reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2022

Ja też tak wcześnie się dowiedziałam, że chłopak a ostatnio byłam u kosmetyczki i zaczęła mi wyliczać z jakiegoś chińskiego kalendarza, że będę miała dziewczynkę. Ja kompletnie nie wierzę w takie rzeczy ale ona przy tym twardo stała 😂
Co do tego chińskiego kalendarza to sprawdzałam to na mojej mamie itd to wg wieku, w którym była zachodząc w ciążę i miesiąca spłodzenia jak nic jestem chłopcem :D

reklama
Co do tego chińskiego kalendarza to sprawdzałam to na mojej mamie itd to wg wieku, w którym była zachodząc w ciążę i miesiąca spłodzenia jak nic jestem chłopcem :D
😂😂😂 No to właśnie są te wszystkie wróżby. Jeszcze moja kosmetyczka też jest w ciąży 7 tydzień i już wie, że dziewczynka i nawet imię ma wybrane 😂

Ja tam absolutnie nie wierze w te kalendarze i inne bzudry
Ale.... U mnie ten chinski się sprawdził 4 razy [emoji2957][emoji41] mialam nadzieje ze tym razem chociaz sie pomyli ale jednak nie [emoji849]

To i ja się wypowiem a propos wróżb 🤪 z chińskiego to mój środkowy syn powinien być dziewczynka ale moja babcia ma taką śmieszna wróżbę z igłą i nie wiem jak ona to robi ale zawsze jej się sprawdza i płeć i ilość dzieci 🤣
Nawleka gruba igłę na nić, osoba której wróży prawą rękę układa w takie kółko tj palce w takie kółko jak znak ok tylko wszystkie palce przylegają do siebie taką a'la studzienkę ( mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam) igłą na tej nici ma się nie bujać i 3 razy zanurzamy ja w tym kółku z palcy a później trzymamy ja nad ręką i czekamy jak będzie się bujać w linii prostej ( to syn) a jak w kółko ( córka)
Później znów to samo aż do momentu gdy igłą nie będzie się bujać ani linii prostej ani w kółko to oznacza koniec dzieci 🤪 śmieszne to jest ale mi wywróżyła jak miałam 20 lat 3 synów

To i ja się wypowiem a propos wróżb 🤪 z chińskiego to mój środkowy syn powinien być dziewczynka ale moja babcia ma taką śmieszna wróżbę z igłą i nie wiem jak ona to robi ale zawsze jej się sprawdza i płeć i ilość dzieci 🤣
Nawleka gruba igłę na nić, osoba której wróży prawą rękę układa w takie kółko tj palce w takie kółko jak znak ok tylko wszystkie palce przylegają do siebie taką a'la studzienkę ( mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam) igłą na tej nici ma się nie bujać i 3 razy zanurzamy ja w tym kółku z palcy a później trzymamy ja nad ręką i czekamy jak będzie się bujać w linii prostej ( to syn) a jak w kółko ( córka)
Później znów to samo aż do momentu gdy igłą nie będzie się bujać ani linii prostej ani w kółko to oznacza koniec dzieci 🤪 śmieszne to jest ale mi wywróżyła jak miałam 20 lat 3 synów
Ogólnie jakoś kiedyś kobiety bardziej wierzyły w takie rzeczy i im się to sprawdzało. Stwierdzały, że fakt bycia w ciąży to one po oczach widza itd...albo inny śmieszny nie wiem może praktyczny mit/fakt związany z ciążą to mama ostatnio mi mówiła jak narzekałam, że tym razem bym chciała mniejsze dziecko do porodu nie ponad 4 kg to mama, że jak była w ciąży z moją siostrą to na jesieni zbierała ziemniaki, na wsi sporo mieli i chodziła tak pochylona jak to przy zbieraniu i była u nich na wsi bo na grzyby przyjechała Pani z miasta, wykształcona stara położna i krzyczała na moją mamę żeby nie chodziła pochylona bo w takiej pozycji dziecko nie urośnie :D nie wiem może faktycznie pół dnia chyłkiem to jakoś inaczej pępowina, łożysko pracuje 🤔

Żeby nie było, ja nie wierzę w te bzdury. Dla mnie to taka zabawa śmieszna i tyle. Nie dam sobie wmówić że kawałek metalu potrafi stwierdzic płeć i ilość potomstwa. Myślę że kiedyś kobiety to wymyśliły gdy nie było USG badań i do dnia porodu nie znały płci, a ciekawe jej były. Tyle 😜

Żeby nie było, ja nie wierzę w te bzdury. Dla mnie to taka zabawa śmieszna i tyle. Nie dam sobie wmówić że kawałek metalu potrafi stwierdzic płeć i ilość potomstwa. Myślę że kiedyś kobiety to wymyśliły gdy nie było USG badań i do dnia porodu nie znały płci, a ciekawe jej były. Tyle 😜
Ja też nie, ale mam koleżankę która tak bardzo wierzy w zabobony, że nie została chrzestną w ciąży bo sprowadzi chorobę na swoje dziecko. Tak samo jak wierzy, że jak się potrze czoło majtkami oplutymi ( nie do końca wiem czyje maja być te majtki i ślina 😂) to dziecko przestanie płakać 🙈

Ja też nie, ale mam koleżankę która tak bardzo wierzy w zabobony, że nie została chrzestną w ciąży bo sprowadzi chorobę na swoje dziecko. Tak samo jak wierzy, że jak się potrze czoło majtkami oplutymi ( nie do końca wiem czyje maja być te majtki i ślina 😂) to dziecko przestanie płakać 🙈
Blech ... Majtkami? A chociaż czystymi? 🙈

Hej dziewczyny, miałyście może badania na czystość pochwy?
Ja właśnie odebrałam swoje. Chyba nie są najgorsze
Wizyta za miesiąc u ginka👍

Załączniki

• 30FE2A81-3EB8-4688-A42C-FA56FD25C23A.jpeg
    30FE2A81-3EB8-4688-A42C-FA56FD25C23A.jpeg
    454,2 KB · Wyświetleń: 66
reklama
Do góry