Ja właśnie obawiam się nie wiadomo czego a przy pierwszym porodzie miałam mega problem z tym żeby ta moja szyjka się skracała otwierała. Sztywno trzymała nawet na sam koniec...3 dni przed porodem lekarz mnie badał i mówił, że szyjka jakbym miała rodzic za pół roku a potem wody odeszły i trzeba było się mordować ale właśnie to ćwiczenie macicy to ja miałam ale mocniej odczuwalne w tygodniach 34+ i na prawdę tak jak mówisz nie jest to miłe.Ja w pierwszej ciąży też się tego obawiałam - również podczas orgazmu, czy raczej już nawet podczas podniecenia twardnieje mi brzuch.. Ale lekarz mnie uspokoił, że to jest zupełnie normalne i nieszkodliwe dla ciąży. Zresztą w każdej jednej ciąży począwszy od 2 trymestru i bez orgazmu miałam tzw stawianie się brzucha, czyli takie chwilowe skurcze raz na jakiś czas. Ponoć to "trening" macicy przed skurczami porodowymi i również jest zupełnie normalne. Z tego co czytałam w internecie (ale nie konsultowałam tego nigdy z lekarzem, więc nie wiem, ile w tym prawdy) to dopiero pod sam koniec ciąży, współżycie, a dokładniej nasienie partnera, może wywołać skurcze porodowe, ponieważ nasienie zawiera w sobie oksytocynę. Może i coś z tym jest, bo rzeczywiście w ostatnich tygodniach poprzednich moich ciąż po stosunku miałam delikatne skurcze i ostatecznie rezygnowałam ze współżycia w tych ostatnich tygodniach. Nie tyle ze strachu, że urodzę 2 tyg przed terminem np, co z powodu tego, że te skurcze to nie było nic przykemnego
reklama
Odradzać mogą różne rzeczy. Jeśli masz.sprawdzone zrodlo mięsa i jaj to się nic nie stanieSkoro jest zerowe to dlaczego lekarze odradzają? Proponuję się doedukowac a nie siac takie farmazony
Komuś najwidoczniej rozum odebrało Zachowaj sobie te swoje złote rady bo już się tego nie da słuchać.Odradzać mogą różne rzeczy. Jeśli masz.sprawdzone zrodlo mięsa i jaj to się nic nie stanie
Każda z nas, że tak powiem wprost odpowiada za swój brzuch. Mając trochę zdrowego rozsądku nie traktujemy tego forum jako źródło sprawdzonych informacji, przynajmniej ja, raczej jako wymienianie się doświadczeniami dolegliwościami, ktoś chce jeść niech je...nie naśladujmy, róbmy po swojemu mi gadała na wizycie gin żebym tylko na głupie fora nie wchodziła bo ktoś powie a raczej napisze, że coś można albo nie można i się będę słuchać
Anaanaanaana
Fanka BB :)
Ja mam ochotę na sushi i piwo ale tego nie jem i nie pije bo kocham moje dziecko a 9 miesiący to nie wieczność. Jeszcze się zdążę najeść i napić....
Alkohol to zupełnie co innego. Tak jak narkotyki, leki czy tytonJa mam ochotę na sushi i piwo ale tego nie jem i nie pije bo kocham moje dziecko a 9 miesiący to nie wieczność. Jeszcze się zdążę najeść i napić....
Ale dlaczego... jak z dobrego źródła to też nie można?Alkohol to zupełnie co innego. Tak jak narkotyki, leki czy tyton
Mawinka
Aktywna w BB
Każda odpowiada za siebie i swoje dziecko. Myślę że możemy już skończyć pisac ten temat bo pasujemy sobie tylko nerwy. Ja dziękuję za każdą radę w sprawie wędzonej makreli A teraz proszę zmieńmy temat żeby to forum znów stało się czymś miłym bo np ja bardzo lubię tu zaglądać, czytać co piszecie. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego poniedziałku
Można zawsze, ale ryzyko małe jednak zawsze to surowe mieso i żółtko. Ja miałam już robiona toxo i nie mam, a jadłam. Nie codziennie oczywiście. Teraz znowu ide na badania w tym toxo. Wiadomo, zawsze trzeba uważać. Szczerze? Bardziej się toxo nabawicie jak zjecie niedomyte warzywo niż tataraAle dlaczego... jak z dobrego źródła to też nie można?
reklama
Mi też lekarz zabronił czytać forum już na pierwszej wizycie w 5 tygodniu ciąży! Jak tylko pecherzyk był.Każda z nas, że tak powiem wprost odpowiada za swój brzuch. Mając trochę zdrowego rozsądku nie traktujemy tego forum jako źródło sprawdzonych informacji, przynajmniej ja, raczej jako wymienianie się doświadczeniami dolegliwościami, ktoś chce jeść niech je...nie naśladujmy, róbmy po swojemu mi gadała na wizycie gin żebym tylko na głupie fora nie wchodziła bo ktoś powie a raczej napisze, że coś można albo nie można i się będę słuchać
Za dwa dni zalogowałam się na baby boom