co się da. O płci już dawno wiem i to niejednokrotnie potwierdzone
A w którym tyg. Już Pani mówili o płci dziecka czy zwykłym badaniu kontrolnym u ginekologa?

U mnie pani doktor w 13+0 powiedziała, że wg niej na 99% dziewczynka ale to na dodatkowej wizycie prywatnej bo u osoby prowadzącej moją ciążę na NFZ nie usłyszałam ani słowa o płci. Czasami przed połówkowymi nie chcą mówić. :)

12+4 mialam prenatalne a 2 dni pozniej zwykle i na dwóch wizytach dowiedziałam się że będzie syn
Ja też tak wcześnie się dowiedziałam, że chłopak a ostatnio byłam u kosmetyczki i zaczęła mi wyliczać z jakiegoś chińskiego kalendarza, że będę miała dziewczynkę. Ja kompletnie nie wierzę w takie rzeczy ale ona przy tym twardo stała 😂

reklama
Do góry