Cukierkowa20pare
Fanka BB :)
U mnie przezierność w 12tc była 1.8mm i lekarz powiedział że super
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wczoraj jeszcze genetyk mierzył i było 1,9mm :-) to 13tc2dU mnie było 1,7 i prawdopodobnienstwa wyszły małe myśle, ze trochę zależy od tego jak dzieciątko się ułoży, czy twarz jest trochę przekrzywiona - bo w końcu mówimy tu o 2-4 mm różnicy, które mogą stresowac, no i według wykresu przeziernosc rośnie z wiekiem (wielkością) dziecka, wiec jak robiłaś badanie troszkę później, a nie np. w 11 tc, to jest duża szansa, ze będzie ok .
No to prawdaFaceci zazwyczaj mają podejście na luzie bo to nie oni ciągle coś odczuwają i się martwią . Oby wszystko było dobrze ja teraz czekam do 9:00 i też jadę do ginekologa bo od wczoraj mam dziwne bóle brzucha a wizyta dopiero 7.10 wolę iść między pacjentkami na chwilę i być spokojniejsza
Wszystko dobrze, szyjka długa, łożysko na przedniej stronie więc ja już spokojniejsza. Mam nadzieję, że u Ciebie zaraz będzie dobrzeNo to prawda
I jak u Ciebie? Ja już po. Z dzidzia wszystko dobrze, jeszcze nie było widać jaka płeć bo odwrócone dupką do nas było.
Trochę się zmartwiłam bo podobno łożysko mam za blisko szyjki macicy ale że może się jeszcze podnieść. Nie jest to łożysko przodujące na szczęście. Ehh i znów zakaz współżycia :/
Czyli bóle brzucha nic poważnego pewnie normalne jakieś rozciąganie się macicy. Albo ja to czasami panikuje, że brzuch boli a to chyba bardziej sprawy żołądkowo jelitoweWszystko dobrze, szyjka długa, łożysko na przedniej stronie więc ja już spokojniejsza. Mam nadzieję, że u Ciebie zaraz będzie dobrze
No to dobrze, że to już za Tobą i teraz możesz spokojnie pracować na siedzącoByłam absolutnie wykończona i płakałam sobie po cichu na korytarzu, jak nikt nie widział . Przez 2 tygodnie był ze mną mąż, to mógł pomoc w pracy czy potem zrobić zakupy i obiad, ale na ostatni tydzień zostałam sama i ogarnięcie wszystkiego przy takiej ilości pracy mnie przerosło. Ale teraz wróciłam z urlopu i moje 8h dziennie na siedząco wydaje się takie piękne
Tak ale mega bolało i podejrzewam, że to jelita bo mój bigosu nagotował a ja nawet nie połączyłam tych boli z tymCzyli bóle brzucha nic poważnego pewnie normalne jakieś rozciąganie się macicy. Albo ja to czasami panikuje, że brzuch boli a to chyba bardziej sprawy żołądkowo jelitowe
Jeszcze ze dwa tygodnie i moim zdaniem zaczniesz widzieć zmianę na wadzeMoze to trochę głupie pytanie ale jak u was z przybieraniem na wadze? U mnie dzisiaj 14t 4d i puki co nie przytyłam nic, w niektóre dni jest nawet mniej niż przed ciąża. Wyniki badań puki co są ok, ale zastanawiam się czy nie powinnam chociaż troszkę przytyć do tej pory bo apetyt raczej mam normalny.